lachend bruidsstel buiten bruiloft

Trend Alert – Burnt Orange

Burnt orange, oftewel verbrand oranje, wordt de trendkleur voor trouwpakken in 2021. Wij willen jou dan ook niet ontnemen om wat meer te leren over de diverse opties in deze kleur voor jouw trouwpak.

Hoe combineer je een burnt orange trouwpak?

Burnt orange is een charmante, maar ook een beetje een gecompliceerde kleur om te dragen. Je moet precies de juiste balans tussen oranje- bruin en beige tinten hebben, zodat het bij jouw uiterlijke kenmerken past.

De oranje kleur staat het best bij mannen die zelf ook iets rossigs heeft. Voor een frisse look kan je het gerust afstylen met beige en warme witte tinten, zoals ivoor. Heb jij meer donkere uiterlijke kenmerken? Dan dien je de bruine tint meer naar voren te laten komen in deze kleur, wanneer jij wilt dat de kleur jou extra goed staat. Jij kunt sowieso diepere kleuren hebben en kunt zelfs overwegen er zwart bij te dragen om het geheel nog donkerder te maken.

"Burnt orange is een charmante, maar ook een beetje een gecompliceerde kleur om te dragen."

Wanneer kan je een burnt orange trouwpak dragen?

Burnt orange kan ieder seizoen in 2021, wanneer je maar de juiste stof kiest. In de winter kan je gerust gaan voor een flanel stof, dit is opgeruwd wol. Dit trouwpak oogt dan super modisch en stoer. In de zomer kan je gerust kiezen voor een lichtere stof in verband met de temperaturen. Het stoffenhuis Holland & Sherry heeft diverse burnt orange opties in een hopsack wevingen. Deze grove open weving is perfect voor een statement jasje of afwijkend vestje.

Voor het hele jaar door heeft bijvoorbeeld het stoffenhuis Ariston Napoli prachtige opties in burnt orange. Dunne wolsoorten in een egale kleur of met een blauw-burnt orange pinstripe combinatie. Maak een statement tijdens je off season wedding door voor een combinatie outfit te gaan; egaal burnt orange jasje en bijpassende pantalon met een blauw-burnt orange ruit. Burnt orange is hier voornamelijk uitgelicht als trouwoutfit, maar ook het door dragen van deze kleur kan gemakkelijk na de bruiloft. Trek je oranje-kleurige jasje uit de kast, combineer het met een jeans en donkerbruine schoenen en zo ben je in 2021 zeker een trendsetter met je outfit!