fall essentials herfst items najaar winter garderobe maatkleding | Michael & Giso

Fall Essentials

September is van start gegaan en de herfst staat weer voor de deur. Wanneer de bladeren van de bomen vallen en de dagen weer wat korter worden, is het ook tijd om je warmere items tevoorschijn te halen. Die kun je namelijk niet missen wanneer het wat kouder wordt. Om je voor te bereiden op de herfstdagen, deel ik in deze blog onze fall essentials!

Flannel Shirt 

In de herfst is het belangrijk dat je outfit uit laagjes bestaat. Zo ga je ‘s ochtends lekker warm de deur uit en kun je daarna je overjas en colbert uitdoen. Het perfecte item voor de onderlaag is het flannel shirt. Voor onze shirts werken wij samen met Atelier Emanuel Berg en zij ontwikkelden voor dit najaar een speciale selectie flannels. Flannel is een wolsoort die op een speciale manier is opgeruwd. Deze seasonal flannels dragen net zo zacht als cashmere. In de stof zit bovendien een subtiel visgraat patroon dat een extra elegante uitstraling creëert. Deze flannel shirts zijn in off-white, donkerblauw en cloud grey verkrijgbaar. Een echte fall essential! 

flannel shirt herfst fall najaar overhemd op maat | Michael & Giso
flannel emanuel berg shirt op maat winter | Michael & Giso

Flannel pantalon 

Dat flannel een geliefde najaarsstof is, is geen geheim meer! Kies daarom zeker voor een flannel pantalon om er warm bij te lopen op de koude herfstdagen. Een flannel pantalon geeft jouw outfit direct de warme en zachte uitstraling die het nodig heeft dit najaar. Je combineert de flannel pantalon gemakkelijk smart casual met een trui en eventueel een jasje erover. Tycho heeft hier gekozen voor een grijze flannel touwtjesbroek met een enkele bandplooi. Uiteraard kun je de stijldetails van jouw pantalon op jouw wensen afstemmen.

touwtjesbroek grijs fall trend pantalon | Michael & Giso
flannel pantalon grijs touwtjesbroek fall essential | Michael & Giso

Coltrui

Draag je in het najaar het liefst een comfortabele outfit? Vul dan zeker je garderobe aan met een fijne coltrui. Wij zijn fan zoals je kunt zien! Coltruien zijn warm, tijdloos en gemakkelijk te combineren met alle items uit jouw garderobe. Ga voor een kwalitatieve stof zoals merinowol en een toegankelijke kleur zodat je iedere winter opnieuw plezier hebt van dit item. Draag je coltrui onder je pak om de outfit een meer informele uitstraling te geven. Ben je sowieso meer van de casual outfits? Combineer de coltrui dan zeker met een jeans en sneakers en je bent klaar om de deur uit te gaan.

trends najaar 2022 winter maatwerk maatpak herenmode | Michael & Giso

Het overshirt

Het overshirt is de perfecte mix van een jasje en een overhemd; stevig, praktisch en eindeloos te combineren. Dit item is ideaal om jouw garderobe compleet te maken. Je herkent het overshirt aan de grote zakken. Je draagt het overshirt gemakkelijk over een shirt of een heerlijk warme merino trui. Kies voor het najaar wel voor een warmere stof, zoals corduroy, flannel of denim. Het fijne van een overshirt is dat je deze op de warmere dagen als overjas draagt en bij lagere temperatuur als normaal jasje draagt. Zo heb je extra lang plezier van dit stijlvolle item.

overshirt corduroy bordeaux aubergine jacket | Michael & Giso

Halfhoge boots

Om jouw herfstoutfit af te stijlen, heb je natuurlijk een goed paar schoenen nodig die weer en wind kunnen doorstaan. Deze herfst ga jij iedere dag stijlvol de deur uit met de halfhoge boots van Greve. Dit is een klassieke veterschoen die net over de enkel valt waardoor hij een boot achtige uitstraling krijgt. Perfect voor de herfst! Greve maakt schoenen op maat zodat jij zelf de gewenste schoen kunt ontwerpen die ook nog eens perfect aansluit. Kies deze herfst ieder geval voor een rubberen zool en eventueel een grof profiel voor een stevige grip. Wel zo handig voor de nattere dagen 😉

halfhoge boots laarzen fall essential | Michael & Giso
boots herfst maatpak winter najaar schoenen jasje | Michael & Giso

Wil jij je garderobe najaars ready maken met deze fall essentials? Plan dan een afspraak om samen met een ervaren tailor de juiste keuzes te maken voor jouw herfstgarderobe!

Michaël is een echte verbinder en is daarom altijd benieuwd naar jouw verhaal. Op basis van dat verhaal stelt hij een outfit voor je samen die aan al jouw wensen voldoet.