Jaren 70 trends

Back to the 70s; what to expect…

Als tailors zijn we natuurlijk altijd bezig met de laatste trends en hoe we deze kunnen vertalen naar onze eigen collecties. We kunnen alles maken wat de klant voor ogen heeft, maar om je hierbij ook een beetje te inspireren en te ondersteunen, maken wij ieder seizoen een inspiratie collectie. Door deze inspiratie collectie zie je precies hoe items eruit kunnen zien, zodat jij op basis hiervan goede keuzes kunt maken. Voor nu staat de Spring/Summer collectie voor de deur en dit is wat jij kunt verwachten! 

Het nieuwe pak 

Je raadt het al, het nieuwe pak is een stuk meer casual dan het welbekende maatpak. Het is comfortabel en gemakkelijk te dragen, ongeacht de occassion. Dit pak is ruimer aangemeten en heeft een aantal casual elementen, zoals patched pockets, een bandplooi of het touwtje in plaats van de knoopssluiting. Dit ga je zeker terug zien in onze collectie items! Een ruim zittend pak is namelijk helemaal on trend, maar je kunt hier ook flink de plank mee mis slaan. Wij helpen je de juiste keuzes te maken, zodat het er niet uitziet alsof je het drie maten te groot hebt gekocht. Daarnaast kun je deze casual items gemakkelijk combineren met een wat meer klassieke garderobe. Perfect om jouw huidige garderobe summer proof te maken. 

Heren trends jaren 70

Design’s uit de jaren ‘70

De jaren ‘70 gaan we over de hele breedte van het modebeeld terugzien, onder andere in het design van het pak en de stoffen. Ook in de jaren ‘70 zagen we de oversized items natuurlijk veel terug, dus dat past helemaal bij het totaalplaatje. Wat betreft kleuren kun je denken aan lichtgeel en lichtblauw. Ook natuurlijke kleuren gaan we veel terugzien, zoals khaki, groen en bruin. Denk aan burnt orange en olijfgroene tinten voor je jasje of je pantalon. Uiteraard ga je deze kleuren terugzien in de collectie. Zo vind je hierin een 2-piece oranje maatpak en een lichtgeel pak. Je kunt deze kleuren ook in een item terug laten komen als stand alone item. Wil jij echt opvallen dan kun je ook beide items in deze kleuren laten maken. Wacht nog even tot de nieuwe collectie dan zie je precies hoe stijlvol dit is. 

Jackets 

Overshirt 

Het overshirt is een nieuw item in de collectie, dit is de perfecte mix tussen een overhemd en een jacket. Hierdoor kun je hem zowel binnen als buiten dragen. Ideaal voor een zomeravond op het terras! Het overshirt hebben we uitgevoerd in een linnen stof, waardoor het een extra zomers karakter krijgt. Kies voor een zachte aardse tint en jij hebt een item waar je gegarandeerd indruk mee maakt. 

losse drape corduroy

Safari jacket

Twee jaar geleden hadden we het safari jacket al opgenomen in de inspiratie collectie, tegenwoordig is dit item niet meer weg te denken uit het hedendaagse straatbeeld. Natuurlijk willen wij altijd de voorloper zijn, dus zie je het safari jacket niet enkel in de welbekende kleuren en stoffen terug. Dit jaar hebben wij het safari jacket daarom onder andere uitgevoerd in een denim stof. Denim is super sterk, comfortabel en past helemaal bij de trends voor deze zomer. Het grote voordeel van denim is daarnaast dat je een jacket van deze stof ook in het voor- en najaar goed kunt doordragen. 

Naast de denim variant hebben we ook voor een extra zomerse uitvoering gekozen, door het safari jacket in een stof te maken met een hopsack weving. Deze open weving maakt het de jas luchtig en ideaal voor de zomeravonden. Houd ons dus in de gaten, want binnenkort delen we hoe je dit deze zomer het beste combineert!

Denim’s

Ik heb het al even aangehaald, denims zijn het helemaal dit jaar. We gaan heel veel verschillende items in deze stevige stof terugzien. Natuurlijk de jeans op maat, die sinds dit jaar verkrijgbaar zijn in onze store in Breda, maar ook een pantalon van denim is zeker een goede keuze. Deze zie je samen met het denim safari jacket terug in onze collectie. Ook het overshirt kun je perfect van deze stof laten maken. Heb jij al een denim item in je kast hangen, naast de welbekende jeans?