Kleren dragen pak vrolijk dopamine dressing | Michael & Giso

Dopamine Dressing

Dopamine dressing is dé trend van 2023 die jou en je garderobe dit seizoen zal opvrolijken. ‘Je bent wat je draagt’ is de gedachte achter Dopamine Dressing. De seizoensgebonden modetrends in je garderobe zullen plaats maken voor kledingstukken waar jij je fijn voelt en die jouw persoonlijkheid en levensstijl uitstralen.

Pitti Uomo 

Pitti Uomo was hét podium voor de intrede van deze nieuwe ontwikkeling: Dopamine Dressing. Iedere zomer reizen duizenden stijliconen, inkopers, journalisten en fans, voor vier dagen naar Florence voor deze herenmodebeurs. Zoals iedere editie van Pitti, gebruiken de aanwezige fashion iconen de stad als catwalk. Afgelopen zomereditie, Pitti Uomo 102, ontstond er weer een vrolijk, stijlvol en kleurrijk straatbeeld. Iedereen zelfverzekerd, opgewekt en blij in zijn of haar lievelingsoutfit. Het perfecte voorbeeld van Dopamine Dressing.

Pitti uomo pittiuomo stijl inspiratie | Michael & Giso
Sezoensgebonden ontwerpers catwalk seizoen lente | Michael & Giso

Het verlies van trends

Decennia volgen we seizoensgebonden modetrends van ontwerpers, beroemdheden en tijdschriften. We zien dit echter langzaam veranderen naar een focus op ieders persoonlijke identiteit. Dit komt omdat we het steeds belangrijker vinden om kleding te dragen die bij onze persoonlijkheid en levensstijl past. Leef jij graag duurzaam? Grote kans dat jij dit ook belangrijk vind bij het aanschaffen van nieuwe kleding. Mode wordt niet langer bepaald door heersende trends, maar door zelfexpressie.

trend orange oranje green groen pak | Michael & Giso
straatbeeld inspiratie vrolijk catwalk italie | Michael & Giso

Een goede outfit is een goed humeur

Waarschijnlijk ken je de uitspraak ‘je bent wat je eet’ wel, zo staat de term Dopamine Dressing eigenlijk voor ‘je bent wat je draagt’. Hoe we ons kleden heeft invloed op hoe we ons voelen; onderzoek wijst uit dat het onze gedachten en oordelen kan vervormen en definiëren. Een outfit waar jij je goed in voelt, leidt tot vreugde, energie en een goed humeur, aldus fashion psycholoog Dawnn Karen. Kleur is een van de belangrijkste aspecten om dit gevoel te creëren. Ook het gebruik van texturen en patronen spelen hier een belangrijke rol in. Draag bijvoorbeeld een pak in een vrolijke kleur zoals lichtroze of pastelgroen. Is dit iets te gewaagd? Probeer dan unieke kleuren en stoffen terug te laten komen in je accessoires, bijvoorbeeld een das of een pochet. Maar de regel blijft: draag een outfit waar jij je goed, fijn en zelfverzekerd in voelt.

Een gouden tijdperk voor maatwerk

Maatwerk is dé perfecte mogelijkheid om outfits te creëren die helemaal bij jou en jouw levensstijl passen, en dus Dopamine Dressing toe te passen. Net als jouw identiteit, is maatwerk uniek. Je hebt namelijk eindeloos veel keuzemogelijkheden, denk aan texturen, kleuren en accessoires. Zo kun je een outfit samenstellen die helemaal bij jou als persoon en bij je wensen past. Onze tailors helpen je graag met het samenstellen van een persoonlijke garderobe. Houd je bijvoorbeeld van een bescheiden look? Kies dan voor een outfit in een basiskleur zoals navy of beige. Combineer deze outfit met een kleurrijk accessoire of een bijzonder hemd wanneer je het toch een speelse touch wilt geven.

Dopmaine dressing pak maatwerk vrolijk | Michael & Giso
trend orange oranje green groen pak | Michael & Giso

Enthousiast geworden om je garderobe te updaten en helemaal vorm te geven naar jouw wensen? Plan een afspraak in met een van onze tailors om een outfit op maat samen te stellen waar jij je zelfverzekerd in voelt en dit ook uitstraalt.

Michaël is een echte verbinder en is daarom altijd benieuwd naar jouw verhaal. Op basis van dat verhaal stelt hij een outfit voor je samen die aan al jouw wensen voldoet.