tailor maatpak duurzaam trends | Michael & Giso

Dit zijn ze: de herenmode trends van 2023

2023 is van start gegaan en dat is een mooi moment om te laten zien wat de herenmode trends van dit nieuwe jaar voor ons in petto hebben. Bij Michael & Giso streven we altijd naar een trend forward garderobe zodat je extra lang plezier hebt van je items. Bovendien is het voordeel van trends dat ze meerdere seizoenen meegaan, in tegenstelling tot rages waarbij het gaat om items die een korte tijd heel populair zijn. Dat is zowel fijn voor je portemonnee als voor het milieu! Onze tailor Tycho licht de meest opvallende modetrends van 2023 voor je uit.

Kleurenpalet van 2023

Ik begin met het kleurenpalet van 2023 omdat dit vaak de basis vormt voor de items die je kiest, zowel confectie als op maat gemaakt. Aardetinten gaan, door de focus op de natuur in onze samenleving, langzaam maar zeker de boventoon voeren in onze garderobe. Denk hierbij aan bruin, groen en rood, maar ook aan wat meer rustige kleuren zoals beige, off-white en grijs. Dit is een overduidelijke trend die we al een tijdje zien en in 2023 zeker door zal ontwikkelen. Super fijn, want zo kun je lekker blijven combineren met je items.

beige tailor maatpak offwhite | Michael & Giso
bandplooi rood beige kleurenpalet | Michael & Giso

Heel strak vs. heel los 

Je ziet het waarschijnlijk steeds meer voorbij komen; oversized outfits. Het mag allemaal wat minder getailleerd, een maatje groter en lekker comfortabel. Dit ga je ook terugzien bij het maatpak door het veelvuldig gebruik van de bandplooi en de net wat langere jasjes. Daar tegenover staat de ultiem strakke outfit, geïnspireerd op het traditionele Italiaanse pak. Denk hierbij juist aan strakke high-waist pantalons en perfect getailleerde jasjes. Met beide type outfits kun je gemakkelijk de plank volledig misslaan, laat je daarom bij maatwerk items adviseren door een ervaren tailor.

over sized wijder kleding maatpak | Michael & Giso
beige strak wijd jas pantalon | Michael & Giso

Duurzaamheid

Modetrends zijn vaak gebaseerd op algemene trends in de samenleving en duurzaamheid is al een aantal jaar een veelbesproken thema. Consumenten worden steeds milieubewuster als het gaat om hun keuzes in de mode. Er wordt daarom niet alleen meer geïnvesteerd in duurzame mode, ook de uitstraling is duurzamer. Je ziet de boho en vintage stijl steeds meer terugkomen. Denk hierbij aan stoffen met een grove structuur of bijvoorbeeld linnen. Stoffen met zijde erin verwerkt zijn juist een stuk minder populair.

pitti beige sjaal zonnebril over sized | Michael & Giso
off white beige kleurenpalet combineren garderobe | Michael & Giso

Loafers

Bij een goede outfit hoort ook een goed paar schoenen, en loafers zijn geliefder dan ooit! Waar loafers vroeger fijne schoenen waren voor de zomervakantie, zie je nu ook de meest nette winter varianten voorbijkomen. Met een kleine knipoog naar onze nieuwe winkel in Antwerpen, zijn wij geïnspireerd door de Belgian Loafer. Dit is een verfijnde schoen die vooral geliefd is onder de echte kenners. De loafers worden gekenmerkt door het ovale bovenwerk en het strikje op de bovenkant. Ze zijn elegant, modern en toch ook klassiek.

belgian loafer hip trendy kwastje | Michael & Giso

Ben jij nog op zoek naar een outfit die helemaal bij jou past en ook nog eens in lijn is met de laatste herenmode trends? Dan ben je bij Michael & Giso aan het juiste adres. De tailors ontvangen je graag onder het genot van een espresso om een luxe outfit op maat samen te stellen die aan al jouw wensen voldoet. Maak gemakkelijk en vrijblijvend een afspraak via de website!