buiten trouwen locatie stoffen | Michael & Giso

Zomers Trouwpak

Trouwen in de zomer is ontzettend populair, en bij een warme huwelijksdag hoort natuurlijk een zomers trouwpak. In deze blog gaan we dieper in op populaire stoffen, kleuren en accessoires voor een zomerse trouwoutfit. Zo weet je zeker dat jij je geliefde het jawoord geeft in een mooi en luchtig pak.

Overzicht
  1. Een zomerse bruiloft
  2. Zomerse stoffen
  3. Zomerse kleuren voor je trouwpak
  4. Welke accessoires passen bij een zomers trouwpak?
  5. Een zomers trouwpak op maat

Een zomerse bruiloft

De zomer is en blijft een geliefd seizoen om elkaar het jawoord te geven. Dit heeft voor veel koppels te maken met het mooie weer in deze periode. Bovendien is het net wat langer licht. De weersomstandigheden in de zomer geven je net wat extra mogelijkheden voor de locatie van de bruiloft. Zo kun je kiezen voor een openlucht bruiloft met een aansluitend feest. Mocht je het feest toch liever overdekt vieren, kun je een partytent of binnen- en buitenlocatie overwegen.

zomerse bruiloft locatie frankrijk villa zwembad | Michael & Giso
zomers trouwpak

Zomerse stoffen

Wanneer je in de zomer trouwt, wil je er als bruidegom goed uitzien en luchtig bij lopen. Daarom is het belangrijk om voor een lichte, zomerse en luchtige stof te kiezen. Wanneer de temperaturen oplopen wordt er vaak gekozen voor natuurlijke materialen, synthetische stoffen wil je juist vermijden. Gelukkig wordt er in de wereld van maatwerk voornamelijk met natuurlijke materialen gewerkt. Linnen, katoen en wol zijn populaire stoffen voor zomerse trouwpakken vanwege het ventilerende karakter. Wil je van iedere stof de voordelen ervaren? Kies dan voor een blend van verschillende stoffen. Denk aan een blend van linnen en wol waarbij het pak wel een linnen uitstraling heeft maar minder kreukgevoelig is door de wol.

zomerse stoffen linnen natuurlijk kreukgevoelig beige | Michael & Giso

Zomerse kleuren voor je trouwpak

In de zomer wordt er vaak gekozen om in een lichtkleurig trouwpak te trouwen. Dit komt omdat een lichte kleur de zon reflecteert, maar ook omdat lichte kleuren goed bij de sfeer van het seizoen passen. Komende zomer zijn er een aantal kleuren die we gegarandeerd terug gaan zien. Zo zijn groen en blauw in verschillende tinten erg geliefd. Denk aan lichtgroen, zeegroen en donkergroen maar ook ijsblauw en kobaltblauw. Wil je liever een kleur die net wat meer out-of-the box is? Dan zijn aardetinten zoals beige, grijs en zandkleuren misschien wel de juiste kleur. Ook kun je goed kiezen voor een off-white smoking, zeker bij het thema summer chique weet je zeker dat jij er als bruidegom uitspringt.

witte smoking strik summer chique zomers trouwpak 1 | Michael & Giso
zomers trouwpak smoking

Welke accessoires passen bij een zomers trouwpak

Om jouw zomerse trouwpak die echte wauw factor te geven, maak je de outfit af met een aantal bijpassende accessoires. Onze tailor helpt je graag met het vinden van de juiste vlinderdas of stropdas. Kies er eventueel voor om driedelig te trouwen, wanneer je ‘s avonds je jasje uittrekt, val jij alsnog op als bruidegom. Dit kun je ook benadrukken door opvallende en persoonlijke manchetknopen te kiezen. Om je trouwpak in zijn geheel naar een hoger niveau te tillen, kies schoenen in dezelfde kleur als de knopen of de das van jouw trouwpak. Loafers zijn tegenwoordig ontzettend populair en creëren direct een vooruitstrevende uitstraling. Deze schoenen zijn de perfecte keuze voor in de zomer. Uiteraard kan een gespschoen of een veterschoen ook, zeker wanneer je wat klassieker trouwt.

buitenlocatie openlucht bruiloft fullcanvas | Michael & Giso
zomers trouwpak

Een zomers trouwpak op maat

Er zijn natuurlijk verschillende soorten trouwpakken te koop. Maatwerk kan de ultieme oplossing bieden om jouw zomerse trouwoutfit aangenaam te maken om de gehele dag te dragen. Naast dat je voor een luchtige stof zoals linnen en een lichte kleur kunt kiezen, kies je ook zelf het type canvas. Kies bijvoorbeeld voor een unconstructed jasje. Hierbij laat je een laag aan binnenwerk achterwege, dit zorgt ervoor dat het jasje luchtig draagt. Dat is toch fijn wanneer je niet zwetend bij het altaar wilt verschijnen.

maatpak luchtig canvas zomers beige tweedelig | Michael & Giso

Ga jij deze trouwen in de zomer en ben je nog opzoek naar een zomers trouwpak? Plan een afspraak in met een van onze tailors om samen een summer-proof trouwoutfit op maat samen te stellen.