tent wedding chic tips e1660893891161 | Michael & Giso

Chic Tent Wedding

We kunnen niet meer om deze trend heen: een outdoor wedding is niet compleet zonder een tent. De tent fungeert als hét middelpunt van de ceremonie, receptie of beide. Tenten zijn er in alle soorten en maten en kun je aanpassen aan de omgeving, het thema en het aantal gasten van jullie bruiloft. Ook het seizoen speelt mee; een doorzichtige tent in de hoge zomer houdt je bloemen niet vers en een openlucht tent in de winter is een uitdaging om te verwarmen. Overleg daarom goed met je weddingplanner hoe jullie ideale tent wedding eruit moet zien. In deze blog geef ik alvast een tipje van de sluier en vertel ik uiteraard welk trouwpak het beste bij jullie tent wedding past. 

Tent Wedding Essentials 

Bij het organiseren van een tent wedding komt meer kijken dan je denkt. Dan heb ik het vooral over elementen waar je misschien op het eerste moment niet bij stilstaat. Denk aan de vloer, dit is een absolute must als je in een tent gaat trouwen. Het kan verleidelijk zijn om kosten te besparen op een goede vloer omdat je ook op het gras kunt trouwen, maar dit kan veel last-minute kosten opleveren. Bovendien is het essentieel om na te denken over verlichting zowel aan het plafond als aan de zijkanten, vooral als er nog een diner en feest op de planning staat. Houd er tenslotte rekening mee dat het plaatsen en afbouwen van een tent tijd en dus geld kost. Je wilt immers budget en energie overhouden voor het decor. Nogmaals, overleg dit vooral met een weddingplanner die hierin gespecialiseerd is!

Tenten bruiloft inspiratie e1660893580333 | Michael & Giso
Tented wedding bruiloft in een tent trouwpak e1660893550428 | Michael & Giso

Soorten tenten

Tenten worden vaak beschouwd als back-up plan voor slecht weer. Dat is ook niet zo gek, want tenten werden van oudsher gebruikt voor bescherming tegen het weer. Toch helpt een tent ruimte te definiëren en een feestelijke plaats te creëren. Bovendien is het een mogelijkheid om designelementen toe te voegen die bij een binnenlocatie al vaststaan. 

Het leuke van een tent is dus dat er veel soorten constructies zijn om uit te kiezen. De welbekende witte partytent is echt niet meer de enige keuze. Denk bijvoorbeeld aan een heldere bovenkant, waar je de lucht door het plafond kan zien. Dit creëert een moderne uitstraling. Of een zeildoek, waar houten palen als basis fungeren, voor een meer dramatische uitstraling. Of zelfs een broeikas, die meer aanvoelt als een woonstructuur. De tent stijl zet de toon voor de details van het decorontwerp. De tent waar je voor gaat moet consistent zijn met het thema en de sfeer die je neer wilt zetten op de grote dag. Houd bij deze keuze ook de temperatuur en de grootte van je bruiloft in het achterhoofd.

trouwpak op maat tent inspiratie e1660895151568 | Michael & Giso
trouwpak tent wedding e1660893513575 | Michael & Giso

Trouwpak bij een tent wedding

Uiteraard wil je een trouwoutfit dragen die precies bij de uitstraling van jullie tent wedding past. Maar hoe stem je dit precies op elkaar af? De eerste stap is om het thema en kleurenpallet van jullie tent wedding af te stemmen. Is dit meer chique of juist informeel? Gaan jullie voor aardetinten of juist voor veel kleur? Kijk hierbij ook naar de dresscode voor jullie gasten. De tweede stap is om een tailor te vinden die jouw pak naadloos aan kan laten sluiten op jullie specifieke tent wedding. Zij zorgen ervoor dat de kleur matcht met het decor, de stof past bij het seizoen en de uitstraling in lijn is met jullie thema.

Wanneer jullie bijvoorbeeld de bruiloft minimalistisch en informeel willen houden, ga dan voor een tweedelig beige linnen pak. Trek hier mooie suède loafers onder aan en overweeg om de das zelfs weg te laten. Gaan jullie toch voor een klassiekere uitstraling en hebben jullie bijvoorbeeld een groen kleurenpalet? Kies dan voor een groen driedelig pak van een blend met katoen. Draag hier een klassieke das bij en kies voor een leren veterschoen. ‘S avonds kun je het jasje uitdoen en zie je nog steeds dat jij de bruidegom bent!

tent wedding inspo chic | Michael & Giso
driedelig trouwpak donkerblauw tent wedding e1660893873729 | Michael & Giso

Overwegen jullie om in een tent te trouwen? Of staat er al een tent wedding op de planning? Kom eens bij ons langs om je te oriënteren op het ideale trouwpak. Onze ervaren tailors zorgen ervoor dat de uitstraling van jouw outfit naadloos aansluit op de omgeving en het thema van jullie grote dag. Plan gemakkelijk online een vrijblijvende afspraak bij ons in en wij adviseren je graag!