luchtige trouwjurk boho stijl

Trouwen in het Bos

Trouwen in het bos, in een natuurlijke omgeving vol groen om je heen. Het is een droom van vele bruidsparen. Hier passen verschillende thema’s bij, van bohemian tot klassiek. Het is maar net wat jullie voor ogen hebben. Maar wat trek jij nu als bruidegom uit de kast? Je wilt niet wegvallen in het geheel, passen in het totaalplaatje en je natuurlijk onderscheiden als bruidegom. Ik neem je mee in verschillende stijlvolle opties.

Bohemian 

Gaan jullie voor niet te stijf en zeker geen klassiek thema? Dan is een bohemian thema wellicht een goede keuze. Of je er nu een naamkaartje op plakt of niet, als jij iets casuals wilt dat niet te chique zit kun je goed kiezen voor een trouwpak dat bij dit thema past. 

Kies voor een tweedelig trouwpak, zonder jasje met vest. Door het jasje achterwege te laten en voor een vest te kiezen val jij gelijk op als groom. Je hebt voldoende beweegruimte en met de juiste accessoires maak jij je outfit extra feestelijk. Hierbij kun je een overhemd dragen met mandarin kraag om het nog iets sportiever te maken. Wil je toch een formele touch? Kies dan voor een overhemd met klassieke kraag. Je kunt zelf bepalen of je hier een das of strik bij draagt of dat je deze volledig achterwege laat. Kies voor stoere boots of een moderne loafer om het geheel af te stijlen. 

trouwen in geruite waistcoat

Vintage 

Vintage is een thema dat de laatste jaren steeds meer populariteit wint. Bij dit thema kun je denken aan wat grovere patronen en stoffen. Je kunt goed kiezen voor een driedelig pak gemaakt van een bruine visgraat stof. 

“De bruine tint past perfect bij het thema en de natuurlijke omgeving als je in het bos trouwt.”

Kies voor een ton-sur-ton combinatie om het geheel rustig te houden. Dit kun je zien als een driedelig bruin trouwpak, met lichtbruine accessoires. Natuurlijk kun je in je pochet nog een extra kleuraccent toevoegen voor een feestelijke touch, maar vaak is het pak an sich al opvallend genoeg. 

bruin terra maatpak met corsage
boho trouwerij in bosrijke omgeving

Modern

Wil jij een modern trouwpak, misschien zelfs wel een sportief pak dat je ook gemakkelijk door kunt dragen naar je werk? Dan kan je zowel voor een twee- als driedelig trouwpak kiezen. Een geliefde kleur is natuurlijk blauw, maar ook donkergroen of navy kunnen mooi in de natuurlijke omgeving van het bos. Deze kleuren kun je ook zeker op kantoor doordragen. Wanneer je voor een tweedelig pak gaat, zijn de accessoires extra belangrijk. Je wilt er tenslotte wel uitspringen als bruidegom. Door voor natuurlijke materialen te gaan in zowel de stof van het pak als de accessoires, zorg je voor een passend geheel met de omgeving. Een wollen pak met een beetje linnen er doorheen geweven is vaak geliefd. Door voor een open hopsack weving te kiezen geef je het pak een extra sportieve touch. Je kunt dit pak natuurlijk combineren met een klassieke herenschoen, maar ook een nette sneaker misstaat hier niet bij.

donkergroen modern trouwpak met pochet

Classic 

Wanneer je in het bos trouwt en een iets klassiekere outfit wilt dragen past een donkergroen trouwpak hier perfect bij. Groen is het nieuwe blauw wordt vaak gezegd. Het is elegant, klassiek en staat veel mensen goed. Groen past ook mooi in de natuurlijke omgeving. Kies voor een driedelig pak in een groene stof waarin eventueel wat zijde zit verwerkt. Het zijde in de stof zorgt voor een lichte glans wat de outfit net iets meer feestelijk maakt. Uiteraard hoort bij een klassieke stijl een pak dat volledig aan de etiquette voldoet. Draag hierbij een passende das, met daarbij in dezelfde kleur een pochet. Stem je schoenen af op de kleur van de knopen van je pak en je zit helemaal goed.