Micheal & Giso winkel Amsterdam

Van keuzes tot maatpak: Hoe werkt een afspraak?

Een afspraak bij Michael & Giso, wat kan je van ons verwachten en wat verwachten wij van jou? Dit zijn vragen die velen hebben wanneer ze een afspraak maken, reden genoeg om hier dieper op in te gaan.

Het begint allemaal met het maken van de afspraak. Dit gebeurt vaak online via het afspraakformulier. Hierna wordt er met iedere klant telefonisch contact opgenomen om de afspraak daadwerkelijk in te plannen en de wensen te bespreken. Ben je op zoek naar een maatpak voor je werk of een trouwpak op maat? Wij horen graag wat jij van ons verwacht en waar jouw voorkeuren naar uit gaan. Al jouw gegevens worden genoteerd, zodat de tailors zich goed voor kunnen bereiden op de afspraak.

Het ontwerpen van het pak

De eerste afspraak vindt plaats in een van de vestigingen in Breda of Amsterdam. Tijdens de afspraak wordt eerst de nodige informatie van je gevraagd, zodat we een goed beeld kunnen krijgen wat bij jou past. Hierbij kun je denken aan vragen over wat je zelf graag draagt, welke pasvorm je prettig vindt en welke kleuren je graag aan hebt. Uiteraard wordt ook de gelegenheid besproken en wat je met het pak wilt gaan doen. Ben je van plan om elke dag in je pak op de fiets naar je werk te gaan? Dan heb je een stevigere stof nodig dan wanneer je het pak enkel op speciale gelegenheden gaat dragen.

Aan de hand van de door jou gegeven informatie gaan we over tot het kiezen van de stoffen. Door de ruime collectie kwaliteitsstoffen zit er altijd een stof tussen die bij jouw voorkeuren aansluit. Een ervaren tailor helpt je met het maken van de juiste keuzes. Er wordt gekeken naar je haar-, oog- en huidskleur om te bepalen welke kleuren het beste bij jou passen. Kleuren kunnen ontzettend veel doen met je algehele voorkomen. Kies je een zachte, lichte kleur terwijl je zelf een bleke huid hebt? Dan kan het zijn dat je hierdoor nog bleker lijkt. Dit is iets wat je door de juiste kleurkeuze voorkomt.

Hoe wordt het pak gemaakt?

Wanneer jij helemaal achter de gemaakte keuzes staat omtrent de stoffen en de kleuren gaan we door naar het aanmeten. Het is geen probleem als je niet direct een keuze kunt maken. Wil je er na het kiezen van de stoffen nog even over nadenken, geef dit dan aan bij jouw tailor. Hij slaat jouw informatie op zodat je de bestelling op een later moment af kunt maken. Ben jij wel helemaal tevreden met de gemaakte keuzes? Het aanmeten kan nu gaan beginnen. Jouw maten worden nauwkeurig opgemeten met een meetlint en genoteerd. Ook wordt je houding bekeken om dit eventueel in het patroon aan te passen. Door deze houdingscorrectie ben je verzekerd van een plooiloos pak met een prettig draagcomfort. Tevens vragen wij voorafgaand aan de afspraak of jij je favoriete overhemd of pak aan wilt doen. Zodat de tailor kan inschatten welke fit jij fijn vindt. Heb je nog geen favoriet item en ben je daar juist naar op zoek? Geen zorgen, de tailor zal een paspak bij je aantrekken om het patroon te bepalen en kan zo de fit met jou afstemmen. Zo weet je ongeveer wat jou te wachten staat.

De productie van onze producten vindt plaats in Leeds. In deze Engelse stad staat een van ‘s werelds beste ateliers met enkel ervaren vakmensen. Zij gaan het patroontekenen, iedere klant krijgt een uniek patroon volledig aangepast op zijn maten en houding. Dit patroon wordt opgeslagen voor een eventueel volgende bestelling. Ook buigen deze Engelse kleermakers zich over het naai- en handwerk wat nodig is om jouw outfit tot een geheel te maken. De stoffen komen uitsluitend van bekende stoffenhuizen zoals Dormeuil en Scabal. Na vele controles worden de stoffen naar het atelier gestuurd. Ook tijdens het productieproces van het pak ondervindt deze verschillende machinale en handmatige controles, voordat het opgestuurd wordt  naar een van de vestigingen van Michael & Giso.

Afpassen en finetunen

Na acht weken ontvangen wij het pak in een van onze winkels. Zodra het pak binnen is wordt er contact met je opgenomen, wanneer er nog geen afspraak is gemaakt om het pak te passen. Tijdens deze afspraak wordt er met kritisch oog naar het pak gekeken. Ben jij of de tailor nog niet helemaal tevreden met het resultaat? Dan gaan we kijken hoe we ervoor kunnen zorgen dat het maatpak uiteindelijk helemaal naar wens is.

Wij vinden het belangrijk dat jij tevreden de deur uit stapt met een pak waar jij je comfortabel in voelt. De laatste aanpassingen kunnen vaak direct in huis worden gedaan, waardoor je deze na een paar uur weer mee kunt nemen. De laatste aanpassingen worden ook genoteerd, zodat wanneer jij een volgende bestelling doet, deze aanpassingen in het patroon zijn verwerkt. Wil jij dit nu zelf eens ervaren of meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op. We ontvangen je graag in een van onze winkels om kennis te maken onder het genot van een heerlijke espresso.