winter essentials pitti 2023 | Michael & Giso

De Winter Essentials 2023

Je kunt het je bijna niet voorstellen met dit lekkere weer, maar de kortere en koudere dagen komen eraan. De nieuwe wintercollecties liggen zelfs al in de winkels en daarom is het tijd om jouw garderobe weer winterklaar te maken. Uiteraard zijn er altijd een aantal favoriete items die deze winter echt niet mogen ontbreken. Ik vertel je graag welke winter essentials 2023 jij in ieder geval in je garderobe moet hebben!

#1 Overcoat

Wat mij betreft is de overcoat het belangrijkste item in je kast, zeker wanneer je in Nederland woont. Als je een overcoat aanschaft, is het belangrijk te bepalen waar je de overcoat voor gaat gebruiken. Wanneer jij je overjas over je pak wilt dragen, dan meet de tailor jouw jas in ieder geval iets ruimer aan. Daarnaast is het belangrijk om de stijl te bepalen. Wil je een tijdloze jas die bij al jouw outfits past en écht lang meegaat? Ga dan voor een zesknoops doublebreasted jas in een donkerblauwe of donkergrijze uitvoering. Neig je meer naar een unieke look? Kies dan voor een jas met een waistband en een raglanmouw, en overweeg een mooie aardetint zoals groen of bruin. 

Je kunt bovendien uit verschillende materialen kiezen voor je overcoat maar wol is het meest populair. Tegenwoordig voegen ze hier zelfs een membraan aan toe zodat water en wind wordt tegengehouden. Loro Piana, Drago en Dormeuil hebben allemaal een speciale stoffenbunch voor een overjas met hun eigen voordelen. Onze tailors helpen je graag bij het kiezen van de juiste stof.

overcoat alpaca overjas winter essential | Michael & Giso
overjas tailleband alpaca rode pantalon | Michael & Giso

#2 Cashmere trui

Iedere man heeft in ieder geval één cashmere trui nodig in zijn garderobe, en het liefst meer natuurlijk! De cashmere trui is comfortabel, warm en tijdloos. Je draagt dit item zowel casual als zakelijk. Anders dan onze maatwerk items, zijn de cashmere truien direct beschikbaar in verschillende maten. We hebben verschillende grijs- en blauwtinten geselecteerd die je gemakkelijk kunt combineren met andere items en kleuren. 

Een nieuwe toevoeging aan ons assortiment is de zipneck! Je herkent deze aan de kleine rits bij de hals, en is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Deze trui is wel net wat meer casual dan onze turtleneck of crewneck.

cashmere trui knitwear blazer maatwerk | Michael & Giso
cashmere trui alpaca aardetint | Michael & Giso

#3 Corduroy pantalon

Dat corduroy een geliefde najaarsstof is, is geen geheim meer! Corduroy is een stevige en winterse ribstof die juist voor een pantalon erg geschikt is, omdat een pantalon over het algemeen wat sneller slijt. Een corduroy pantalon geeft jou direct een stijlvolle en warme uitstraling en is zelfs geschikt voor de man die niet zo snel voor corduroy zou kiezen. Juist omdat je zelf bepaalt hoe grof de ribstof is. Kies in ieder geval voor een tijdloze kleur zoals off-white, bruin, grijs of donkerblauw zodat je de pantalon gemakkelijk combineert met verschillende hemden en jasjes uit je garderobe.

DSCF3667 | Michael & Giso

#4 Winterse loafer

De loafer is een zeer geliefd en stijlvol item dat iedere outfit afmaakt. En nu denk je waarschijnlijk, een loafer in de winter? Yes, de loafer wordt steeds vaker gedragen in de winter, maar dan met bijpassende sokken in dezelfde tint. Of je nu een suède loafer, een leren tassel loafer of een tijdloze belgian loafer draagt, het maakt jouw outfit direct stijlvol. Toch zijn loafers niet voor alle weertypes geschikt. Zorg daarom ook voor een paar mooie winterboots met veters en rubberen zool zodat je niet uitglijdt wanneer het regent of sneeuwt.

loafer sokken winter | Michael & Giso
loafers sock winter essential | Michael & Giso

#5 Smoking

Winter means festive season, en daar hoort een goede smoking bij! Grote kans namelijk dat jij deze winter wordt uitgenodigd voor een chique diner of een black tie event, en dan wil je natuurlijk wel in een stijlvolle tuxedo verschijnen. Deze klassieke en feestelijke outfit herken je aan de zijden revers en een zijden bies aan de zijkant van de pantalon. Bovendien is een smoking vaak te herkennen aan de zwarte kleur en de bijbehorende strik. Hier lees je meer over de etiquette van een tuxedo!

smoking season winter essential | Michael & Giso

Afspraak voor je wintergarderobe

Wil jij je garderobe winter ready maken met deze winter essentials? Plan dan een afspraak om samen met een ervaren tailor de juiste keuzes te maken voor jouw wintergarderobe!

Michaël is een echte verbinder en is daarom altijd benieuwd naar jouw verhaal. Op basis van dat verhaal stelt hij een outfit voor je samen die aan al jouw wensen voldoet.