Paper Plane met Mads Voorhoeve

Ruim 10 jaar lang draait Mads mee op het hoogste niveau onder de bartenders. Met zijn eigen European Bartending School brengt hij zijn passie en kennis over op jong talent van over de hele wereld. Al vele prijzen heeft hij in de wacht gesleept maar zijn laatste is zijn grootste overwinning; de ultieme test voor de beste bartender in Nederland.

‘Momenteel is mijn favoriete cocktail de Paper Plane. Dit is een drankje dat in 2007 is bedacht in wat toen werd gezien als beste bar ter wereld, Milk & Honey in New York City. Het is een toegankelijk en fris drankje, dat tegelijkertijd zeer stijlvol is en waar toch ook veel complexiteit te vinden valt voor de ervaren cocktail liefhebber. Je kunt ook eindeloos met de Bourbon Whiskey’s en Amaro’s* (Amari) spelen, zo heb ik zelf een ‘Paper Plane blend’ dat bestaat uit 3 verschillende Amaro’s dat heel goed mixed met een Woodford Reserve bourbon.’

Amaro’s zijn Italiaanse bitterzoete en kruidige likeuren en vind je bij de betere slijterijen en sommige wijnwinkels voor tussen €10,- en €25,-. Als een verkoper met Ammaretto aan komt zetten weet je dat je verkeerd zit.

Cocktail Paperplane

Ingredienten

25ml Bourbon
25ml verse citroensap
5ml Aperol
25ml Amaro, Ramazzotti

Bereidingswijze

Voeg alle ingrediënten met veel ijs in een cocktail shaker en shake heel hard voor 15 seconden. Zeef dit vervolgens in een gekoeld cocktailglas of coupe. De cocktail moet goed luchtig zijn en als je hard genoeg shaked zul je zelfs een kleine schuimlaag krijgen. Maak hem af door de oliën van een sinaasappelschil over het drankje uit te knijpen.