photoshoot zonnebloemenveld

Christiaan Kop

“Ik ben Christiaan Kop, getrouwd met Anouk Noordam en wij wonen in De Pijp in Amsterdam. Ik werk als Technical Manager bij Vopak in de haven van Amsterdam, een kwartiertje rijden buiten de stad. Anouk werkt op de Sustainable Finance desk van ABN-AMRO op het hoofdkantoor. We zijn allebei druk met werken en hebben daar veel plezier in. Daarnaast genieten we graag van de stad, vrienden en familie.”

Jullie zijn 25 augustus getrouwd in Frankrijk, kun je wat meer over jullie trouwlocatie en waarom heb jullie voor deze locatie hebben gekozen?

“Mijn vader heeft zo’n 15 jaar geleden een oud landhuis gekocht in Frankrijk vlakbij Limoges. Het is echt platteland Frankrijk, tussen de koeien en lavendel, zonnebloemen en frans porselein. Sindsdien komen we hier bijna elke zomer en wordt het landgoed beetje bij beetje opgeknapt tot een klein paradijsje. We hebben altijd het idee gehad om te gaan trouwen in het buitenland en omdat we trots zijn op het landgoed en daar een persoonlijke band mee hebben, hebben we besloten om hier te trouwen.”

trouwphotoshoot zwart wit
trouwring met manchetknoop

Hoe heb je jullie huwelijksdag ervaren?

“Het was echt fantastisch! Het was niet een dag maar een heel weekend met onze meest dierbare vrienden en familie. Om op een persoonlijke plek de liefde vieren, dat was echt onvergetelijk. Omdat we veel getalenteerde vrienden en familie hebben vonden we het belangrijk dat zij de kans kregen die talenten in te zetten, dat is goed gelukt! Iedereen die ons geholpen heeft, behalve de cateraar, is bevriend of familie. Zo werd het niet alleen onze bruiloft maar de bruiloft van iedereen.”

“Het was niet een dag maar een heel weekend met onze meest dierbare vrienden en familie.”

Wat was de reactie van je aanstaande toen ze jou voor het eerst zag?

“De vonken schoten door de lucht! Het pak was fantastisch en klopte helemaal met de setting van lavendel en platteland. Wij benadrukken dat we naast een gezamenlijk leven nog steeds een eigen leven leiden en een eigen persoonlijkheid hebben en ontwikkelen. Dat moest ook naar voren komen in onze trouwkleding. Niet het standaard grijze of blauwe pak maar iets wat uniek is en past bij mij en naast de jurk die speciaal voor haar is ontworpen. We zijn allebei gek op details en alles klopte perfect, tot aan het zakhorloge toe.”

proosten maatpak pastel

Hoe ben je begonnen met de oriëntatie voor je trouwpak?

“Zoals ik al zei wilde ik per se geen standaard grijs of blauw pak, dat is leuk voor dagelijks werken en chique gelegenheden maar niet voor iets unieks als trouwen. Ik ben bij een aantal gerenommeerde grote namen geweest maar die beperken zich vaak tot het aanpassen van confectiematen en hadden beperkte kleuren en stoffen. Het was dus al snel duidelijk dat het maatwerk zou worden. Onze fotograaf Marilyn adviseerde mij bij Michael & Giso te kijken en toen heb ik een afspraak gemaakt.”

Wat was de reden dat je voor maatwerk hebt gekozen?

“Bij maatwerk heb je de mogelijkheid om je eigen keuzes te maken en iets unieks neer te zetten, dat wilde ik graag. Tevens kun je met maatwerk iets maken wat echt perfect op je lichaam past, dat is ook een fijne luxe waar ik van houd.”

Wit linnen zomer maatpak

Tailor's Note - Michael Oei

“Het was leuk dat Christiaan niet op zoek was naar een standaard trouwpak. We hebben echt gekeken naar de locatie in Frankrijk. Het moest feestelijk en gekleed genoeg zijn zodat het bij de setting van de huwelijksdag paste.”

Welke factoren speelden een rol tijdens het uitzoeken van jouw trouwpak?

“Al bij het eerste gesprek had ik door dat het goed ging komen en dat ik niet in het pak genaaid zou worden. Ik kreeg heel persoonlijk advies waarbij ook dingen die mij in eerste instantie leuk leken terecht uit mijn hoofd werden gepraat. Sommige kleurcombinaties, stoffen of details passen gewoon niet goed bij mij en dat werd ook duidelijk. Zonder afbreuk te doen aan mijn wens voor een uniek pak werd ik wel de juiste kant op gestuurd en dat gaf me het gevoel dat ik serieus genomen werd.

“Het pak was fantastisch en klopte helemaal met de setting van lavendel en platteland.”

Bij het inmeten van het pak worden nog veel keuzes gemaakt en details bepaald ook hier werd ik ontzettend goed bij geholpen. Er werd echt de tijd voor me genomen en Michael zorgde ervoor dat we samen iets speciaals van het pak maakten. Die persoonlijke touch geeft een speciaal gevoel.”

confetti met rijst over trouwpak
borstvak met lavendel

Je hebt voor een opvallende kleur gekozen voor het jasje, was je direct overtuigd toen je de stof voor je kreeg?

“Ja! Ik had bij het oriëntatiegesprek samen met Michael twee sets stoffen uitgekozen die goed bij mij pasten. Deze kleur was eigenlijk de “reserve”. Ondanks dat ik niet direct een keuze heb gemaakt (nog even nachtje over geslapen) toen hij voorbij kwam was ik direct overtuigd dat dit hem moest worden. Helemaal in de stijl van lavendel en platteland.”

Wat is jouw advies voor toekomstige bruidegommen?

“Wees open-minded en laat je begeleiden door Michael & Giso! Nog een tip neem niet je familie (lees: ouders) mee bij het uitkiezen van de kleuren en stoffen, maar kom alleen of met een goede vriend. Familie kiest bijna altijd voor safe en saai.”

bruidegom op bankje met loafers
licht oranje stropdas

Hoe zou je Michael & Giso omschrijven?

“Persoonlijk en uniek.”

Fotograaf: Marilyn Bartman