innovatieve duurzame stoffen waterafstotend safarijacket technical menswear | Michael & Giso

Innovatieve en duurzame stoffen

Duurzaamheid is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Iedereen draagt hierin op zijn eigen manier zijn steentje bij. Je kunt duurzaamheid interpreteren als het scheiden van je afval, het carpoolen met je collega, maar ook zeker het hybride werken. Bovendien zijn er steeds meer bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben. Zo ook wij, bij Michael & Giso. We werken daarom met innovatieve en duurzame stoffen zodat we kwalitatief maatwerk kunnen leveren. In deze blog leg ik uit wat  innovatieve en duurzame stoffen zijn, en wat het gebruik hiervan betekent voor jou als klant.

Duurzame stoffen

Bij Michael & Giso werken we met verschillende stoffenhuizen samen. Dormeuil is een goed voorbeeld van een innovatief stoffenhuis. Zij hebben hun eigen speciale ethische benadering om de planeet te beschermen, mensen- en dierenrechten te respecteren en hun voorouderlijke kennis te combineren met technologische ontwikkelingen. Daarnaast hebben ze directe controle over de herkomst en kwaliteit van het wol. Kwaliteit zorgt er dus voor dat je langer plezier hebt van je kledingstukken. 

innovatieve en duurzame stoffen

Wat merk jij hiervan als consument? In principe geldt: hoe beter de kwaliteit, hoe langer het pak meegaat. Als jouw pak lang meegaat, hoef je minder snel een nieuwe aankoop te doen, wat uiteraard een stuk duurzamer is als je kijkt naar productie en vervoer. Bovendien kun je maatwerk altijd in- en uitnemen als je aankomt of afvalt. Op deze manier waarborgen wij dat jij een langere tijd plezier hebt van je maatwerk items. Wanneer jouw garderobe lang meegaat, is dit beter voor de impact op het milieu en natuurlijk voor je portemonnee!

Een leuk feitje! Heb jij al een pak van Dormeuil? Kijk dan eens naar de binnenkant van je jasje, daar staat een QR-code. Scan deze en je kunt tot aan het schaap zien waar jouw pak vandaan komt!

Fibres and fabrics

Als Dormeuil vezels rechtstreeks van boeren koopt, worden er naast de kwaliteit van de vezels en haren tijdens de bezoeken ook de leefomstandigheden van de dieren zeer nauwkeurig gecontroleerd. Als ze niet rechtstreeks inkopen, werken ze samen met toonaangevende Europese leveranciers die garanties bieden op sourcing.

innovatieve en duurzame stoffen

Stretch

De stoffen van de Tonik Wool bunch van Dormeuil hebben van nature een fijne stretch. Dat betekent dat ze beweegvriendelijk zijn, altijd mooi zitten en fijn zijn om te dragen. Bij een strakke fit heb je het liefst geen stugge stof, hierdoor slijt de stof namelijk sneller en zit het minder comfortabel. Mocht jij je kledingstukken dus bij voorkeur wat strakker dragen, dan weet je zeker dat je met stretch in de stof nog langer plezier hebt van je items! Ook als je op zoek bent naar comfortabele items dan is een stretch stof zeker het overwegen waard.

Duurzaam advies

Hoe langer je plezier hebt van je pak, hoe duurzamer jij consumeert. Wanneer je minder vaak nieuwe items nodig hebt, zorgt dit voor minder productie van eventuele nieuwe kledingstukken en het vervoer hiervan. Ook kunnen onze tailors uniek advies geven over de juiste stoffen met betrekking tot duurzaamheid. Hierbij wordt rekening gehouden met de dikte van de draad en materialen die sterkte toevoegen aan de stof zoals zijde, gerecyclede materialen en blends van diverse materialen.

maatpakken michael en giso pak op maat stoffen | Michael & Giso

Tip: Kies in ieder geval zoveel mogelijk basic kleuren die niet zo trendgevoelig zijn, zo kun je nog jaren gegarandeerd genieten van je maatwerk items!

Innovatieve stoffen

Naast duurzame stoffen, bestaan er ook innovatieve stoffen. Innovatieve stoffen staan bekend om hun praktische karakter namelijk dat ze waterafstotend, antibacterieel of travel proof zijn.

Waterafstotende stoffen

Ga je tijdens je werk wel eens naar buiten voor een afspraak en zie je dat het buiten begint te miezeren of zelfs te regenen? Geen zorgen, kies dan voor een waterafstotend pak! Over deze stof zit een speciale nano-finish, hierdoor is je de stof van je pak waterafstotend. De druppels vallen als het ware van je pak af. Vind je een waterafstotend pak iets te overdreven? Dan kun je misschien beter kiezen voor een parka, technical safari-jacket of een Loro Piana rain system coat. De Loro Piana coat is een zeer elegante overjas die een beetje op een trenchcoat lijkt. Ideaal en elegant genoeg om over je pak naar kantoor te dragen of mee op een afspraak te verschijnen.

overjas heren technische stof waterafstotend maatwerk | Michael & Giso
innovatieve en duurzame stoffen

Antibacteriële stoffen

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je na één keer dragen je pak naar de stomerij moet brengen. Omdat Dormeuil met een antimicrobiële textiel afwerking werkt, hoef je hier niet bang voor zijn. De afwerking is ook nog eens onzichtbaar. Dit wordt gedaan met een zogeheten Silvershield, wat de groei tegen van bacteriën tegengaat.

Wist je dat wol van nature een zelfreinigend mechanisme heeft? 100% Wollen items, zoals merino of cashmere, hebben geen extra afwerking nodig maar hebben van nature een antibacterieel karakter. Wol heeft een bepaalde geur- en vuilafstotende eigenschappen. Het reinigt dus zichzelf! Je hoeft jouw wollen trui in principe alleen uit te hangen na het dragen.

wol cashmere antibacterieel duurzaam onderhoud | Michael & Giso
wol zelfreinigend innovatieve stoffen | Michael & Giso

Travel proof

Bij Dormeuil hebben ze een speciale Travel resistant en Tonik wool bunche ontwikkeld die niet kreukgevoelig is. Travel resistant stoffen worden vaak verkregen met een blend; een combinatie van verschillende soorten stoffen. Reis jij bijvoorbeeld veel voor je werk? Dan hoef je niet bang zijn dat je pak verkreukeld aankomt. Vervoer het pak bovendien netjes in een pakhoes, en neem deze mee als handbagage. Vervoer het pak liever niet in het ruimbagage; door het verschil van de luchtdruk kan jouw pak sneller gaan kreuken.

travel proof stof kreukbestendig maatwerk herenkleding | Michael & Giso

Vind jij duurzaamheid ook belangrijk als het gaat om je garderobe? Overweeg dan zeker maatwerk items aan te schaffen van innovatieve en duurzame stoffen die een leven lang mee gaan. Communiceer je duurzame wensen met onze tailor en zij geven jou onder het genot van een heerlijk bakje koffie persoonlijk advies en praktische tips. Zo weet je zeker dat je lang plezier hebt van je kledingstukken! 

Maak hier vrijblijvend een afspraak met één van onze tailors in Amsterdam, Breda of Antwerpen. 

Michaël is een echte verbinder en is daarom altijd benieuwd naar jouw verhaal. Op basis van dat verhaal stelt hij een outfit voor je samen die aan al jouw wensen voldoet.