Zomer pak op maat, Conservatorium hotel, Mannen in pak met bril

Zomer stijltips van Michael & Giso

Het is zover, het warme weer komt eraan. Heerlijk om de barbecue er weer eens bij te pakken. Echter is het wat minder heerlijk om een warm pak aan te trekken op het moment dat je er netjes uit dient te zien. Dit probleem herkennen wij maar al te goed. Om die reden hebben wij enkele tips opgesteld. Tips waarmee we jou deze zomer helpen om er formeel uit te zien met een zomers tintje, zonder dat je dubbelop hoeft te zweten van je werkdruk én dat warme pak. Want de kleuren, de materialen en de combinaties… alles verandert met de komst van de zomer.

1. Ga voor de juiste stof, een luchtige en ademende stof met een zomerse uitstraling

Voor een luchtig pak in de zomer kun je kiezen voor linnen en katoen. Ook wol biedt een ademende oplossing wat je misschien niet zou verwachten. De kenners kunnen hierbij bijvoorbeeld denken aan een merinowol van Ermenegildo Zegna. Ideaal voor in de zomer en het heeft een prachtige uitstraling. Daarbij zal de wollen stof net als katoen en zijde niet kreuken in tegenstelling tot linnen. Wanneer je kiest voor linnen, wat een iets informelere uitstraling geeft; neem dan bijvoorbeeld een blend met een stevige stof om het pak kreukvrij te houden. Kortom, zoek altijd naar een goede balans in de stofkeuze en ga voor lichte, luchtige en ademende stoffen.

linnen maatpak voor de zomer

2. Laat je jasje ongevoerd en luchtig

Door het jasje ongevoerd te laten zal het een stuk luchtiger en lichter worden. Laat dus het canvas van je binnenwerk achterwegen. Als je het jasje ongevoerd laat zou je voor Fresco wol kunnen gaan, een prachtige lichte stof die ook zonder voering de juiste vorm behoudt.

3. Opvallen mag! Kleed je naar het seizoen, in een frisse en zomerse periode kan je zeker voor frisse en zomerse kleuren kiezen

In de zomer mag je best opvallen en je kleden naar het seizoen. Kijk dus gerust eens verder dan donkerblauw en grijs. De zomer is namelijk ideaal om voor wat meer kleur te kiezen, waarin je sprekender over zult komen. Probeer bijvoorbeeld eens babyblauw en turquoise of kijk eens naar olijfgroen, aubergine en een zandtinten.

witte bandplooi broek
brick jas zomers

4. Een kwalitatief ondershirt kan wonderen doen

Je luchtig gekozen outfit zal verfrissend zijn maar er zullen altijd stressvolle en extreem warme dagen zijn waarbij zweten haast niet te voorkomen is. Voor deze dagen komt een goed ventilerend ondershirt zeker van pas. Let er wel op dat je een ondershirt kiest welke niet zichtbaar is onder je overhemd. Een diepe hals of “V-hals” is hiervoor ideaal. Een goed zittend ondershirt zijn de “noshirts”, deze vallen weg onder je overhemd en voorkomen zweetplekken.

5. Ook aan de voeten kan het wel eens heet worden, luchtige schoenen zijn daarom een aan te raden optie

In plaats van een warme leren veterschoen kun je in de zomer ook gaan voor bijvoorbeeld loafers. Sla je pantalon gerust een keer om en vergeet eventueel een keer je sokken. Een verfrissend windje langs je enkels zal voor extra verkoeling zorgen.

pinstripe suit
pantalon met loafers

6. Experimenteer met accessoires als een pochet, das en de knopen in zomerse tinten

De zomer is een perfect moment om eens te experimenteren met frisse accessoires in zomerse tinten. Zo kun je knopen op je jasje kiezen met een contrast ten opzichte van de rest. Pak eens een fellere kleur stropdas of voeg een pochet toe.

7. Laat je jasje hangen en trek een gilet aan

Een speelse en stijlvolle afwisseling in de zomer voor je jasje is het gilet. Deze heeft een formele uitstraling en is een stuk minder warm dan een jasje. Daarbij voelt en draagt deze lekker licht. Mocht je nu een driedelig pak hebben, dan kun je hiermee gemakkelijk inspelen op de temperatuur. Dit kun je doen door te kiezen voor een jasje, een gilet of voor beide.

Rolf-Giso staat het liefst hele dagen in de boutique om klanten te helpen. Zijn doel is om iedere klant de perfecte experience te geven en 100% tevreden de deur uit te zien lopen met hun outfit.