summer chique pak

Summer chique dresscode voor heren

Summer chique: de laatste jaren zie je dit steeds vaker als kledingvoorschrift op uitnodigingen staan. Hetzij voor een feest op het strand of een bruiloft in de zomermaanden. Maar wat houdt dit nou in en wat kunnen heren dragen bij het thema summer chique?

Een outfit op maat is verkrijgbaar vanaf €599,-

Bij Michael & Giso maken wij uitsluitend items op maat. Hierdoor kan je zelf combinaties maken, precies zoals jij dit voor ogen hebt. Tevens betekent dit dat wij een never out of stock lijn hebben. Zelfs als jij in de winter je zomerse linnen broek wilt bestellen voor bijvoorbeeld een bruiloft in het buitenland met het thema summer chique is dit mogelijk. Maak een afspraak in een van onze filialen, laat je persoonlijk helpen door een tailor en ontdek alle mogelijke opties.

Dresscode bruiloft summer chique

Zomer chique is afgeleid van de dresscode Tenue de Ville. Letterlijk vertaald betekent dit stadskleding, maar in je spijkerbroek met afgetrapte sneakers komen wordt vaak niet gewaardeerd. Het gaat om nette kleding om overdag te dragen. Bij zomer chique wordt alleen nog wat meer van je verwacht, namelijk dat jij een zomers tintje aan je outfit toevoegt. Denk hierbij aan lichte kleuren, loafers als schoenen en je mag overdag je zonnebril op.

Zomer chique heren

Je hebt een uitnodiging gekregen voor een bruiloft met de dresscode summer chique. Je wilt natuurlijk naar de wensen van het bruidspaar gekleed gaan, maar moet hier wel je eigen weg in vinden. Misschien vind je het moeilijk om je een voorstelling te maken bij het thema summer chique en weet je niet goed hoe je dit door moet voeren in je kledingkeuze. Chique gekleed komen is uiteraard een begrip dat voor iedereen anders is. Nu zijn hier wel een aantal ongeschreven regels voor. Een spijkerbroek met gaten is not done, net zoals je zeer comfortabele, maar volledig afgetrapte sneakers. De outfit moet ook het goed zitten, niet te groot of oncomfortabel zijn, waardoor het zichtbaar slecht zit. Verder kan jij je vasthouden aan de volgende richtlijnen om je outfit te bepalen voor een bruiloft met de dresscode summer chique. Je outfit mag best een beetje opvallen, door bijvoorbeeld gebruik te maken van prints en frisse en lichte kleuren. Kies bij je outfit voor luchtige en zomerse stoffen, zoals linnen en katoen. Deze ogen zomers en dragen prettig bij zomerse temperaturen. Een pak is niet verplicht, maar het is natuurlijk wel leuk als jij net wat extra je best doet. In verband met de temperaturen en omdat jij de bruidegom niet mag overstijgen met je outfit is een tweedelig pak voldoende. Tot slot kun je met de juiste accessoires je outfit een zomerse touch geven, denk hierbij aan een rieten hoed of zonnebril.

trouwpak zonnebril

Dresscode summer chic heren

Nu heb je de richtlijnen, maar wat doen heren tegenwoordig aan bij de dresscode summer chic? Heren kunnen bij de dresscode summer chic diverse richtingen op. Hierbij twee voorbeelden om goed gekleed en volgens de dresscode voor de dag te komen. Bij de eerste uitgelichte outfit kies je voor een linnen tweedelig pak in een lichte kleur. Laat je adviseren over welke kleur jou het best staat door een ervaren tailor. Een lichte kleur maakt het geheel al zomers, maar linnen geeft net dat beetje extra aangezien het wordt beschouwd als ultieme zomerstof. Wees niet bang dat linnen te veel kreukt, er zijn voldoende stoffen blends die deze eigenschap van linnen minimaliseren of zelfs geheel verhelpen. Stijl het geheel af met een mooi wit overhemd en leren loafers. De tweede outfit heeft een katoenen pantalon, de stof voelt fijn op de huid met warm weer en is netter dan een chino. Kies voor een mooie witte kleur om het geheel zomers te doen ogen. Het geheel mag wat losser zijn, dus een sneaker onder deze pantalon is toegestaan, mits deze er netjes uitziet. Een slipper daarentegen kan echt enkel wanneer het bruidspaar dit aangeeft. Kies voor een overhemd in een lichte pastelkleur zoals zand, pastelgroen of pastelroze en laat de das of strik achterwege. Wil je toch wat extra’s toevoegen aan je outfit? Draag dan een bretels!

linnen maatpak beige

Summer chique outfit kopen

Wil jij meer informatie, geadviseerd worden om je gehele outfit summer chique proof te maken of een outfit volledig op maat ervaren? Plan dan nu een afspraak in bij Michael & Giso.

Bij Michael & Giso staan wij zeven dagen in de week voor je klaar, in onze filialen in Breda en Amsterdam. Wij werken hier wel hoofdzakelijk op afspraak om al onze klanten de aandacht te kunnen geven die nodig is. Samen met jou stellen jullie het maatpak of overhemd op maat samen, de tailor meet je maten op en adviseert je bij alle keuzes die gemaakt moeten worden. Zo ben je ervan verzekerd van een outfit welke goed aansluit, comfortabel draagt en helemaal past bij de dresscode summer chique.