Jaren 70 trends

Back to the 70s – what to expect…

Als tailors zijn we altijd bezig met de laatste trends en hoe we deze kunnen vertalen naar onze maatwerk items. We kunnen alles maken wat de klant voor ogen heeft, maar om je optimaal te adviseren en inspireren, maken wij altijd een inspiratiecollectie. Met deze collectie maken wij onze visie op maatwerk visueel, zodat jij de juiste keuzes kunt maken. Het voorjaar staat weer voor de deur staan en dit is wat jij kunt verwachten! 

Extra loose fit 

Het nieuwe pak wordt meer casual gedragen dan hoe wij het klassieke maatpak kennen. Het is een stuk comfortabeler en daarom gemakkelijk te dragen, ongeacht de gelegenheid. Het nieuwe maatpak wordt ruimer aangemeten en heeft een aantal casual elementen, zoals patched pockets, een bandplooi of het touwtje in plaats van de knoopsluiting. Je kunt deze casual items gemakkelijk combineren met de klassieke kledingstukken uit je garderobe, super handig! Weet ook dat je met een ruim zittend pak de plank flink mis kan slaan. Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuzes zodat het er niet uitziet alsof je pak drie maten te groot is. 

loose fit maatpak casual tweedelig legergroen | Michael & Giso
zomer trends herengarderobe nieuwe maatpak | Michael & Giso

Design’s uit de jaren ‘70

De designs uit de jaren ‘70 gaan we in het gehele modebeeld terugzien, voornamelijk in het ontwerp en de type stoffen. Zo was de oversized fit natuurlijk ontzettend populair in de jaren ‘70 zagen. Bovendien komen de kleuren je wellicht bekend voor, denk aan lichtgeel en lichtblauw en burnt orange maar ook natuurlijke kleuren zoals khaki, olijfgroen en bruin. Uiteraard vind je deze kleuren terug in de collectie maar ook in de stoffenboeken zullen deze kleuren de rode draad vormen. Kies de opvallende kleuren bijvoorbeeld voor je jasje en combineer dit met basiskleuren zoals beige en off-white. Wil jij echt een statement maken? Dan kun je ook beide items in deze kleuren laten maken. 

burnt orange linnen maatpak | Michael & Giso

Overshirt 

Het overshirt is een relatief nieuw item in onze collectie en het is de perfecte mix tussen een overhemd en een jacket. Hierdoor kun je hem zowel binnen als buiten dragen. Ideaal voor een zomeravond op het terras! Voor een zomers en causal karakter kies je voor een linnen stof. Overweeg een voor een zachte aardse tint en jij maakt gegarandeerd indruk met je overshirt. 

overshirt op maat khaki denim overhemd witte pantalon | Michael & Giso
overshirt khaki denim herengarderobe maatwerk | Michael & Giso

Safari jacket

Het safari jacket is niet meer weg te denken uit het hedendaagse straatbeeld. Wij lopen graag een beetje voor op de trends en kiezen daarom vaak voor een safari jacket in een bijzondere stof. Denk bijvoorbeeld aan denim, dit is super sterk, comfortabel en past gemakkelijk bij andere items uit je garderobe. Een ander voordeel is dat je denim zowel in het voor- als najaar goed kunt dragen. Naast de denim mogelijkheid is een extra zomerse uitvoering ook uniek. Met een open weving, zoals een hopsack weving, is jouw jacket extra luchtig en ideaal te dragen als zomerjasje. 

safari jacket linnen zomers inspiratie maatwerk | Michael & Giso

Denim

Denim is weer helemaal terug! Denim is veelzijdiger dan je denkt, denk aan een diep donkerblauwe denim of aan een legergroene kleur. We gaan verschillende items zien van deze stevige stof terugzien, zowel de pantalon als verschillende soorten jasjes. Heb jij al een denim item in je kast hangen, naast de welbekende jeans? 

all denim look pantalon donkerblauw | Michael & Giso
all denim outfit op maat gemaakt | Michael & Giso

Ben je geïnspireerd door deze blog of wil je gewoon meer weten over de mogelijkheden van maatwerk? Je maakt gemakkelijk een afspraak in één van onze boutiques. Een persoonlijke tailor zal je adviseren over de perfecte items voor jouw garderobe.

Michaël is een echte verbinder en is daarom altijd benieuwd naar jouw verhaal. Op basis van dat verhaal stelt hij een outfit voor je samen die aan al jouw wensen voldoet.