Katoenen maatpak, seersucker pak op maat, Kreukvrij katoenen maatpak

Seersucker: Een klassieke zomerstof in een modern jasje

Op een warme dag wil je het liefst zo min mogelijk kleren aan. Dit wordt je echter niet altijd in dank afgenomen. De Seersucker biedt hier een uitkomst! Deze stof is luchtig en zeer veelzijdig. Hierdoor ben je verzekerd van een comfortabele, maar toch zeer elegante outfit. Wij lichten deze bijzondere stof voor je uit, zodat jij weet hoe en wanneer je deze het beste draagt.

De oorsprong

Even een sprongetje terug in de tijd, want de seersucker is een klassieker. Het is uitgevonden in India. Begin 20e eeuw werd deze stof overgenomen door de Britse koloniën, dit was het begin van de verdere uitspreiding wereldwijd. Zo kwam de seersucker in Amerika terecht. Het werd hier in eerste instantie gedragen als werkkleding van arbeiders. Dit werd al snel opgepakt in de kleermakerswereld. In 1909 werd de stof door de echte kenner geïntroduceerd als ultieme zomerstof. Zo werd de seersucker niet alleen bij arbeiders erg geliefd, maar ook bij de hogere klasse wereldwijd.

pantalon streetstyle grijs wit gestreept

De maakwijze

De seersucker is een bijzondere exemplaar door zijn geribbelde structuur. Vroeger werd deze stof gemaakt van katoen en zijde. Door de geweven stof heet te wassen behield de zijde zijn vorm, terwijl de katoen iets kromp. Hierdoor ontstond het welbekende contrast. Tegenwoordig wordt de stof echter anders gemaakt. De ribbels ontstaat nu door te spelen met de spanning in het weefpatroon, dit noemen we de afwisseling tussen strakke en lossere scheringen. De afwisseling van strakke en lossere scheringen zorgt voor een diversiteit aan spanning, waardoor de ribbels tegenwoordig ontstaan.

De voordelen

Waar je bij linnen vaak een hele kluif hebt aan het kreukvrij maken van de stof, heb je hier bij een seersucker stof geen omkijken naar. Doordat het technisch gekreukt is, zit de kreuk al in de stof. Nog een voordeel is dat door de ribbeltjes in de stof deze van nature erg ademend is, perfect voor een warme zomerdag. Ideaal wanneer je op reis gaat naar een warme bestemming. Je pak of overhemd van deze stof kan zo in de koffer. Denk je nu “zo’n geribbelde stof kan toch niet naar mijn werk?” Dan heb je het mis. Deze stof is ook tijdens formele gelegenheden helemaal geaccepteerd.

wit maatshirt
zomer pantalon donker gestreept

Het combineren

Er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden wanneer je beslist om een item van deze stof toe te voegen aan je garderobe. De stof komt namelijk het beste tot zijn recht in een slanke pasvorm. Hierdoor behoudt het zijn elegantie en vermogen om zijn vorm te behouden. Vaak valt deze stof namelijk al iets losser, lekker comfortabel tijdens warm weer. Voor het toevoegen van accessoires hebben we ook nog een tip: kies voor een andere stof. Draag je bijvoorbeeld een seersucker jasje dan past hier een linnen, zijde of chambray stof erg goed bij voor het pochet of de das. Dit zijn allemaal zomerstoffen die een ware aanvulling zijn op jouw outfit.

Rolf-Giso staat het liefst hele dagen in de boutique om klanten te helpen. Zijn doel is om iedere klant de perfecte experience te geven en 100% tevreden de deur uit te zien lopen met hun outfit.