pitti herenmode trends najaar maatpak | Michael & Giso

Trend Alert: Herenmode trends najaar 2023

De ene man kan niet wachten tot de gezellige, winterse periode aanbreekt, terwijl de ander niet genoeg krijgt van de zomerse temperaturen. Het najaar komt er weer aan en dat betekent: adios zomergarderobe, welcome back herfst- en wintergarderobe. Ik vind dat ieder seizoen zijn charme heeft, waar uiteraard nieuwe herenmode trends een onderdeel van zijn. Om jou voor te bereiden op de koude dagen vertel ik graag alles over herenmode trends najaar 2023.

1. Loose fit

De trend rondom de loose fit zal je ongetwijfeld niet ontgaan zijn. Zowel bij de pantalons als de jasjes, zien we de casual, baggy trend terugkomen. Ook dit najaar hoeft het allemaal niet zo ‘strak in pak’, dat zagen we al tijdens Pitti Uomo 103, en zal de comfortabele en oversized fit zijn gezicht laten zien. Het is overigens wel de bedoeling dat de items aansluiten op je lichaamsbouw, bij de taille mag het dus wel weer iets strakker zitten. Twijfel jij of je moet gaan voor een maatpak met een loose fit en wil jij hier meer advies over? Dan raad ik je aan je te laten adviseren door een ervaren tailor.

loose fit maatpak
Herenmode trends najaar 2023

2. Overshirt

Het overshirt is hét tijdloze item dat jij in de garderobe nodig hebt dit najaar. Het is de perfecte mix van een jasje en een overhemd. Het overshirt dat bekendstaat als een praktisch en stevig item, herken je aan de grote zakken. Het overshirt is gemakkelijk te dragen over een shirt of een warme merino trui. Kies in het najaar voor een warme stof zoals flannel, denim of corduroy. Het fijne aan een overshirt is dat je gedurende de warmere herfstachtige dagen dit item kan dragen als een overjas en bij lagere temperatuur kan dragen als een jasje. Kortom: een echte favoriet!

overshirt corduroy najaar garderobe

3. Flannel 

In de herfst kunnen de temperaturen nog weleens variëren. Het is daarom belangrijk dat je outfit uit verschillende lagen bestaat. Zo kun je ’s ochtends warm de deur uitgaan, waarna je later op de dag je colbert en overjas uit kunt doen. De perfecte stof die je draagt als onderlaag en zeker valt onder de herenmode trends van dit najaar is het flannel shirt. Flannel is een wolsoort die op een speciale manier is geruwd waardoor deze een zachte en elegante uitstraling creëert. Laat je oog vallen op een donkerblauw, grijs of off-white flannel shirt en je beschikt over een belangrijke fall essential van het najaar 2023.

4. Cashmere Knitwear

De cashmere trui is zonder enige twijfel een item dat niet mag ontbreken aan het lijstje van de herenmode trends najaar 2023. Cashmere is een diervriendelijk type wol dat afkomstig is van de ondervacht van de cashmere geit uit het gelijknamige gebied dat door India, Pakistan en China loopt. De vezels van deze wol zijn enorm soepel en zacht, waardoor het een heerlijke stof is om te dragen gedurende het najaar. Deze stijlvolle trui is in onder andere donkergroen, donkerblauw en zandkleur te verkrijgen en zeker een stijlvolle eyecatcher voor het najaar van 2023.

cashmere knitwear met pantalon en jasje
jasje maatwerk met ruit

5. Kleurentrends

We sluiten de lijst van ‘de herenmode trends najaar 2023’ af met een onderwerp dat niet mag ontbreken: de kleurentrends. De lichtere en frisse zomerkleuren zullen plaatsmaken voor de warmere najaarse kleurtinten. Onder andere roestkleur, beige, roodbruin, terracotta’s, okergeel en aardetinten zullen we terugzien in de stijlvolle herengarderobe, en ik begrijp maar al te goed waarom. Deze kleuren zijn gemakkelijk te combineren en zowel formeel als casual te dragen.

roesttinten kleurentrends najaar

Ben jij geïnspireerd door de herenmode trends najaar 2023 en wil jij je garderobe najaar ready maken? Plan dan een afspraak in met een van onze tailors om te kijken hoe jij je herfstgarderobe een upgrade kan geven.