trouwschoenen-voor-heren-loafer-leer

7 trouwschoenen voor heren: Inspiratie voor de perfecte schoen!

Trouwschoenen voor heren zijn elegant en stijlvol. Toch kan jouw keuze voor trouwschoenen jouw pak maken of breken. Meestal wordt er gekozen voor schoen die ton-sur-ton is aan het pak. Wanneer je wat grotere voeten hebt is het raadzaam om voor een trouwschoen met toe cap of dubbele monk te kiezen om de wreef te breken. In deze blog bespreek ik 7 mogelijkheden voor jouw trouwschoenen en geef ik inspiratie!

De loafer voor bruidegoms

Ga je in de zomer trouwen? Dan is de loafer een prachtige heren trouwschoen voor onder je pak. De loafer komt in allerlei kleuren en materialen voor, de keuzemogelijkheden zijn eindeloos. Denk aan leer, suède en zelfs lak. Deze laatste optie is vooral geschikt bij een smoking. Lak loafers zien er erg strak uit door de mooie glans die er overheen valt.

Verder zijn er nog varianten in het ontwerp van de loafer. Bij de Penny Loafer zit er een een band over de schoen. Grappig om te weten is dat deze ooit is bedacht om geld in te stoppen zodat de schoenenpoetser het verdiende geld eruit kon halen. Een Tassel Loafer heeft kwastjes ter hoogte van de wreef. Deze loafer creëert een luxueuze uitstraling. Als laatst is er nog de horsebit loafer, die zich kenmerkt door het metalen bandje op de wreef. Dit is ooit bedacht door het welbekende modehuis Gucci.

trouwschoenen-voor-heren-loafer-suède
trouwschoenen-voor-heren-loafer-suède

Sneaker als trouwschoenen voor heren 

Traditioneel is het niet, maar één van de grootste trends op het gebied van schoenen combineren met een pak zijn sneakers. Perfect voor het creëren van een speels effect en sportieve uitstraling. Wil je de look wel strak en netjes houden? dan adviseren wij je om voor een wat smallere sneaker te kiezen in een effen en lichte kleur. Door het dragen van een grovere of gekleurde sneaker krijg je een stoerdere uitstraling.

trouwschoenen-voor-heren-sneaker

Zwarte schoen onder trouwpak

Donkerblauwe pakken zijn uiterst geschikt om te combineren met een zwarte schoen, samen creëren zij een elegante look. Echter is niet ieder blauw trouwpak geschikt om met zwarte schoenen te combineren. Voornamelijk lichtblauwe pakken matchen beter met bruintinten, terwijl donker en navy blauw juist erg mooi bij zwart staan. Hoe dichter de kleur blauw in de buurt van zwart komt, des te mooier is deze kleurcombinatie. Dit komt door het kleine kleurcontrast.   

Laars 

Voor een echte najaarslook is de laars de perfecte keuze om onder je trouwpak te dragen. Niet alleen is dit lekker warm aan je voeten, ook creëer je met deze schoen een stoere uitstraling die net die extra twist aan jouw outfit geeft. Dit is een goede keuze als je meer voor die winterse peaky blinders look wilt gaan. 

trouwschoenen-voor-heren-laars

Lakschoen

Een lakschoen is een elegante keuze voor bruiloften. Met zijn glanzende afwerking voegt hij een vleugje stijl en verfijning toe aan de outfit van de bruidegom. De gladde, gepolijste laklaag creëert een tijdloze uitstraling die perfect past bij formele gelegenheden. Onder een smoking hoort een lakschoen, zo zijn de etiquette nou eenmaal. De herenlak trouwschoen een must-have voor de bruidegom die op zoek is naar een onberispelijke stijl op zijn speciale dag.

trouwschoenen-voor-heren-lakschoen
trouwschoenen-voor-heren-lakschoen

Oxford vs Derby schoen

De Oxford schoen is de meest formele schoen van deze twee. Deze kenmerkt zich door het gesloten veter systeem. Zwarte Oxford schoenen zijn de meest formele schoenen die een man kan bezitten. De Derby is iets minder formeel al valt het verschil de meeste mensen niet op. Naast deze twee soorten schoenen kunnen we nog dieper ingaan op de details.

Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor brogues, cap toe en een double monk. Brogues worden gekarakteriseerd door de kleine gaatjes die ter decoratie geperforeerd zijn langs de hechtingen waar de verschillende stukken leer samen komen. Technisch gezien kunnen zowel de Oxford als de Derby gezien worden als brogues wanneer ze de gaatjes hebben. Ook een cap toe en double monk hebben een decoratieve toevoeging op de klassieke schoenen. Een cap toe is een leren kapje over de neus van de schoen. De double monk houdt in dat er twee banden over de wreef gaan die bevestigd worden met een gesp. 

trouwschoenen-voor-heren-lakschoen

Welke trouwschoenen voor heren spreken jou het meeste aan?

Ik kan me voorstellen dat je een beetje overrompeld bent door de verschillende mogelijkheden. Om persoonlijk advies te krijgen over welke trouwschoenen jij het beste onder je trouwpak kunt dragen, kun je een afspraak maken in een van onze boutiques. Wij werken samen met van Greve, en kunnen jouw trouwschoenen op maat te laten maken. Bovendien werken wij ook samen met The Hand in Amsterdam. Trouwschoenen voor heren vinden was dus nog nooit zo eenvoudig! Plan online een kennismaking in.

Rolf-Giso staat het liefst hele dagen in de boutique om klanten te helpen. Zijn doel is om iedere klant de perfecte experience te geven en 100% tevreden de deur uit te zien lopen met hun outfit.