Advies? — Bel 076 513 886 0

loafers onder trouwpak

Inspiratie voor de perfecte schoen onder jouw trouwpak!

Bij het stijlen van je trouwpak kies je hoogstwaarschijnlijk de schoenen als laatste. Desalniettemin, kan jouw keuze voor de schoen het trouwpak maken of breken. In dit artikel gaan we een aantal mogelijkheden bespreken. Voordat we daar aan beginnen is het goed om te weten dat voor een traditionele uitstraling, er meestal gekozen wordt voor een schoen ton-sur-ton aan het pak. Wanneer je wat grotere voeten hebt is het raadzaam om voor een schoen met toe cap of dubbele monk te kiezen om de wreef te breken.

De loafer

Ga je in de zomer trouwen, dan is de loafer een prachtige schoen voor onder je trouwpak. De loafer komt in allerlei kleuren en materialen voor, de keuzemogelijkheden zijn eindeloos! Denk aan leer, suède en zelfs velvet. Deze laatste optie is vooral geschikt bij een smoking. Leren loafers zien er erg strak uit door de mooie glans die er overheen valt. Verder zijn er nog varianten in het ontwerp van de loafer, zoals de penny loafer. Bij deze loafer zit er een een band over de schoen. Grappig om te weten is dat deze ooit is bedacht om geld in te stoppen zodat de schoenenpoetser het verdiende geld eruit kon halen. Dan is er nog de tassel loafer, met klosjes ter hoogte van de wreef. Deze loafer heeft een luxueuze uitstraling. Als laatst is er nog de horsebit loafer, die zich kenmerkt door een metalen bandje als versiering over de wreef. Dit is ooit bedacht door het welbekende modehuis Gucci.

"De loafer komt in allerlei kleuren en materialen voor, de keuzemogelijkheden zijn eindeloos!"

Sneaker 

Traditioneel is het niet, maar één van de grootste trends op het gebied van schoenen combineren met een pak zijn sneakers. Perfect voor het creëren van een speels effect en sportieve uitstraling. Wil je de look wel strak en netjes houden, dan adviseren wij je om voor een wat smallere sneaker te kiezen. Door het dragen van een grovere of gekleurde sneaker krijg je een stoerdere uitstraling.

Schoen onder trouwpak op maat
Sneaker onder trouwpak

Zwarte schoen onder trouwpak

Donkerblauwe pakken zijn uiterst geschikt om te combineren met een zwarte schoen, samen creëren zij een elegante look. Echter is niet ieder blauw trouwpak geschikt om met zwarte schoenen te combineren. Voornamelijk licht blauwe pakken matchen beter met bruintinten, terwijl donker en navy blauw juist erg mooi bij zwart staan. Hoe dichter de kleur blauw in de buurt van zwart komt, des te mooier is deze kleurcombinatie. Dit komt door het kleine kleurcontrast.   

Laars 

Voor een echte najaarslook is de laars de perfecte keuze om onder je trouwpak te dragen. Niet alleen is dit lekker warm aan je voeten, ook creëer je met deze schoen een stoere uitstraling die net die extra twist aan jouw outfit geeft. 

Schoen onder trouwpak

Lakschoen

Onder een smoking hoort een lakschoen, daar is eigenlijk geen discussie over mogelijk. Dit is een echt klassieke schoen, uiteraard in het zwart met veters. 

Oxford vs Derby schoen

De Oxford schoen is de meest formele schoen van deze twee. Deze kenmerkt zich door het gesloten veter systeem. Zwarte Oxford schoenen zijn de meest formele schoenen die een man kan bezitten. De Derby is iets minder formeel al valt het verschil de meeste mensen niet op. Naast deze twee soorten schoenen kunnen we nog dieper ingaan op de details. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor brogues, cap toe en een double monk. Brogues worden gekarakteriseerd door de kleine gaatjes die ter decoratie geperforeerd zijn langs de hechtingen waar de verschillende stukken leer samen komen. Technisch gezien kunnen zowel de Oxford als de Derby gezien worden als brogues wanneer ze de gaatjes hebben. Ook een cap toe en double monk hebben een decoratieve toevoeging op de klassieke schoenen. Een cap toe is een leren kapje over de neus van de schoen. De double monk houdt in dat er twee banden over de wreef gaan die bevestigd worden met een gesp.