Advies? — Bel 076 513 886 0

Sneakers onder je (trouw)pak

Casual Friday is in de loop van de jaren niet enkel meer een begrip voor de vrijdagen geworden. Een t-shirt op je pantalon, jeans onder je overhemd, een pak casual dragen. We zien het allemaal steeds vaker, gecombineerd met een sneaker. De trend sneakers onder je outfit zie je in steeds meer bedrijven dagelijks terugkomen en zelfs bij bruidegommen op hun trouwdag is het niet meer uitgesloten.

Sneakers onder je pak dragen is in zowel grote bedrijven als de start-ups, steeds meer gebruikelijk. Mensen willen dichter bij zichzelf blijven en voelen zich zo comfortabeler. Om deze redenen kiezen sommige bruidegommen er ook voor om sneakers onder hun trouwpak te dragen. Heb je als bruidegom geen klassieke venue, wil je de grof geweven stof vlotter laten lijken of wil je niet  teveel afwijken van je dagelijkse kledingstijl? Dan zijn sneakers onder je trouwpak een perfecte vertaling van jouw stijl en waarschijnlijk persoonlijkheid.

pastel trouwpak witte sneakers
pastel vlinderstrik met wit maatshirt

Hoge sneakers

Kies voor een minimalistische sneaker, wanneer je voor een hoog model wilt gaan. Hiermee voorkom je dat je de aandacht te veel naar je schoenen trekt in plaats van je pak. Hou je van een casual uitstraling of hebben jullie de trouwdag zo ingestoken? Combineer jouw pak dan met een basic witte hoge Converse All-Star sneaker.

Dad sneakers

Deze sneaker kenmerkt zich door de hoge zolen, zoals ‘onze vaders’ vroeger droegen. De modebloggers hebben deze trend weer in het leven geroepen, je ziet deze sneakers tegenwoordig weer in bijna alle schoenenwinkels liggen. De dad sneakers laten je look jong en sportief ogen. Hier moet de snit van de pantalon dan ook op aansluiten. Kies voor een smal vallende, wat kortere pantalon of zelfs met een omslag.

"Sneakers onder je (trouw)pak is de perfecte vertaling van jouw stijl en persoonlijkheid."

De ‘altijd goed’ sneakers

Deze sneakers zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Deze sneakers kun je zowel in je vrije tijd dragen als zakelijk, of naar je eigen of andermans bruiloft. Ga in de zomer bijvoorbeeld voor een lage witte sneakers van leer van het merk Hogan. In de winter kun je gaan voor een donkerblauwe Red Rag sneaker met structuur.

Van top tot teen gestyled

Hoe hip sneakers onder een pak ook zijn en hoeveel kanten je er mee op kunt, de details kunnen je outfit afmaken. Allereerst heb je het feit dat de lip aan de voorzijde van de sneaker hoger valt. Hierdoor is het gebruikelijk dat de pijplengte van de pantalon korter valt, enkels zichtbaar zijn en de pantalon in zijn geheel smaller valt.

Een wit overhemd en witte sneakers zijn vaak een geliefde keuze, maar niet altijd de beste keuze. Heb jij voor een off white overhemd gekozen, bijvoorbeeld om perfect te matchen bij de trouwjurk van de vrouw? Hierbij nog een waarschuwing: Let er op dat je sneakers dan niet te veel afsteken bij de witte kleur van de jurk.