Atelier in Polen

Het Atelier: Emanuel Berg

Gelegen aan de Poolse Oostzee vind je de voormalige hanzestad Gdansk. Deze karakteristieke stad was ooit dé metropool van Centraal Europa. Tegenwoordig staat de regio bekend als creatieve broedplaats. De historische handelsgeest en ambacht zijn terug te vinden in state of the art productiehuizen, zoals Emanuel Berg.

Emanuel Berg is alles behalve een doorsnee productiehuis, het is een echt familiebedrijf vol passie en ambacht. Jarosław en Petra runnen als eigenaren niet alleen de productiefaciliteit. Zij zijn ook betrokken bij de inkoop van stoffen en het ontwerpen van de collecties. De fascinatie voor het ambacht begon al jong. Jaroslaw vertelt ons over zijn vakantie in São Paulo. “Na het zien van een stijlvolle voorbijganger, was ik gefascineerd door zijn ‘crisp white’ en ‘perfect fitted’ shirt. Dit was het moment waarop mijn droom ontstond.” Inmiddels maakt Jaroslaw met een groot team shirts voor de meest exclusieve merken.

Stofstaaltjes
Atelier Emanuel Berg

De maakwijze van het shirt

Jaroslaw maakt de creatie van een shirt tot exacte wetenschap. Er wordt niet alleen rekening gehouden met de juiste maatvoering, ook de lichaamshouding wordt meegenomen in de pasvorm. Het perfectioneren van het shirt gaat verder dan enkel de juiste pasvorm. Ieder shirt is voorzien van een Ascolite knoopaanzet. Deze Zwitserse lijmtechniek is ontwikkeld om het loslaten van knopen te voorkomen.

"Emanuel Berg is alles behalve een doorsnee atelier, het is een echt familiebedrijf vol passie en ambacht."

Er wordt bij Emanuel Berg enkel gewerkt met Italiaanse stoffenhuizen, waaronder Thomas Mason en Albini. Een vereiste is dat de stoffenhuizen duurzaam en transparant werken, zo kunnen we de herkomst van elke stof tot aan de vezel herleiden. Je bent hierdoor verzekerd van een hoogwaardig kwalitatief shirt met een zeer duurzaam karakter.

Knippen overhemd Emanuel Berg
Stofopslag Emanuel Berg

Meer weten?

Maak kennis met de maatshirts van Michael & Giso. Onze tailors vertellen je graag meer over de maakwijze en staan voor je klaar om samen jouw nieuwe favoriete overhemd te ontwerpen. Maak een keuze uit honderden prachtige stoffen, en kies een kraag, boord en knopen die passen bij jouw wensen en comfort. Plan gemakkelijk online een afspraak in voor onze winkels in Amsterdam en Breda, of neem een kijkje in de online collectie.

Michaël is een echte verbinder en is daarom altijd benieuwd naar jouw verhaal. Op basis van dat verhaal stelt hij een outfit voor je samen die aan al jouw wensen voldoet.