de beste pak stoffen winters maatpak grijs | Michael & Giso

De beste pak stoffen: Wat is de juiste keuze voor jouw maatpak?

Een pak voor kantoor of een pak voor speciale gelegenheden, in beide gevallen wil je lang plezier hebben van je pak. De stof van het pak bepaalt vaak de kwaliteit en het draagcomfort, maar ook de prijs van het pak. Er zijn meerdere stoffen die geschikt zijn om een pak van te laten maken, denk aan wol, linnen, katoen en cashmere. Maar wat zijn de beste pak stoffen? Om te bepalen welke stof het beste is voor jouw pak, is het belangrijk om te weten waar je het pak voor gaat gebruiken, en hoe intensief je het pak gaat dragen. Op basis daarvan kun je de juiste stof kiezen. Ik geef hieronder een greep van de beste pak stoffen voor verschillende gelegenheden om jou te inspireren!

De superwaarde van de stof 

Voordat ik je vertel over de beste pak stoffen is het handig om de superwaarde van de stof te begrijpen. Afhankelijk van de s-aanduiding, ofwel superwaarde van wol, zal jouw pak soepel vallen of stug aanvoelen. De superwaarden liggen ongeveer tussen de 100 en 200, waarbij 200 de meest soepele waarde is. Hoe hoger het getal achter de s, hoe dunner de garen en hoe duurder de stof. Bijvoorbeeld S160: dit betekent dat er van één kilo wol een draad gespannen kan worden met een lengte van 160 kilometer. De teller loopt tegenwoordig door tot maar liefst S250. Voordat je een maatpak aanschaft, is het slim om te kijken naar de superwaarde van de stof. 

Business: 100% Wol

Wol is één van de meest voorkomende stoffen waarmee pakken worden gemaakt. Het klinkt misschien oubollig, maar niets is minder waar. Wol komt in verschillende uitvoeringen voor, denk aan tweed, flannel en cashmere. Het mooie van wol is dat het een ademende stof is die geschikt is voor zowel de winter als de zomer, zeker als je voor een four season stof kiest. Bovendien is de uitstraling van een 100% wollen pak tijdloos en elegant. Wol kan over het algemeen wel tegen een stootje zeker bij een lagere superwaarde, en is dus ook geschikt wanneer je het pak intensief gaat dragen. Een van de beste pak stoffen wanneer je op zoek bent naar een kwalitatieve business suit!

De beste pak stoffen voor een business pak

Summer Casual: Wol, zijde en linnen blend

Tegenwoordig wordt er vaak voor een blend gekozen om de voordelen van de verschillende stoffen te ervaren. In de zomer kun je goed voor een wol, zijde en linnen blend kiezen. Door linnen toe te voegen, is de stof heerlijk ademend; dat is wel zo fijn wanneer de temperaturen oplopen. Bovendien geeft linnen een casual uitstraling vanwege de kreukgevoeligheid. Wol zorgt ervoor dat de kreuk een beetje wegvalt en zijde geeft juist dat luxe randje aan een pak. De melange van deze drie stoffen creëert een extra gelaagdheid in de stof, wat jouw pak een bijzonder karakter geeft. Een wol, zijde en linnen blend is ideaal voor een zomers trouwpak of als je te gast bent op een zomerse bruiloft. 

Four Season Casual: Zware 100% linnen

Linnen is enorm geliefd in de zomer vanwege het lichte en natuurlijke karakter. Naast het draagcomfort bij hoge temperaturen staat de stof bekend om zijn kreukgevoeligheid. Dit is wat mij betreft de charme van de stof en zorgt ervoor dat jouw pak een wat meer casual uitstraling krijgt. Is dat niet precies wat je wilt? Ga dan voor 100% zwaar linnen. Omdat de garen net wat dikker is, wordt de stof zwaarder en kreukt het minder. De stof golft als het ware. Bovendien kun je een pak van zwaar linnen in het voorjaar en najaar dragen én is het geschikt voor formele en informele gelegenheden. Handig!De kenmerken van linnen 

beste pak stoffen voor een zomers maatpak
zomers maatpak met de beste pak stoffen

Winters maatpak: Wol cashmere

De temperaturen in Nederland zijn onvoorspelbaar en kunnen in de winter redelijk lang laag blijven. Daarom is een goed winters pak in je garderobe een echte must! Een van de beste pak stoffen voor de winter is wol cashmere. Cashmere is gemaakt van geitenwol en geeft een bepaalde verfijndheid en zachtheid aan de stof die je met alleen wol niet kunt verkrijgen. Wol cashmere is stevig genoeg om ook een pantalon van te maken, want van alleen cashmere kun je eigenlijk alleen een jasje maken. 

Afspraak voor een maatpak

Zoals je leest is het kiezen van de beste pak stoffen afhankelijk van de omstandigheden waarin je het pak wilt gaan dragen. Als je op zoek bent naar een goed maatpak, laat je dan adviseren door een ervaren tailor. Je kunt geheel vrijblijvend een afspraak maken in een van onze boutiques. Onder het genot van een lekkere espresso vertellen onze tailors je alles over de wereld van stoffen en maatwerk.

Michaël is een echte verbinder en is daarom altijd benieuwd naar jouw verhaal. Op basis van dat verhaal stelt hij een outfit voor je samen die aan al jouw wensen voldoet.