trends herenmode maatkleding najaar winter maatpak | Michael & Giso

De trends voor het najaar van 2022

Terwijl de zomervakantie net ten einde is gekomen, ben ik alweer druk bezig met de aankomende wintermaanden. Wat staat ons dit najaar te wachten aan mooie trends en uitgesproken stoffen? Na een lange periode van thuiswerken ontstaat er een nieuwe kijk op de herenmode. Ook zijn er een aantal outfit elementen waar je deze winter zeker weten goed mee zit, zoals het double breasted jasje, utility wear en de kleur rood. De winter lijkt nog ver weg, maar om je alvast in winterse sferen te brengen, inspireren wij je in deze blog met de trends voor komend najaar!

Effortless looks

Na twee jaar in huispak naar je eigen thuiskantoor, hebben mannen een nieuwe impuls gekregen om weer op en top de deur uit te gaan. Het leuke is dat dit niet meer strak in pak hoeft, integendeel: smart casual is het nieuwe normaal. “Het moet eruit zien alsof je moeite in je outfit hebt gestoken, zonder dat je ziet dat je er moeite in hebt gestoken” zoals onze gent Mads zou zeggen 😉 Effortless en nonchalant. Met het veranderen van de outfits an sich, verandert de vorm van het pak ook. Waar het maatpak vroeger helemaal aangesloten was, worden de items nu een stuk losser gedragen. De stof krijgt zo meer ruimte om casual te vallen.

bomber vercasualisering maatpak maatwerk touwtjesbroek | Michael & Giso
minimalistisch herenmode trends najaar e1660894256884 | Michael & Giso

Double breasted 

We zagen het de afgelopen jaren al, maar het double breasted jasje is nu echt terug van weggeweest. Double breasted betekent dat het jasje een dubbele rij knopen heeft en daarom ‘over elkaar heen’ dicht kan. Dit jasje heeft een trendy uitstraling en creëert meer body. Traditioneel gezien heeft het double breasted jasje zes knopen. Voor het najaar van 2022 verwacht ik dat we voornamelijk double breasted jasjes zullen zien met vier of met twee knopen. Bovendien zal het jasje, zoals ik hiervoor al noemde, losser worden aangemeten.

double breasted trend pinstripe maatpak | Michael & Giso
double breasted maatpak trend najaar pinstripe | Michael & Giso

Utility wear 

Fashion meets function, zo verwoorden de Engelsen het. Met utility wear wordt kleding bedoeld die van oorsprong een bepaalde functie hadden, met name met een militaire invloed. Utility wear kenmerkt zich dus door stevige materialen en een grote hoeveelheid zichtbare en onzichtbare zakken. Het heeft een stoere en strijdvaardige uitstraling, maar is ook praktisch door zijn tijdloze en duurzame karakter. Denk qua items vooral aan bomberjacks, overshirts en safari jackets. Ideaal om jouw winter outfits mee af te stylen.

utility wear waterafstotend technical stof trends e1660894278223 | Michael & Giso
najaar jas herenmode trends utility overjas safari jacket | Michael & Giso

Kleuren en stoffen

Ik kan deze blog natuurlijk niet afsluiten zonder iets te zeggen over de kleuren en stoffen die we deze winter terug gaan zien. Wat betreft stoffen zit je in de winter altijd goed met flannels en corduroy, zo ook komend najaar. Deze dragen warm, comfortabel en creëren een winterse uitstraling. Bovendien verwacht ik dat droge stoffen in vergelijking met natte stoffen vaker gekozen zullen worden. Deze zijn ruwer, grover en creëren een stoere look. 

Wat betreft kleuren gaan we, niet heel verrassend, aardetinten veel terugzien. Denk aan bruin, burnt orange en zandkleuren. Nieuwe invloeden dit najaar zijn rood, off-white en grijs. Met een blik op de toekomst verwacht ik dat we van de aardetinten een shift gaan zien naar roodtinten. Toch raad ik vooral aan om te kijken welke kleuren goed bij jouw uiterlijke kenmerken passen en welke tijdloos en handig zijn om te combineren.

kleuren en stoffen trends najaar trendwatcher maatwerk | Michael & Giso

Enthousiast geworden om jouw najaarsgarderobe een update te geven? Plan een afspraak in met een van onze tailors om samen een winter-proof outfit op maat samen te stellen.