Geregistreerd partnerschap

Geregistreerd partnerschap? Dit trek je aan!

In het aantal geregistreerde partnerschappen zien we de afgelopen jaren een gestage groei. Niet zo gek, want het geregistreerd partnerschap kent zeker zijn voordelen. Alle juridische zaken zijn goed geregeld en er wordt niet gek opgekeken als jullie het grote feest achterwege laten. Het bekende jawoord wordt namelijk niet gegeven, het is meer een zakelijke overeenkomst die jullie samen aangaan. Maar dat betekent niet dat het geen mooi moment is om de liefde te vieren!

Geregistreerd partnerschap is natuurlijk ook niet niks. Jullie zijn juridisch vrijwel hetzelfde aan elkaar verbonden als met een huwelijk. Dus wanneer jullie hiervoor kiezen is het helemaal geen gek idee om er wel een mooi moment van te maken. Misschien niet zo uitgebreid als met een huwelijk, maar het is toch een bijzondere gebeurtenis. Waarin jullie elkaar tonen met elkaar verbonden te willen blijven in voor- en tegenspoed.

Stem de outfit op elkaar af

Bij een bijzonder moment hoort een bijzondere outfit. Nu snap ik dat een trouwpak wellicht wat overdreven aanvoelt als jouw partner ook geen trouwoutfit draagt. Maar je mag best een beetje uitpakken. Stem met elkaar af wat jullie doen betreft de outfit, kiezen jullie voor casual of wordt er wel wat meer uitgepakt? Zo vormen jullie samen een mooi geheel. 

Een casual outfit

Kiezen jullie beide voor een casual outfit, dat hoef jij niet in een twee- of driedelig pak aan te komen. Hiermee ben je waarschijnlijk overdressed, waardoor je je wat ongemakkelijk kunt voelen. Maar wat dan wel? Een nette jeans met een overhemd is hierbij een goede keuze. Draag hier nette heren schoenen of sneakers bij. Voor een iets formele uitstraling kun je ook een pantalon dragen met overhemd of eventueel coltrui als jullie in de wintermaanden het geregistreerd partnerschap aangaan.

Je kunt de outfit helemaal naar wens afstijlen. Door te kiezen voor een overhemd met mandarin kraag krijgt het shirt een extra casual touch. Ook kun je kiezen voor een pantalon met bandplooi, dit zorgt voor meer bewegingsvrijheid en past helemaal bij de trends van het moment.

Outfit geregistreerd partnerschap
Geregistreerd partnerschap

Ook een polo met lange of korte mouwen kan mooi als casual outfit voor dit bijzondere moment gekozen worden. Combineer het met een nette jeans en een sportieve schoen en je bent klaar om in stijl de verbintenis aan te gaan.

Polo shirt Michael & Giso
Casual overshirt

Een formele outfit

Wanneer jullie beide voor een formele outfit kiezen kun jij wel een tweedelig pak uit de kast trekken. Bij een tweedelig pak wordt al snel gedacht aan een jasje en pantalon. Maar kijk eens verder, voor deze gelegenheid kun jij ook heel goed de pantalon met een vest dragen. Hierdoor krijgt de outfit een formele touch, zonder te stijfjes te worden. Uiteraard is een tweedelig pak met jasje ook een goede keuze. Deze kun je waarschijnlijk later ook nog mooi dragen op andere gelegenheden.

Kies je voor een tweedelig pak, dan kun je zeker uitpakken wat betreft het kleurgebruik. In de zomermaanden kun je heel goed voor een licht, zandkleurig pak kiezen. Combineer het met aardetinten voor een rustig en elegant geheel.

Geregistreerd partnerschap outfit

Blauw is altijd een geliefde keuze. Kies voor een subtiel patroon in de pantalon en een egaal blauw jasje. De combinatie is modern en feestelijk. Daarbij is dit een fantastische combinatie om zakelijk te dragen.

blauw pak Michael & Giso
zomers blauw pak

Bruintinten zijn ontzettend populair, zowel voor een wedding outfit als zakelijke look. Kies voor verschillende patronen om het geheel iets interessanter te doen ogen.

Bruin pak

Wil je meer weten over het samenstellen van een gepaste outfit? Maak dan zeker een afspraak in een van onze winkels.