trends trouwpakken op maat bruin auto | Michael & Giso

Trouwen in het najaar: dit zijn de trends voor 2023

Waar menig koppel kiest voor een bruiloft in de warme zomerperiode of in het buitenland, lijkt niet iedereen voor de charme van het zomerseizoen te vallen. Het najaar komt er weer aan en dat betekent: een cosy periode vol met kaarsjes, glühwein en prachtige herfstkleuren. En bij een ander seizoen hoort ook net een andere trouwpak voor de bruidegom, die er over het algemeen toch wat warmer bijloopt dan de bruid. In deze blog vertel ik je alles over de trouwpakken trends najaar 2023, zodat jij comfortabel en stralend de grote dag zal doorlopen. 

1. Driedelige outfit

We trappen af met een trouwpak klassieker die jou ongetwijfeld niet onopgemerkt is gebleven: de waistcoat. Het gilet is niet alleen een onmisbaar item voor een driedelig pak, maar ook een stijlvolle en elegante eyecatcher. Dit tijdloze item is voor zowel de zomer als de winter ideaal onder je trouwpak. Waar je het gilet zomers draagt zonder jasje, zorgt dit item gedurende het najaar juist voor extra warmte onder het trouwpak. Niet geheel onbelangrijk wanneer het buiten koud is!

driedelig trouwpak trends kostuum bruidegom | Michael & Giso

2. Aarde- en roesttinten

Vorig jaar waren de kleuren groen, bordeaux rood en blauw niet te missen op menig bruiloft. Dit jaar spannen aarde- en roestkleurige tinten de kroon gedurende de winterperiode. Deze warme tinten zien we terug in de natuur tijdens de herfst en sluiten daarom perfect aan op jullie najaars bruiloft. Om ervoor te zorgen dat jouw trouwpak is voorzien van bijzondere touch, kun je er eventueel een hardere rood tint of terra cotta kleur aan toevoegen. Op deze manier blend jouw trouwpak met de omgeving en zal jouw outfit prachtig aansluiten op bijvoorbeeld een bosachtige trouwlocatie.

Trouwpakken trends najaar

3. Double breasted trouwpak

We zagen het de afgelopen jaren al, maar het double breasted trouwpak is een echte koploper op de lijst van de trouwpakken trends najaar 2023. Double breasted betekent dat het jasje een dubbele rij aan knopen heeft en daarbij over elkaar heen dicht kan. Het jasje heeft een stijlvolle uitstraling en creëert body in zijn geheel. Hoewel het double breasted jasje traditioneel gezien zes knopen heeft, verwacht ik het jasje dit najaar ook met twee of vier knopen. Om bij een neutraal trouwpak extra contrast te creëren zou je kunnen kiezen voor opvallende knopen, die jouw pak nóg persoonlijker en unieker maken.

trouwpakken trends najaar 2023

4. Een traditioneel trouwpak

Het ‘traditionele trouwpak’ is tijdloos en staat daarom ook dit najaar op het lijstje van de trouwpakken trends najaar 2023. Traditionele trouwpakken zijn driedelig en komen meestal in de kleur blauw of grijs. Vaak gecombineerd met een ivoorkleurige das. Het klassieke trouwpak is gemakkelijk te combineren en door te dragen na jullie bruiloft, vooral tweedelig, bijvoorbeeld naar kantoor. Wil jij gaan voor een traditioneel trouwpak, maar zoek jij die extra finishing touch om indruk te maken op jouw aanstaande? Dan zou jij kunnen kiezen voor een opvallend pochet of een karakteristieke das voorzien van een bijzonder patroon.

klassiek trouwpak donkerblauw | Michael & Giso

5. All-black trouwpak

Trouwen jullie dit najaar in gala stijl? Dan is een zwart trouwpak, oftewel de ‘black on black suit’, een potentiële kanshebber voor jou. Bij deze outfit kies jij voor een geheel zwart pak, inclusief shirt, schoenen, das en eventuele andere accessoires. De black-on-black suit is net even wat anders dan een klassieke smoking, waarbij je zwart combineert met wit. Het zwarte trouwpak is de perfecte optie als jullie ervoor hebben gekozen om in klassieke en chique stijl te trouwen, en hoort zonder twijfel thuis op de lijst van de trouwpakken trends najaar 2023.

zwart trouwpak all black trend bruidegom | Michael & Giso

6. Gemêleerde stoffen

Last but not least: gemêleerde stoffen zijn helemaal hot! Gemêleerde en vervaagde kleuren gaan we zonder twijfel terugzien dit najaar. Gemêleerde stoffen worden opgebouwd door diverse stoffen samen te brengen tot één stof. Door stoffen te combineren uit een verschillend kleurenpalet, creëer je diepte. Vaak wordt dit gedaan door een lichte draad te combineren met een donkerder draad. Hierbij wordt de donkere warme kleur afgezwakt door de lichtere kleur, dat zorgt voor extra detail en een mooi contrast.

gemeleerde stof kostuum maatpak trouwerij wedding groen | Michael & Giso
groen gemeleerd trouwpak stof trend | Michael & Giso

Laat je adviseren in de boutique

Geef jij jouw aanstaande dit najaar het jawoord, maar ben jij alleen nog op zoek naar een mooi en warm trouwpak? Plan dan vrijblijvend een afspraak in met een van onze tailors en laat je adviseren.