Trouwschoenen heren

Trouwschoenen voor heren: Inspiratie voor de perfecte schoen!

Bij het stijlen van je trouwpak kiezen de heren de trouwschoenen vaak als laatste. Desalniettemin, kan jouw keuze voor de schoen het trouwpak maken of breken. In dit artikel gaan we een aantal mogelijkheden voor trouwschoenen voor jou als bruidegom bespreken. Voordat we beginnen is het goed om te weten dat voor een traditionele uitstraling, er meestal gekozen wordt voor een schoen ton-sur-ton aan het pak. Wanneer je wat grotere voeten hebt is het raadzaam om voor een trouwschoen voor heren met toe cap of dubbele monk te kiezen om de wreef te breken.

De loafer voor bruidegoms

Ga je in de zomer trouwen? Dan is de loafer een prachtige heren trouwschoen voor onder je pak. De loafer komt in allerlei kleuren en materialen voor, de keuzemogelijkheden zijn eindeloos! Denk aan leer, suède en zelfs lak. Deze laatste optie is vooral geschikt bij een smoking. Lak loafers zien er erg strak uit door de mooie glans die er overheen valt. Verder zijn er nog varianten in het ontwerp van de loafer, zoals de penny loafer. Bij deze loafer zit er een een band over de schoen. Grappig om te weten is dat deze ooit is bedacht om geld in te stoppen zodat de schoenenpoetser het verdiende geld eruit kon halen. Dan is er nog de tassel loafer, met klosjes ter hoogte van de wreef. Deze loafer heeft een luxueuze uitstraling. Als laatst is er nog de horsebit loafer, die zich kenmerkt door een metalen bandje als versiering over de wreef. Dit is ooit bedacht door het welbekende modehuis Gucci.

"De loafer komt in allerlei kleuren en materialen voor, de keuzemogelijkheden zijn eindeloos!"

Sneaker als trouwschoenen voor heren 

Traditioneel is het niet, maar één van de grootste trends op het gebied van schoenen combineren met een pak zijn sneakers. Perfect voor het creëren van een speels effect en sportieve uitstraling. Wil je de look wel strak en netjes houden, dan adviseren wij je om voor een wat smallere sneaker te kiezen. Door het dragen van een grovere of gekleurde sneaker krijg je een stoerdere uitstraling.

Trouwschoenen heren
Sneaker onder trouwpak

Zwarte schoen onder trouwpak

Donkerblauwe pakken zijn uiterst geschikt om te combineren met een zwarte schoen, samen creëren zij een elegante look. Echter is niet ieder blauw trouwpak geschikt om met zwarte schoenen te combineren. Voornamelijk licht blauwe pakken matchen beter met bruintinten, terwijl donker en navy blauw juist erg mooi bij zwart staan. Hoe dichter de kleur blauw in de buurt van zwart komt, des te mooier is deze kleurcombinatie. Dit komt door het kleine kleurcontrast.   

Laars 

Voor een echte najaarslook is de laars de perfecte keuze om onder je trouwpak te dragen. Niet alleen is dit lekker warm aan je voeten, ook creëer je met deze schoen een stoere uitstraling die net die extra twist aan jouw outfit geeft. 

schoenen bruidegom

Lakschoen

Onder een smoking hoort een lakschoen, daar is eigenlijk geen discussie over mogelijk. Dit is een echt klassieke schoen, uiteraard in het zwart met veters. 

Oxford vs Derby schoen

De Oxford schoen is de meest formele schoen van deze twee. Deze kenmerkt zich door het gesloten veter systeem. Zwarte Oxford schoenen zijn de meest formele schoenen die een man kan bezitten. De Derby is iets minder formeel al valt het verschil de meeste mensen niet op. Naast deze twee soorten schoenen kunnen we nog dieper ingaan op de details. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor brogues, cap toe en een double monk. Brogues worden gekarakteriseerd door de kleine gaatjes die ter decoratie geperforeerd zijn langs de hechtingen waar de verschillende stukken leer samen komen. Technisch gezien kunnen zowel de Oxford als de Derby gezien worden als brogues wanneer ze de gaatjes hebben. Ook een cap toe en double monk hebben een decoratieve toevoeging op de klassieke schoenen. Een cap toe is een leren kapje over de neus van de schoen. De double monk houdt in dat er twee banden over de wreef gaan die bevestigd worden met een gesp. 

Welke trouwschoenen voor heren spreken jou het meeste aan?

Ik kan mij voorstellen dat je een beetje overrompeld bent door de verschillende mogelijkheden. Om persoonlijk advies te krijgen over welke trouwschoenen jij het beste onder je trouwpak kunt dragen kun je een afspraak maken in een van onze winkels. Wij hebben een bijzondere samenwerking met Greve, waardoor het mogelijk is trouwschoenen op maat te laten maken. Daarnaast werken wij samen met The Hand in Amsterdam. Trouwschoenen voor heren vinden was dus nog nooit zo eenvoudig!