afspraak boutique amsterdam maatpak roze jasje espresso bar | Michael & Giso

Van keuzes tot maatpak: Hoe werkt een afspraak?

Wat kan ik verwachten van een afspraak bij Michael & Giso? En wat verwachten zij van mij? Dit zijn vragen die velen hebben wanneer ze een afspraak bij ons maken, reden genoeg om hier wat over uit te leggen.

Het begint allemaal bij het maken van de afspraak. Dit gebeurt vaak online via het afspraakformulier. Hierna nemen wij met iedere klant telefonisch contact op om de afspraak daadwerkelijk in te plannen en de wensen te bespreken. Ben je op zoek naar een maatpak voor je werk of een trouwpak op maat? Wij horen graag wat jij van ons verwacht en waar jouw voorkeuren naar uit gaan. Al jouw gegevens worden genoteerd zodat de tailors zich optimaal kunnen voorbereiden op de afspraak in de boutique.

Het ontwerpen van het pak

De eerste afspraak vindt plaats in een van onze authentieke boutiques in Breda, Amsterdam of Antwerpen. Je maakt hier direct kennis met jouw persoonlijke tailor die jou gedurende de afspraak informeert, adviseert en inspireert. Er wordt gevraagd naar je huidige garderobe en je wensen, zodat we een goed beeld hebben van wat bij jou past. Hierbij kun je denken aan vragen over wat je zelf graag draagt, welke pasvorm je prettig vindt en welke kleuren je graag aan hebt. Uiteraard wordt ook de gelegenheid besproken en waar je het pak voor wilt gebruiken. Ben je van plan om elke dag in je pak op de fiets naar je werk te gaan? Dan heb je een stevigere stof nodig dan wanneer je het pak enkel op speciale gelegenheden draagt.

Aan de hand van deze informatie gaan we over tot het uitkiezen van stoffen. Door de ruime collectie aan stoffen zit er altijd een stof tussen die bij jouw voorkeuren aansluit. Een ervaren tailor helpt je met het maken van de juiste keuzes. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar je haar-, oog- en huidskleur om te bepalen welke kleuren het beste bij jou passen. Kleuren kunnen namelijk ontzettend veel doen voor de uitstraling. Kies je een zachte, lichte kleur terwijl je zelf een bleke huid hebt? Dan kan het zijn dat je hierdoor nog bleker lijkt.

afspraak michael giso maatwerk maatpak stoffen kleuren | Michael & Giso
stoffen uitkiezen maatpak afspraak boutique maatwerk stoffenhuis | Michael & Giso

Hoe wordt het pak gemaakt?

Wanneer de definitieve kleur- en stofkeuze is gemaakt, is het tijd om de pasvorm te bepalen. Het is overigens geen probleem als je niet direct een keuze kunt maken. Wil je er na het kiezen van de stoffen nog even over nadenken? Geef dit aan bij jouw tailor. Hij slaat jouw informatie op zodat je de bestelling op een later moment af kunt maken. Ben jij wel helemaal tevreden met de gemaakte keuzes? Dan kan het aanmeten gaan beginnen! De tailor zal een paspak bij je aantrekken om het patroon te bepalen en de gewenste fit met je afstemmen. Daarna worden je maten nauwkeurig opgemeten met een meetlint. Bovendien wordt je houding meegenomen in het patroon. Door deze houdingscorrectie ben je verzekerd van een plooiloos pak met een prettig draagcomfort.

In ons atelier gaan ze aan de slag met het vervaardigen van jouw outfit op basis van het gemaakte patroon. Hier komt het nodige naai- en handwerk aan te pas. Om de kwaliteit van het pak te waarborgen ondergaan zowel de stoffen als het productieproces verschillende controles voordat het opgestuurd wordt naar een van onze vestigingen.

meetlint maatpak aanmeten | Michael & Giso
aanmeten meetlint paspak maten afspraak | Michael & Giso

Afpassen en finetunen

Na ongeveer acht weken ontvangen wij jouw pak op maat in een van onze winkels. Vaak wordt er op voorhand al een afspraak gemaakt, maar we kunnen je ook bellen zodra het pak binnen is om samen een afspraak in te plannen. Tijdens deze eerste pasafspraak wordt er met kritisch oog naar het pak gekeken. Ben jij of de tailor nog niet helemaal tevreden met het resultaat? Dan gaan we kijken hoe we ervoor kunnen zorgen dat de pasvorm wel helemaal naar wens is. Bovendien wordt het pak tijdens deze afspraak helemaal afgestyled. Dat betekend dat we je helpen bij het kiezen van de juiste accessoires, zoals een das, pochet of zelfs een paar schoenen. Na de laatste aanpassingen is het pak klaar om gedragen te worden!

tailor afspraak boutique maatkleding herenmode | Michael & Giso

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op en we helpen je graag verder. Ben je enthousiast geworden en ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een unieke outfit op maat? Wij ontvangen je graag in één van onze boutiques en inspireren je onder het genot van een heerlijke espresso.

Michaël is een echte verbinder en is daarom altijd benieuwd naar jouw verhaal. Op basis van dat verhaal stelt hij een outfit voor je samen die aan al jouw wensen voldoet.