huwelijk jawoord ceremonie trouwen maatpak bruid groom | Michael & Giso

Jorian & Gerinde

“Mijn naam is Jorian Buwalda, 22 jaar en sinds 2016 werkzaam als interieuradviseur en stylist. Al van kleins af aan ben ik graag bezig met interieur en mode. Voornamelijk interieur en creatief bezig zijn, is echt mijn passie!”

Hoe heb je de voorbereiding naar het huwelijksaanzoek ervaren, en wat vond je het leukste hieraan?

“Ik ben sinds 2015 al samen met Gerinde, we waren nog jong maar wisten al snel dat we in elkaar de ware hadden gevonden. We hadden altijd al de wens om te trouwen. Op 23 juni 2020 heb ik Gerinde in de Loonse en Drunense Duinen ten huwelijk gevraagd, een prachtige dag! Al maanden van tevoren had ik contact met Marilyn Fotografie, mijn lieve nicht en tevens topfotograaf, hoe we dit het beste en vooral zo onopvallend mogelijk konden doen. Het moment suprême ging super en Gerinde had niets door! We hebben het aanzoek laten fotograferen en kijken de foto’s nog vaak terug.”

trouwlocatie diner huwelijksdag zomer | Michael & Giso
vijver natuur trouwen huwelijksdag bruidspaar grijs ruit trouwpak | Michael & Giso

Jullie zijn juli 2021 getrouwd, hoe heb je de huwelijksdag ervaren?

“Nadat we verloofd zijn op 23 juni 2020, kregen we een paar maanden later te horen dat we trotse eigenaren werden van een karakteristiek jaren 40 huis. Het inrichten kon gaan beginnen maar ook de voorbereidingen van de huwelijksdag gingen volop door. We kozen er uiteindelijk voor om in de achtertuin van mijn ouders te trouwen, een prachtige locatie vlakbij een rivier en polder! We hebben enorm genoten van deze zonovergoten dag. Een dag met een relaxte sfeer, heerlijk weer, fijne mensen en de mooiste vrouw.  Kortom, een prachtige dag!”

"Ik was op zoek naar stijlvol, maar toch nonchalant."

Als je één moment zou mogen uitkiezen, wat was dan het meest memorabele moment van jullie bruiloft?

“Hetgeen wat me het meest bij is gebleven deze dag is toch wel de weddingshoot in de ochtend. Ik heb Gerinde in de ochtend opgehaald in de oude witte MGB en daarna hebben we foto’s gemaakt in de Dordtse Biesbosch, dit was echt een heerlijk ontspannen begin van de dag. Tevens vond ik de ceremonie en kerkdienst natuurlijk erg mooi, maar de ontspanning was toch het meeste in de weddingshoot terug te vinden.”

gelofte trouwen huwelijk bruidspaar zomer grijs trouwpak details jawoord | Michael & Giso
gelofte trouwen huwelijk bruidspaar zomer grijs maatpak | Michael & Giso

Was het een bewuste keuze om een trouwpak op maat te laten maken?

“In mijn dagelijks leven, zowel werkgerelateerd als privé, ben ik veel met mode bezig. Ik weet goed wat ik wel en niet mooi vind, maar toch vond ik het erg lastig om voor mijn bruiloft een tof trouwpak te vinden. Een trouwpak op maat leek me daarom een goed idee, zo kon ik verschillende stoffen zien en combineren en echt een eigen twist eraan geven. Bij Michael & Giso heb je uitgebreide keuze qua stoffen, pasvormen en afwerkingen.”

maatpak met stropdas

Tailor's Note - Rolf-Giso Heijkoop

“Jorian was een bruidegom die duidelijk oog had voor detail. Zijn wensen voor een linnen en beige pak hebben wij vertaald naar een zomers, stijlvol en nonchalant geheel. De das gaf het trouwpak uiteindelijk de allure die een trouwpak verdient.”

Hoe ben je bij Michael & Giso terecht gekomen?

“Op Instagram volgde ik Michael & Giso al een tijdje voordat ik daadwerkelijk voor een trouwpak op pad ging. Toch heb ik uiteindelijk van familieleden en vrienden de tip van Michael & Giso gekregen. Op Instagram zag ik vaak mooie samenstellingen voorbij komen en ook nog eens de stijl die ik zocht: stijlvol maar toch nonchalant.”

Op welke manier heb je inspiratie opgedaan voor het samenstellen van je trouwpak?

“Op Pinterest heb ik gezocht naar trouwpakken, maar daar kwam ik niet helemaal tegen wat ik zocht. Het trouwmagazine van Michael & Giso heeft me echt geholpen. Hierin heb ik trouwpakken gevonden die goed bij mijn wensen pasten. Wel heb ik de tip om een moodboard te maken ter harte genomen, zo kun je toch makkelijker een keuze maken en tot een ontwerp komen.”

auto car vintage trouwen | Michael & Giso
jorian ruit trouwpak huwelijksdag trouwen zomer maatpak | Michael & Giso

Hoe ben je uiteindelijk tot de keuze van beige, tweedelig pak gekomen met een patroon in het colbert?

“Voor mijn bruiloft wilde ik graag een beige linnen pak. Ik vind zand- en aardetinten altijd al erg mooi en in de sfeer van de trouwdag vonden we dit ook goed passen. Maar ook ruitjes en pied-de-poule motieven spreken mij aan. Op Instagram zag ik hiervan gave voorbeelden voorbijkomen van een bewerkt colbert met een effen pantalon. In de boutique bij Michael & Giso hebben we verschillende combinaties gemaakt, maar het geruite wollen-linnen stofje en de beige stof waren toch echt favoriet!”

"Op de trouwdag zelf zat mijn pak echt als gegoten!"

Hoe waren de reacties op jouw trouwpak tijdens de grote dag?

“Op de trouwdag zelf zat mijn pak echt als gegoten! Ik was uiteraard erg benieuwd naar de reactie van Gerinde, want ze had wel geholpen maar het pak nog niet gezien. Ook zij vond de outfit prachtig! Vrienden en familie waren vol lof over de samenstelling van het trouwpak. Echt super leuk al die enthousiaste reacties.”

jawoord ceremonie trouwen huwelijksdag trouwpak | Michael & Giso

Wat vond je het lastigste bij de keuze voor je trouwpak en hoe is dit uiteindelijk opgelost?

“Er is zo veel mogelijk! Juist omdat er zoveel combinaties mogelijk zijn, vond ik het best lastig om een definitieve keuze te maken. Uiteindelijk kwam het geruite stofje toch steeds terug en hebben we die als basis genomen, vanuit daar hebben we de effen stof voor de pantalon uitgekozen. Bovendien vond ik de pasvorm en de keuze voor een twee- of driedelig pak erg lastig, maar ook dat is met behulp van deskundig advies helemaal goed gekomen!”

Welk advies heb jij voor toekomstige bruidegoms als het gaat om hun trouwpak?

Voor alle toekomstige bruidegoms wil ik graag meegeven; blijf dicht bij jezelf! Het is jouw dag en daarom is het belangrijk om een trouwpak te kiezen dat echt bij je past. Kijk vooraf wat je aanspreekt qua kleuren, materialen en combinaties, dit helpt je heel erg bij het definitieve ontwerp. En weet ook; bij Michael & Giso helpen ze je met al je vragen!

 Fotografie: Marilyn Fotografie