Garen S-aanduiding

Wat betekent de S-aanduiding bij pakken?

Wanneer jij je verdiept in de wereld van maatpakken zie de de term ‘S-aanduiding’ of bijvoorbeeld ‘S130’ gegarandeerd voorbij komen. Deze S-aanduiding wordt ook wel de superwaarde genoemd en zegt niks over de kwaliteit, zoals vaak wordt gedacht, maar waarover dan wel? Ik vertel je graag meer over de s-aanduiding maatpak. 

De S van Super

De S staat voor super en geeft de fijnheid van de vezel aan die gebruikt is bij het maken van de garen voor een wollen stof. Wanneer je bij een S130 een kilo wol achter elkaar zou leggen, zou het een lengte vormen van 130 meter. Dit betekent hoe hoger de S-aanduiding is, hoe dunner de garen.

stoffen maatwerk s aanduiding super 130 | Michael & Giso

Exclusiviteit en schaarste

Misschien heb je bij wol de associatie van een warme wollen muts. Maar zoals je je misschien voor kunt stellen, nu je de S-aanduiding begrijpt, kan een wollen draad heel dun worden gespannen. De S-aanduiding kan oplopen tot maarliefst S250. Deze wolsoort is zeer exclusief, duur en kwetsbaar. Allereerst, omdat je een extreem dunne draad moet maken die niet breekt. Dat tot gevolg heeft dat de goede draden die gebruikt kunnen worden voor kleding zeer schaars zijn. Ten tweede, omdat de stof zo dun is en daarom sneller slijt wanneer je de outfit vaak draagt.

Favorite – S150 stof

Onze all time favorite? Een S150 stof, dit is geen winterse stof, zoals een flannel, maar ook geen zomerse stof zoals de welbekende S130 van het stoffenhuis Ariston met een linnen look. De stof wordt vaak gebruikt voor het maken van perfecte tux!

maatpak geruit double breasted pantalon s aanduiding super150 | Michael & Giso

Onze tailors vertellen je graag meer over de s-aanduiding in een van onze boutiques. Maak geheel vrijblijvend een afspraak via onze website en ontdek alles over stoffen, maatwerk en natuurlijk s-aanduiding.

Rolf-Giso staat het liefst hele dagen in de boutique om klanten te helpen. Zijn doel is om iedere klant de perfecte experience te geven en 100% tevreden de deur uit te zien lopen met hun outfit.