corduroy overshirt bruin

Het overshirt, het item dat zijn charme niet verliest!

Het overshirt is de perfecte mix van een jasje en een overhemd; stevig, praktisch en eindeloos te combineren. Dit item is dan ook ideaal om jouw garderobe mee compleet te maken.

De oorsprong

In de jaren ‘80 en ‘90 werd het overshirt voor het eerst als modieus streetwear kledingstuk gedragen. Dit item vindt echter zijn oorsprong in de bergen, waar het gedragen werd door alpinisten en militairen. Het extra laagje zorgde voor dat beetje extra warmte op koude dagen. Later werd het overshirt in het leger onderdeel van het uniform vanwege zijn grote functionaliteit. Het shirt heeft grote zakken en is het gemaakt van zeer stevig en zwaar katoen. In de twintigste eeuw werd het ook gedragen als workwear. Nu zie je het overshirt telkens weer terugkeren in de verschillende modetrends, zo ook in 2022.

vondelpark in zomerse maatoutfit
details knopen overshirt

Materialen en stijlen

De eerste overshirts werden gemaakt van stevig katoen, dit maakt het shirt zwaar maar desondanks wel ademend. De katoenen stof maakt het overshirt prettig om te dragen op wat warmere dagen. Tegenwoordig zien we het shirt in heel veel verschillende stoffen voorbij komen. Kies bijvoorbeeld voor een ribstof of ga voor linnen of denim, het kan allemaal! Het wollen overshirt is de meest warme en functionele variant, die je prima kan dragen in de winter voor extra warmte. In de zomer is een linnen stof een goede keuze. Niet alleen is dit zeer modieus, de stof is ook ideaal voor de hoge zomerse temperaturen. Denim is een all time favorite, je kunt dit zien als het moderne, elegante spijkerjack.

casual outfit winter

Los van het materiaal kun je zelf bepalen of jij juist wel of niet een patroon in de stof wilt. Ook de kleur die je kiest speelt een belangrijke rol in de stijl die jij voor ogen hebt. In het najaar zijn herfstkleuren zeer geschikt, in de zomer kun je beter kiezen voor een lichtere kleur.

 

Zo style jij je overshirt helemaal af!

Onder het overshirt kun je heel goed een coltrui dragen, maar ook een hoodie of t-shirt kan een leuke touch geven voor een meer casual look. Maak de outfit compleet met een jeans of mooie pantalon en style deze af met een stoere boot of sneaker. Voor een meer formele uitstraling kies je natuurlijk voor een loafer. Als je extra wilt uitpakken kun je er ook voor kiezen om het overshirt te dragen in dezelfde stof als je pantalon, hiermee creëer je een hippe variant van het formele tweedelige pak. Kies dan uiteraard wel voor een mooi overhemd op maat. Wat betreft de kleur is naast het seizoen waarin jij je overshirt wilt dragen, ook jouw haarkleur, kleur van je ogen en ondertoon van je huid belangrijk.

JN26683 | Michael & Giso

Mocht je benieuwd zijn naar de mogelijkheden voor jou kun je altijd een afspraak met ons inplannen. We helpen je graag verder met de beste kleurkeuzes en stylingtips!

Michaël is een echte verbinder en is daarom altijd benieuwd naar jouw verhaal. Op basis van dat verhaal stelt hij een outfit voor je samen die aan al jouw wensen voldoet.