Geregistreerd partnerschap

Geregistreerd partnerschap? Dit trek je aan!

In het aantal geregistreerde partnerschappen zien we de afgelopen jaren een gestage groei. Niet zo gek, want het geregistreerd partnerschap kent zeker zijn voordelen. Alle juridische zaken zijn goed geregeld en er wordt niet gek opgekeken als jullie het grote feest achterwege laten. Het bekende jawoord wordt namelijk niet gegeven. Het is meer een zakelijke overeenkomst die jullie samen aangaan. Maar dat betekent niet dat het geen mooi moment is om de liefde te vieren!

Geregistreerd partnerschap is natuurlijk ook niet niks; jullie zijn juridisch vrijwel hetzelfde aan elkaar verbonden als met een huwelijk. Dus wanneer jullie hiervoor kiezen, is het helemaal geen gek idee om er wel een mooi moment van te maken. Misschien niet zo uitgebreid als met een huwelijk, maar het is toch een bijzondere gebeurtenis waarin jullie elkaar tonen met elkaar verbonden te willen blijven in voor- en tegenspoed.

Stem de outfits op elkaar af

Bij een bijzonder moment hoort een bijzondere outfit. Nu snap ik dat een trouwpak wellicht wat overdreven aanvoelt als jouw partner ook geen trouwoutfit draagt. Maar je mag best een beetje uitpakken. Stem zeker met elkaar af wat jullie doen betreft de outfit; kiezen jullie voor casual of mag het ook wel een beetje chique? Zo vormen jullie samen een mooi geheel. 

outfit geregistreerd partnership in de winter
overcoat outfit geregistreerd partnerschap

Een casual outfit 

Kiezen jullie beide voor een casual outfit? Dan hoef jij niet in een twee- of driedelig pak aan te komen. Hiermee ben je waarschijnlijk overdressed, waardoor je je wat ongemakkelijk kunt voelen. Maar wat dan wel? Een nette jeans met een overhemd is hierbij een goede keuze. Draag hier nette heren schoenen of sneakers bij. Voor een iets formelere uitstraling kun je ook een pantalon dragen met overhemd. Een coltrui is ook zeker geoorloofd als jullie in de wintermaanden het geregistreerd partnerschap aangaan.

Je kunt de outfit helemaal naar wens afstijlen. Door te kiezen voor een overhemd met mandarin kraag krijgt het shirt een extra casual maar toch stijlvolle touch. Ook kun je kiezen voor een pantalon met bandplooi, dit zorgt voor meer bewegingsvrijheid. Dit is bovendien helemaal in lijn met de laatste trends!

zomer outfit linnen geregistreerd partnerschap
pantalon bandplooi inspiratie

Voor een geregistreerd partnerschap in de wat warmere maanden kun je ook goed kiezen voor een polo of een linnen overhemd. Creëer hiermee de juiste casual outfit voor een toch wel bijzondere moment. Combineer dit met een pantalon en een nette loafer en je bent klaar om in stijl de verbintenis aan te gaan.

Een formele outfit

Wanneer jullie tijdens een geregistreerd partnerschap beiden voor een formele outfit kiezen, kun je zeker een tweedelig pak uit de kast trekken. Bij een tweedelig pak wordt al snel gedacht aan een jasje en pantalon. Maar kijk eens verder, voor deze gelegenheid kun jij ook heel goed de pantalon met een vest dragen. Hierdoor krijgt de outfit een formele touch, zonder te stijfjes te worden. Uiteraard is een tweedelig pak met jasje of overshirt ook een goede keuze. Deze kun je waarschijnlijk later ook nog mooi dragen op andere gelegenheden.

Kies je voor een tweedelig pak? Dan kun je zeker uitpakken wat betreft het kleurgebruik. Zowel in de winter als in de zomermaanden kun je heel goed voor aardetinten kiezen. Dit is ook helemaal in lijn met de laatste trends. Deze kleuren creëren gegarandeerd een rustig en elegant geheel.

dresscode geregistreerd partnerschap
denim overhemd geregistreerd partnerschap.

Blauw is ook altijd een geliefde keuze en hoeft zeker niet te stijf te zijn. Kies voor een subtiel patroon in het jasje en een egaal blauwe pantalon. De combinatie is modern en feestelijk, en daarom geschikt voor een geregistreerd partnerschap. Daarbij is dit een fijne combinatie om zowel zakelijk als in je vrije tijd door te dragen. Probeer ook eens een ander kleur overhemd uit; dit oogt net wat minder zakelijk dan wit! Rolf-Giso draagt hier bijvoorbeeld een denim overhemd. 

Afspraak voor jouw outfit

Wil je meer weten over het samenstellen van een gepaste outfit voor jullie geregistreerd partnerschap? Maak dan zeker een afspraak in een van onze boutiques en we geven je graag persoonlijk advies.