dresscode casual chique pitti | Michael & Giso

Summer chique: dé dresscode voor de zomermaanden

Summer chique; de laatste jaren zie je dit steeds vaker als dresscode op uitnodigingen staan. Hetzij voor een feest op het strand of een bruiloft in de zomermaanden. Maar wat houdt dit nu precies in en wat kunnen heren dragen bij de dresscode summer chique?

Wat is de dresscode summer chique?

Summer chique is een dresscode die is afgeleid van de dresscode Tenue de Ville. Letterlijk vertaald betekent dit stadskleding, hierbij wordt het niet gewaardeerd wanneer je in spijkerbroek en afgetrapte sneakers aankomt. Het gaat om een nette outfit die je overdag draagt. Voor de dames is dit een mooie jurk en voor de heren gaat het vaak om een pak of een jasje op een pantalon. Bij summer chique wordt net nog wat meer van je verwacht, namelijk dat jij een zomers tintje aan je outfit toevoegt. Denk hierbij aan lichte kleuren, eventueel loafers en neem bijvoorbeeld een zonnebril mee.

Dresscode Summer Chique linnen pak grijs

Summer chique voor een bruiloft

Je hebt als man een uitnodiging gekregen voor een bruiloft met de dresscode summer chique. Je wilt natuurlijk naar de wensen van het bruidspaar gekleed gaan. Misschien vind je het moeilijk om je een voorstelling te maken bij het thema summer chique en weet je niet goed welke outfit hier het beste bij past. Chique gekleed komen is nou eenmaal een begrip dat voor iedereen anders is.

Er zijn gelukkig wel een aantal richtlijnen als het aankomt op deze dresscode. Een spijkerbroek met gaten is bijvoorbeeld not done, net zoals je zeer comfortabele, maar volledig afgetrapte sneakers. Je outfit moet bovendien goed en comfortabel zitten, niet te groot of juist te klein zijn. Het fijne is dat je outfit best een beetje mag opvallen. Doe dit bijvoorbeeld door gebruik te maken van prints en frisse kleuren. Denk aan beige, pasteltinten of aardetinten. Kies ook voor luchtige en zomerse stoffen, zoals linnen en katoen. Deze ogen zomers en dragen prettig bij zomerse temperaturen.

Casual chique roze blazer

Tweedelig pak

Een pak is niet verplicht bij de dresscode summer chique, maar het is natuurlijk wel leuk om te laten zien dat jij je best hebt gedaan voor je outfit. Een overhemd met of zonder jasje op een pantalon is een uitstekende keuze. Mocht je toch voor een pak gaan, is een tweedelig pak voldoende; je wilt de bruidegom natuurlijk niet overstijgen met je outfit. Tot slot kun je met de juiste accessoires je outfit een zomerse touch geven, denk hierbij aan een hoed, pochet of zonnebril. Ook loafers zijn een veel gedragen item bij deze dresscode.

Summer chique inspiratie outfits voor heren

Deze richtlijnen helpen je al aardig op weg, toch kun je met deze dresscode verschillende kanten op. Daarom geef ik je graag inspiratie voor jouw summer chique outfit.

Linnen pak

Zoals ik al vertelde is het niet verplicht om een tweedelig pak te dragen bij de dresscode summer chique. Dit neemt niet weg dat je met deze outfit gegarandeerd goed voor de dag komt. Kies voor een lichte zandkleur of pasteltint om het meteen zomers te laten ogen. Laat je voor de kleur zeker adviseren door een ervaren tailor, zo weet je zeker dat deze stof en kleur goed bij je past. Wat betreft stof is linnen een van de meest geliefde stoffen. Wees niet bang dat linnen te veel kreukt, er zijn voldoende stoffenblends die deze eigenschap minimaliseren of zelfs geheel verhelpen. Stijl het geheel af met een mooi wit overhemd, een pochet en een das als dit goed bij je past.

Summer Chique dresscode Sartorial
Casual Chique dresscode

Mix & match

Voor deze inspiratie outfit heb ik juist niet gekozen voor een tweedelig pak maar voor een mix & match combinatie. Duik je garderobe eens in en kijk of je een basic zomerse pantalon hebt hangen. Vaak is katoen een fijne stof omdat dit niet te warm is, maar wel een nette uitstraling creëert. Combineer dit met een net overhemd met daar overheen eventueel een jasje. Of je een jasje aantrekt, ligt voornamelijk aan de temperaturen en hoe formeel de gelegenheid is. Je kunt kiezen voor een wit overhemd, maar kijk ook eens naar een ton-sur-ton combinatie zoals Tycho hier heeft gedaan. Dit is helemaal in lijn met de laatste trends! Laat de das of strik achterwege. Wil je toch wat extra’s toevoegen aan je outfit? Draag dan bretels!

Kosten van een summer chique outfit

Een summer chique outfit is verkrijgbaar vanaf €1000,-.Bij Michael & Giso maken wij uitsluitend kleding op maat. Hierdoor kun je zelf precies de outfit samenstellen die jij voor ogen hebt, uiteraard met behulp van onze ervaren tailors. Dit betekent ook dat wij voor ieder seizoen een outfit kunnen maken. Zelfs als jij in de winter je zomerse linnen broek wilt bestellen voor een bruiloft in het buitenland is dit mogelijk. Kom zeker eens langs in één van onze boutiques en laat je persoonlijk helpen door een tailor.

Summer chique mix and match outfit
Tenue de ville dresscode

Summer chique outfit laten maken

Wil jij meer advies over de ultieme summer chique outfit die ook nog eens als gegoten zit? Plan dan vrijblijvend een afspraak in bij Michael & Giso en ontdek de mogelijkheden. De tailors helpen je graag verder met de keuzes voor een maatpakoverhemd op maat of verschillende losse items. Maar ook bij het samenstellen van een complete outfit als je een specifieke dresscode mee hebt gekregen

Rolf-Giso staat het liefst hele dagen in de boutique om klanten te helpen. Zijn doel is om iedere klant de perfecte experience te geven en 100% tevreden de deur uit te zien lopen met hun outfit.