double breasted khaki das trouwpak | Michael & Giso

Een double breasted trouwpak: dé vooruitstrevende trouwoutfit

Jullie bruiloft komt steeds dichterbij. Van de trouwlocatie en de gastenlijst, tot aan de jurk; jullie hebben de bruiloft tot in de puntjes voorbereid. Er ontbreekt alleen nog één ding: jouw trouwpak. Weet jij nog niet helemaal naar wat voor soort pak jij opzoek bent en wil je geen standaard trouwpak? Dan is een double breasted trouwpak misschien wel iets voor jou. Onze tailor Tycho vertelt je in deze blog alles wat je moet weten over een double breasted pak!

Wat is een double breasted pak?

Double breasted betekent dat het jasje van je pak een dubbele rij met knopen heeft en daarom over elkaar heen dicht kan. Traditioneel gezien heeft een double breasted jasje zes knopen waarvan er twee kunnen worden gesloten. Dit wordt ook wel een 6 x 2 sluiting genoemd. De tijd dat een double breasted pak werd gezien als een tikkeltje oubollig is volledig overgewaaid. Een double breasted pak wordt alleen maar populairder en is zeker een vooruitstrevende optie voor jullie trouwerij. 

Hoewel je voor de traditionele optie zou kunnen gaan, is dit zeker geen must. Het double breasted jasje is steeds vaker te zien met twee of vier knopen. De getailleerde fit laat tevens je schouders optisch breder lijken, waardoor je de uurtjes in de sportschool kunt overslaan. Een double breasted trouwpak is zeker een aanrader en een echte eyecatcher onder de maatpakken!

double breasted burnt orange knopen trouwpak | Michael & Giso

Waar moet een double breasted pak aan voldoen?

Een double breasted jasje heeft over het algemeen revers met een punt eraan, die schuin omhoog wijst. Dit worden peak revers genoemd. Misschien wel een van de belangrijkste details is dat het double breasted jasje goed moet aansluiten op jouw lichaamsbouw. Hierbij is het essentieel dat het jasje strakker aansluit op je heupen en losser bij je schouders. Heb jij de knoop doorgehakt en weet je zeker dat je voor een double breasted pak wil gaan? Dan is het verstandig je door een ervaren tailor te laten aanmeten, om ervoor te zorgen dat het pak als gegoten zit.

Stijltips voor een double breasted trouwpak

Tip 1: Zoek een geschikte stof uit

Trouw jij op een warme locatie waar de temperaturen hoog kunnen oplopen? Dan zou je kunnen kiezen voor een zomers double breasted trouwpak gemaakt van linnen. Linnen is een luchtige, duurzame en stevige stof. Ben jij geen van fan de kreukgevoeligheid van linnen? Dan zou je kunnen kiezen voor een blend van linnen en wol. In de winter kun je beter voor een dikkere en warmere stof gaan, zoals flannel of cashmere. Ook adviseer ik de kleur af te stemmen op het seizoen; over het algemeen zijn dit lichte kleuren in de zomer en juist donkere tinten in de winter.

trouwpak double breasted oranje | Michael & Giso

Tip 2: Kies bijpassende accessoires

De accessoires zijn dé finishing touch van jouw double breasted trouwpak. Draag jij een effen gekleurd pak, dan kan een pochet met een uniek patroon een contrast geven. Kies daarbij ook voor een passende das of strik, beide zijn zeer geliefd bij een double breasted trouwpak.

Tip 3: Kies een bijpassende schoen

Jouw trouwpak is natuurlijk niet compleet zonder een paar bijpassende trouwschoenen. Trouw jij op het strand en gaat je voorkeur uit naar een casual uitstraling ? Dan kun je jouw double breasted trouwpak afstijlen met een tijdloze loafer. Spreekt casual je niet helemaal aan en trouw je in een chique en klassieke stijl? Dan zou je ook kunnen kiezen voor een bruine derby schoen of een leren Oxford schoen met een double monk.

Stijlinspiratie

Groen double breasted trouwpak

Een razend populaire kleur die we steeds vaker terugzien is groen. Omdat er veel verschillende groentinten zijn, is het belangrijk te kijken welke tint jou het meeste aanspreekt en aansluit bij jouw uiterlijke kenmerken en jullie trouwlocatie. Combineer je trouwpak met een das voorzien van een warme kleurtint zoals bruin, en jij zal met een stijlvolle look je trouwdag doorlopen.

double breasted pak bruidegom | Michael & Giso
khaki double breasted pak maatpak | Michael & Giso

Blauw double breasted trouwpak

Ook het blauwe trouwpak zien we veel terug en is een échte eyecatcher onder de maatpakken. Blauw wordt vaak als klassiek gezien, maar ook met blauw kun je nog verschillende kanten op. Hoe je voor een zonnige wedding op de Malediven kan gaan voor een lichtblauw double breasted linnen pak, zal je in het najaar met een donkerblauw pak gegarandeerd goed voor de dag komen.

blauw double breasted trouwpak klassiek bruiloft | Michael & Giso

Double breasted smoking

Wist je dat je tegenwoordig ook een double breasted smoking kunt samenstellen? Want ook bij een smoking mag je best een beetje van de etiquette afwijken. Zo heb je een feestelijke outfit en ook nog eens mega verrassend en vooruitstrevend.

smoking zwart double breasted maatpak | Michael & Giso
double breasted smoking zwart revers | Michael & Giso

Double breasted vest

Wist je dat je ook een double breasted waistcoat kunt dragen? Hierbij valt de stof van het vest over elkaar heen. Je creëert een super onderscheidende look wanneer jij je jasje uit doet aan het einde van de dag. Ik raad hier overigens wel aan om gewoon een single breasted jasje overheen te dragen.

double breasted gilet vest waistcoat combinatie outfit | Michael & Giso

Afspraak voor een double breasted trouwpak

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een double breasted trouwpak op maat? Maak vrijblijvend een afspraak in onze boutiques in Amsterdam, Breda of Antwerpen en laat je adviseren door een persoonlijke tailor.

Michaël is een echte verbinder en is daarom altijd benieuwd naar jouw verhaal. Op basis van dat verhaal stelt hij een outfit voor je samen die aan al jouw wensen voldoet.