Michael Giso The Gent with Julian Piket 3 | Michael & Giso

The Gent: Julian Piket

Als er iemand met recht een gent mag worden genoemd, dan is het model en content creator Julian Piket (@julianpiket) wel. Op zijn Instagram-feed geeft hij een inkijkje in zijn luxe lifestyle vol old money style outfits op de meest jaloersmakende plekken over de hele wereld. Onlangs heeft hij zijn woonplaats Amsterdam ingeruild voor New York om zijn dromen na te jagen. Toch blijft de geboren en getogen Achterhoeker ondanks al deze perfecte plaatjes heerlijk nuchter en neemt hij het leven niet al te serieus. “Ik vind mezelf niet anders dan anderen. Dat heeft er misschien ook wel mee te maken dat ik in een dorpje ben opgegroeid. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg.”  

Voetbal, vrienden en een zesjescultuur

“Mijn jeugd in Winterswijk bestond voor negentig procent uit voetballen met vriendjes. Ik had maar één droom: profvoetballer worden, zoals menig ander jongetje natuurlijk. Ik kon het redelijk goed op amateurniveau, maar ik merkte al vrij snel dat ik niet over de capaciteiten beschikte om het echt hoge niveau te halen. School en werk zijn voor mij altijd bijzaak geweest. Ik was van de zesjescultuur, als het maar een voldoende was, dan was het voor mij prima. Heel mijn leven ging om plezier maken en de rest vond ik niet zo boeiend. Het grappige is wel dat ik altijd al modemagazines bekeek. Ik keek dan nooit naar de vrouwelijke modellen, maar altijd naar de mannelijke. Dat vond ik heel intrigerend en tof, maar ik heb nooit gedacht: misschien ben ik dit later wel. Of dat het überhaupt een beroep was. Ik kom uit een dorp en kende niemand om mij heen die dit deed, dus ik had geen idee dat dit een mogelijkheid was.”

Michale Giso The Gent with Julian Piket 17 | Michael & Giso
Michael Giso The Gent with Julian Piket 18 | Michael & Giso

Verliefd op Amsterdam

“Toen ik 22 jaar was, had ik een vriendin uit Winterswijk die naar Amsterdam verhuisde. Door haar ging ik de stad vaker bezoeken en zo werd ik verliefd op Amsterdam. Het was voor het eerst dat ik het gevoel had dat ik Winterswijk wilde verlaten en aan mijn toekomst moest gaan denken. Dat heb ik toen ook gedaan. Ik verhuisde naar Amsterdam om daar mijn studie commerciële economie voort te zetten. Gedurende mijn studie werkte ik als host op evenementen en had ik veel collega’s die hier ook modellenwerk naast deden. Ik dacht: eindelijk, dit is wel écht iets dat ik leuk en interessant vind. Ik heb de lengte, ik heb de maten, waarom ga ik dit niet in ieder geval proberen? Zodra ik mijn studie afgerond had, gaf ik mezelf een jaar de kans om een modellencarrière op te zetten. Ik heb me toen bij meerdere bureaus aangemeld en gezorgd dat ik met hard werken overal in de picture kwam. Dit ging eigenlijk zo goed, dat ik er vrij snel fulltime van kon leven.” 

Heel mijn leven ging om plezier maken en de rest vond ik niet zo boeiend

Buildings of Florence Italy | Michael & Giso

Nieuw hoofdstuk

“Sinds ik deze carrièrestap genomen heb, zie ik dit als een nieuw hoofdstuk in mijn leven. Ik ben heel blij waar ik nu sta. Onlangs ben ik samen met mijn vrouw naar New York verhuisd om mezelf verder te ontwikkelen. Ik merkte dat Amsterdam te klein voor mij begon te worden en ik wilde graag een stap maken naar wat groters. New York was de droom voor ons allebei, dus het feit dat dit gelukt is daar zijn we onwijs blij mee. Ik kijk er enorm naar uit om hier nog meer mensen te ontmoeten en weer veel mooie, nieuwe dingen te gaan doen! 

Ik denk dat het vooral grappig is voor vrienden van vroeger om te zien dat ik zo’n ontzettende verandering heb doorgemaakt. Dat ik van een niet-serieuze lapzwans in één keer zo gedreven ben geworden met werk. Nu kan het allemaal niet snel genoeg gaan voor mij! Dat komt doordat ik eindelijk iets gevonden heb wat ik heel erg leuk vind om te doen en wat ik niet eens als werk zie. Ik dacht als kind altijd: het maakt niet uit wat je doet, voor tachtig procent is het talent en voor twintig procent is het discipline, motivatie en mentaliteit. Maar ik heb gemerkt dat dat helemaal niet zo is. Het is eerder andersom. Sinds ik die knop bij mezelf heb omgezet, ben ik er veel harder voor gegaan.”

Michael Giso The Gent with Julian Piket 14 | Michael & Giso
Michael Giso The Gent with Julian Piket 10 1 | Michael & Giso

Old Money Style

“Van jongs af aan heb ik altijd al de drang gehad om er op mijn allerbest uit te zien. Vroeger ging het er me vooral heel erg om dat mijn kleding van een bepaald merk was. Dat is wel verdwenen gelukkig. Ik kijk nu veel  meer naar labels en naar van welk materiaal het gemaakt is in plaats van welk logo erop staat. Op die manier baseer ik ook of dit het prijskaartje waard is of dat ik echt betaal voor het merk. 

Van jongs af aan heb ik altijd al de drang gehad om er op mijn allerbest uit te zien

Mijn stijl omschrijf ik als old money style. Een populaire term die de laatste tijd veel gebruikt wordt. Ik word blij van een maatpak en een overhemd dat op maat gemaakt is. Ik heb een goede bouw dus als het goed aansluit, dan word ik daar erg gelukkig van. Ik blijf bij twee tot drie kleuren. Ik houd van monochrome outfits in bruintinten, dus bijvoorbeeld een beige trui met een bruine broek en een andere kleur bruin jasje erop waardoor het goed bij elkaar past. Ik draag veel pakken, maar als ik thuis aan het werk ben, ga ik niet in een overhemd met stropdas zitten, dat vind ik nergens op slaan. In the end gaat het ook om comfort. Dan draag ik het liefst een cashmere- of een kabeltrui, maar wel altijd met een pantalon eronder. De ene keer een wat meer casual pantalon en de andere keer weer meer highwaist met een bandplooibroek. Een spijkerbroek zie je mij eigenlijk helemaal niet meer in. En ik draag altijd loafers, nooit sneakers.”

Veel mannen vinden het eng om accessoires zoals ringen te dragen

Michael Giso The Gent with Julian Piket 13 | Michael & Giso

Niet bang om accessoires te dragen

“Veel mannen vinden het eng om accessoires zoals ringen te dragen. Ik vind dat juist wel cool! In de zomer vind ik het in combinatie met een armband bijvoorbeeld leuk om een paar ringen te dragen. Ik vind het tof om een streetwear accent toe te voegen aan een wat nettere kledingstijl zodat je je outfit wat persoonlijker kunt maken. Mijn favoriete accessoire is mijn Cartier horloge. Ik heb deze een jaar geleden gekocht van het werk dat ik daarvoor heb gedaan en ik heb daar een heel bijzonder gevoel bij. Ik heb ervoor gespaard en dat voelt dan echt als een beloning. Daarnaast draag ik ook veel flat caps en zonnebrillen. Mijn favoriete zonnebril merken zijn Tom Ford en Silhouette Eyewear. Silhouette heb ik wat meer nettere brillen van en Tom Ford vind ik gewoon heel cool, wat stoerder.”

Michael Giso The Gent with Julian Piket 2 | Michael & Giso
Michael Giso The Gent with Julian Piket 1 edited 1 | Michael & Giso

Maatwerk is next level 

“Mijn eerste ervaring met maatwerk is denk ik in 2021 geweest. Ik onderschatte het op dat moment een beetje. Ik dacht: ik ben fulltime model, draag allemaal pakken van confectiemaat 50 – wat een modellenmaat is – en die staan me allemaal supergoed. Ik heb geen moeilijk lichaam, dus voor mij is dit een beetje overbodig. Totdat je op een gegeven moment dat maatpak draagt, dan denk je wel: goh, dit zit toch flink wat beter. Dit in combinatie met goede, mooie stoffen zorgt ervoor dat maatwerk wel echt next level is en je eigenlijk vanaf dat moment niks anders meer wilt dragen. De ervaring is ook gewoon leuk dat je je hele pak volledig zelf kunt samenstellen. Dat vind ik heel tof om te doen.” 

Mijn stijl omschrijf ik als old money style

Ontmoeting bij Pitti Uomo 

“Het grappige is dat zowel de winkel van Michael & Giso en ik gebaseerd waren in Amsterdam, maar we vorig jaar zomer kennisgemaakt hebben in Florence bij de Pitti Uomo, een beurs voor mannenmode. Het is de ideale gelegenheid om mensen uit de branche te ontmoeten en je netwerk te verbreden. Zo heb ik Michaël ontmoet en dat is ook de locatie waar deze fotoshoot in januari heeft plaatsgevonden. Het leuke aan Michael & Giso – en dan vooral Michaël en Tycho, want zij hebben mij geholpen – is dat ze precies weten wat ik mooi vind. De eerste keer dat ik daar aankwam zeiden ze: we hebben dit pak voor jou in gedachten. Ze wisten dat ik altijd naar Pitti ga en dat ik van de Italiaanse stijl houd. Dit pak was dan ook helemaal naar mijn smaak. Het geeft een heel fijn gevoel dat je elkaar meteen begrijpt. De kers op de taart is ook nog eens dat beide pakken na de eerste fitting perfect zaten. Er hoefde geen enkel detail aangepast te worden, dat geeft wel aan dat ze hun vak goed beheersen. Los van dat ze een mooie locatie en showroom hebben, dat maakt het totale plaatje compleet!”

Michael en Julian op Pitti Uomo | Michael & Giso
Michael Giso The Gent met Julian Piket 8 | Michael & Giso

Julian’s Favourites

Favoriete kledingmerk: Ralph Lauren. Het is mijn ultieme droom om ooit te werken voor hun Purple Label.  

Favoriete drankje: Espresso in de ochtend. 

Favoriete stad: New York. Ik ben heel blij dat ik hier nu woon. Ik voel me weer een beetje een kind in een dorp. Ik ben helemaal euforisch en als het aan mij ligt dan groet ik iedereen. Ik hoop dat dit gevoel voorlopig niet weggaat. 

Favoriete sport: Voetbal

Favoriete accessoire: Mijn Cartier Tank Solo XL horloge

Favoriete restaurant: Cecconi’s

Favoriete cocktail: Espresso Martini met witte chocolade 

Favoriete Instagram-account: @Gentlemansgram

Favoriete vakantiebestemming: Italië 

Favoriete outfit: Een krijtstreep pak 

Favoriete seizoen: Lente