burnt orange trouwpak op maat | Michael & Giso

Trend Alert – Burnt Orange

Burnt orange, ofwel verbrand oranje, is een échte trend als het gaat om de kleuren van je trouwpak. Deze kleur is gewaagd en stijlvol tegelijk. Wij willen jou dan ook niet ontnemen om wat meer te leren over de mogelijkheden van deze kleur voor jouw trouwpak.

Hoe combineer je een burnt orange trouwpak?

Burnt orange is een charmante, maar ook gecompliceerde kleur om te dragen. Je wilt precies de juiste balans tussen oranje, bruin en beige tinten hebben, zodat het bij jouw uiterlijke kenmerken past.

De oranje kleur staat het best bij mannen die zelf ook iets rossigs hebben. Voor een frisse look kun je deze kleur afstylen met beige en warme witte tinten, zoals ivoor. Zijn jouw uiterlijke kenmerken donkerder? Dan is het advies om juist de bruine tint meer naar voren te laten komen. Je kunt zelfs overwegen om het geheel wat donkerder te laten ogen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door middel van een donkerbruine das en schoenen.

"Burnt orange is een charmante, maar ook een gecompliceerde kleur om te dragen."

oranje trouwpak bruin gedurfd winter wedding | Michael & Giso

Wanneer draag je een burnt orange trouwpak?

Burnt orange kan in ieder seizoen gedragen worden, als je maar de juiste stof kiest. In de winter kun je gerust gaan voor een flannel stof. Dit is opgeruwd wol dat gelijk warm en comfortabel oogt. In de zomer kies je daarentegen liever voor een lichtere stof in verband met oplopende temperaturen. Het stoffenhuis Holland & Sherry heeft diverse burnt orange opties van hopsack wevingen. Deze grove open weving is perfect voor je jasje of het vest.

Stoffenhuis Ariston Napoli heeft ook hele verfijnde burnt orange opties. Van dunne wolsoorten in een egale kleur tot een grove winterstof. Maak bijvoorbeeld een statement tijdens jullie winterwedding door een combinatie outfit te dragen. Kies een burnt orange jasje en een andere kleur pantalon. Burnt orange is geweldig voor je trouwoutfit maar is tegenwoordig ook ontzettend geliefd in de herenmode. Daarom kun je deze kleur gemakkelijk doordragen na de bruiloft. Combineer het jasje met een jeans en donkerbruine schoenen en je bent klaar om naar kantoor te gaan!

burnt orange trouwpak double breasted jasje op maat | Michael & Giso

Joram trouwde in de zomer in Italië in een double breasted burnt orange pak. Ook Erik koos voor een burnt orange pak maar trouwde juist in het najaar en ging daarom voor een dikkere stof. Laat je inspireren door deze veelzijdige kleur.

Ben jij van plan om in een burnt orange trouwpak op de grote dag te verschijnen? Maak dan een afspraak in één van onze boutiques en onze tailors helpen je graag verder met het kiezen van de juiste kleur en de juiste stof.