Familie portret bruiloft

Het kleden van de belangrijkste mannelijke bruiloftsgasten

Als aanstaande bruidegom ben je op zoek naar de perfecte outfit voor de bruiloft. Je wilt natuurlijk dat je trouwpak als gegoten zit en helemaal past bij de setting van de dag. Om het totaalplaatje echt af te maken is het wel zo mooi als de outfits van de belangrijke gasten bij die van jou passen. Hoe doe je dat precies? In deze blog vertellen we alles wat je moet weten over het kleden van de belangrijkste mannelijke gasten op jouw bruiloft.

Wat draag je als mannelijke gast naar een bruiloft?

Dat het bruidspaar er op dé dag op en top uitziet is één ding wat zeker is. De vrouwelijke gasten zullen daarnaast ook zeker punten scoren met hun prachtige outfits. Dit betekent dat je als mannelijke gast natuurlijk niet kunt achterblijven! Het belangrijkste is daarom dat jij je aan de dresscode houdt. Negen van de tien keer vind je een dresscode terug op de uitnodiging. Zorg ervoor dat je je kleedt volgens deze dresscode, zodat je de bruid en bruidegom in ieder geval niet teleurstelt. De tweede vuistregel is dat je als man vaak met een mooi pak uit de voeten komt op de grote dag. Hierbij hoeft het jasje echt niet altijd dezelfde kleur te hebben als de pantalon. Vind je een pak iets te chique? Match dan een net overhemd op een mooie pantalon.

Kleding bruiloftgast
Vader zoon bruiloft

Belangrijke mannelijke bruiloftsgasten

Wie zijn nu die belangrijke mannelijke gasten op je bruiloft? Denk bijvoorbeeld aan je best-men, je vader, je beste vrienden, je broer(s). Ook zij willen er graag stijlvol en comfortabel bij lopen op jouw huwelijksdag. Daarvoor biedt maatwerk de oplossing! De meeste gasten denken vaak niet direct aan een maatpak, maar omdat zij een belangrijke gast zijn, mogen ze ook best uitpakken met hun outfit. Bovendien kan je delen of onderdelen van een maatpak altijd doordragen naar andere gelegenheden. Handig!

Outfits matchen

Als je dan eenmaal besloten hebt allemaal een pak op maat te laten maken, is dit de ideale mogelijkheid om alle outfits op elkaar af te stemmen. Jouw belangrijke mannelijke gasten gaan misschien toch al mee naar de afspraak om je trouwpak uit te kiezen. Dan is het net zo praktisch dat zij zich ook oriënteren op een mooie outfit voor zichzelf. Een tailor kan jullie hierin adviseren, zodat iedereen een pak draagt waar hij zich individueel goed in voelt en ook samen een mooi geheel vormen. Tegelijkertijd zorgt de tailor ervoor dat de bruidegom en zijn trouwpak in het middelpunt staan op de grote dag. Dat zorgt gegarandeerd voor fantastische beelden!

Groom en best man
Vader bruidegom

Wil jij graag de outfits van je best-men, vader, beste vrienden of broer(s) op die van je trouwpak afstemmen? Dan ben je bij Michael & Giso aan het juiste adres! Onze tailors in Amsterdam en Breda staan klaar om jullie te ontvangen. Onder het genot van een goede kop koffie of een koud biertje geven ze jou en je belangrijkste gasten graag op maat gemaakt advies.

Rolf-Giso staat het liefst hele dagen in de boutique om klanten te helpen. Zijn doel is om iedere klant de perfecte experience te geven en 100% tevreden de deur uit te zien lopen met hun outfit.