bandplooi broek trousers

De bandplooi

De bandplooi, een begrip op zich en ik leg graag aan je uit hoe wij dit nu het liefste zien. De bandplooipantalon is elegant en comfortabel. Door de bandplooien heb je net iets meer bewegingsruimte, waardoor de pantalon zeer prettig zit. Heb je een thuiswerkdag, of wil je net even wat meer comfort? Dan is een bandplooibroek de perfecte oplossing. In deze blog leg ik je uit hoe jij dit modieuze item het beste draagt.

Wat is een bandplooi?

De bandplooipantalon is te herkennen aan de plooien boven aan een pantalon, onder de tailleband. Door de plooien ontstaat er meer ruimte rondom de heupen en de boven benen. Een pantalon als deze is meestal hoog uitgesneden, dat wil zeggen dat hij meer op taille- dan op heuphoogte zit. Tegenwoordig gaan we steeds meer af van de strak-in-pak look. Dit is ook de reden dat de bandplooipantalon zo populair is. Je onderscheidt je hiermee, bent gegarandeerd stijlvol gekleed en doet volledig mee met de laatste trends.

Wat kost een maatpak?

Geschiedenis

De bandplooi is al veel ouder dan we denken. In de jaren ‘20 en ‘30 werden bandplooibroeken al gedragen. In die tijd werden ze gedragen in neutrale kleuren als bruin, beige en grijs. Kijk bijvoorbeeld de serie Peaky Blinders, een serie die 1919 nabootst, hier worden voornamelijk bandplooibroeken gedragen. Deze serie is misschien wel de aanstichter geweest van de teruggekomen trend. Als we nog verder terug in de tijd gaan zien we van ook de gurkha trouser, deze werd al gedragen in 1800. De gurkha is misschien wel het begin te noemen van de bandplooi trend. De band in de gurkha heeft een dubbele sluiting, waardoor hij een meer unieke uitstraling heeft. Ook de gurkha broek gaan we de komende tijd zeker veel zien. Wil jij je net iets meer onderscheiden? Dan raad ik je aan een gurkha trouser te overwegen.

details bandplooi broek
maatpak met zwart shirt

Inspiratie

Een bandplooibroek is van zichzelf al heel elegant, daarom is hij gemakkelijk met verschillende items te combineren. Als je voor een formele look wilt gaan, combineer je hem met een overhemd, een double breasted jasje en loafers of een nette schoen. Dit is de perfecte outfit voor een zakelijke meeting. Wil je een meer casual look? Kies dan voor een katoenen stof, hierdoor krijgt de pantalon een meer informele uitstraling. Combineer deze met een trui of shirt en je hebt een fantastische, zomer outfit. Liever toch iets meer casual chique? Draag de katoenen pantalon dan met een overhemd en je bent klaar voor de vrijdagmiddagborrel.