witte smoking trouwen bruiloft man man | Michael & Giso

Trouwen in een Witte Smoking: dé ultieme feestelijke outfit

Een smoking is dé ultieme feestelijke outfit om als bruidegom te dragen op de grote dag. Wanneer bruidegoms willen trouwen in een smoking, kiezen ze traditioneel gezien voor een zwarte variant. Maar tegenwoordig mag er van deze etiquette worden afgeweken. Een opvallende keuze die steeds vaker wordt gemaakt, is het dragen van een witte smoking. In deze blog ga ik dieper in op deze gedurfde en elegante keuze.

Geschiedenis van een witte smoking

De oorsprong van de witte smoking bevindt zich in de jaren ‘30, toen het werd geïntroduceerd als een elegante en zomerse variant van de klassieke zwarte smoking. Oorspronkelijk was de smoking bedoeld als een minder formele optie voor avondevenementen. In de loop der tijd begonnen mensen variaties van de smoking te dragen. De witte smoking werd vooral populair tijdens de zomermaanden en in warme klimaten vanwege zijn lichte en luchtige uitstraling.

man man bruiloft bruidegoms witte smoking zwarte pantalon | Michael & Giso
smoking wit black tie strik bruiloft | Michael & Giso

Stijlvolle afwijking van het traditionele

Smokings stralen een bepaalde verfijning uit. De outfit doet denken aan Hollywoodsterren of James Bond-achtige taferelen. Het dragen van een witte smoking laat zien dat je oog hebt voor detail en bereid bent om buiten de lijntjes te kleuren. Het is een keuze die een onuitwisbare indruk achterlaat bij je gasten.

Deze outfit is een gedurfde stap weg van het traditionele zwarte pak. Het is een stijlvolle afwijking van het etiquette, waardoor de bruidegom op een unieke manier kan opvallen. Terwijl de bruid schittert in een prachtige witte jurk, kan de bruidegom met een smoking een harmonieus en visueel contrast creëren.

witte smoking trouwpak op maat | Michael & Giso

Thema’s en locaties

Een smoking past bij verschillende bruiloft thema’s en locaties. Of je nu een formele bruiloft hebt in een chique balzaal of een zomerse strand bruiloft, een witte smoking voegt een vleugje elegantie toe aan iedere setting. Deze keuze is vooral geschikt voor een bruiloft met een klassiek thema, of om op te vallen tussen alle mannelijke gasten. Wanneer je kiest voor een informele bruiloft, is de witte smoking wellicht wat overdressed.  

Details maken het verschil

Bij het dragen van een witte smoking zijn de details van groot belang. Ondanks dat je een witte smoking draagt horen de knopen nog steeds gestoffeerd te zijn en draag je een hemd met een blinde sluiting. Voor de revers kun zowel peak revers als shawl revers kiezen. Bovendien is de stofkeuze essentieel omdat de stof niet door mag schijnen en ook niet te wit mag zijn, zeker bij een witte jurk. Je maakt de look af met een bijpassende zwarte of witte vlinderdas.

witte smoking driedelig zwarte pantalon bruidegom koppel | Michael & Giso
zwarte strik zijden revers trouwpak op maat kostuum | Michael & Giso

De pantalon van een witte smoking 

Als je een witte smoking draagt, is het belangrijk om een passende pantalon te kiezen die de stijl en elegantie van de outfit complementeert. Kies voor een witte of zwarte pantalon als je een klassieke keuze wilt maken. Wanneer je een subtieler contrast wilt, kun je kiezen voor een crèmekleurige of grijze pantalon. 

Onthoud dat de keuze voor een pantalon afhankelijk is van je persoonlijke smaak, de stijl van je bruiloft en de gewenste uitstraling. Een ervaren tailor kan hierin goed met je meedenken, zodat je er op je trouwdag stralend uitziet. 

Schoenen bij een witte smoking 

Bij een smoking draag je een paar zwarte lakshoenen, dat is een regel waar eigenlijk niet van mag worden afgeweken. Zo creëer je die kloppende en gecoördineerde look, waar iedere kenner jaloers op is.

witte smoking trouwoutfit bruidehom | Michael & Giso

Afspraak maken

Benieuwd naar alle mogelijkheden? Kom vrijblijvend kennismaken in onze boutiques in Amsterdam, Breda en Antwerpen. Onze tailors vertellen je alles over onze werkwijze en geven je persoonlijk advies.