Bruiloft thema-beach

Bruiloft thema: 6 populaire stijlen voor je trouwdag

Er zijn verschillende bruiloft thema’s erg geliefde voor een trouwdag. Maar welke bruiloft thema’s zijn populair en wat voor trouwpak past er bij welke bruiloft thema? Wij zetten de populairste thema’s voor je op een rij zodat jij weet wat je bij welk thema het beste kunt dragen.

Hoe kies je een bruiloft thema

Een van de meest opwindende aspecten van het plannen van een trouwdag is het kiezen van een bruiloft thema. Het thema van je bruiloft is als de rode draad die door alle elementen van je speciale dag loopt, van de uitnodigingen tot de decoraties en zelfs de jurk. Maar hoe kies je het perfecte bruiloft thema?

Om het juiste bruiloft thema voor jullie trouwdag uit te kiezen, kun je rekening houden met een aantal facetten. Zo kunnen jullie reflecteren op jullie persoonlijkheden en interesses. Daarnaast is het handig om rekening te houden met het seizoen en de locatie van jullie bruiloft. Als laatste kan ik jullie aanraden om onderzoek te doen en inspiratie te verzamelen. Het internet is een geweldige bron van inspiratie voor het uitkiezen van een bruiloft thema, maak hier gebruik van!

1. Bohemian

Van oorsprong komt het bohemian thema uit de 19e eeuw, maar het is weer helemaal terug van weggeweest. Het thema kenmerkt zich door de kleurrijke, zwierige uitstraling met lieflijke details. Hier is een strak gestylde outfit niet helemaal op zijn plek. Jij kan je daarom ook wat losser kleden dan bij een klassiek trouwthema. Zorg ervoor dat jouw trouwpak matched bij deze natuurlijke omgeving. De kernwoorden bij een bohemian bruiloft zijn vrolijk, creatief, onbezorgd en ontspannen.

2. Beach

Trouwen op het strand is nog steeds erg populair. Niet gek met de vele mogelijkheden die het strand biedt. Je kan op het strand kiezen voor een trouwpak met linnen in de stof geweven. Hierdoor krijgt het trouwpak een zomerse uitstraling. Wanneer je op het strand trouwt denk dan aan lichte aardetinten, dit zijn mooie kleuren om te gebruiken voor verschillende accessoires. Ook kun je een sprezzatura pak kiezen, hierbij heeft jouw de pantalon een andere kleur dan het jasje. Kiezen jullie voor beach chique als thema, dan is een mooie smoking ook zeker op zijn plaats.

Bruiloft thema: Beach
Bruiloft thema: Beach

3. Botanic Chique

De zachte kleuren, gecombineerd met natuurlijke groentinten zijn kenmerkend voor dit thema. Wit, goud en roze zijn kleuren die veel terugkomen in de decoratie. Een mooie open sfeer wordt er gecreëerd waardoor het lijkt alsof jullie elkaar trouw beloven in een botanische tuin. Wil jij een pak dat goed bij het thema past, kies dan voor zachte elementen. Dit kan in de stof van het pak zelf of juist in de details zoals het pochet, de das of de strik. Wil je de nadruk meer leggen op chique, kies dan voor een 3 delig kostuum of een moderne smoking.

4. Something Blue

Deze trend is afgeleid van de quote ‘Something Old, Something New, Something Borrowed, Something Blue.’ Blauw is een zeer populaire kleur voor bruiloften, bij dit thema kun je daar net een stukje verder in gaan. Wat betreft je pak kun je natuurlijk heel goed voor een blauw pak kiezen. Zorg er wel voor dat de kleur blauw niet vloekt bij de overheersende blauwe kleur van jullie huwelijksthema. Ook kun je voor een licht gekleurd pak kiezen met blauwe details zoals pochet, das of bretels. Vraag altijd even een staaltje van de jurk, je wilt natuurlijk voorkomen dat jouw pak vloekt bij de jurk wanneer jouw bruid ook voor een blauw tint heeft gekozen.

Bruiloft thema: Blauw Trouwpak

5. Urban Vintage

Dit is een verrassende stijl met een stoere uitstraling. De stoere, ruwe elementen worden gecombineerd met klassieke vintage details. Contrast is hierbij het sleutelwoord. Door de juiste details zoals ijzer, glas en metaal te combineren met fleurige kleuren en veel bloemen ontstaat er op de strakke urban locatie een romantische sfeer. Wat betreft trouwpak is kun je veel kanten op. Heb je donker haar en donkere ogen en staan lichte kleuren jou goed? Dan is een crème kleurig pak een mooie keuze. Bij een lichte huidskleur kun je beter kiezen voor een warmere kleur.

6. Winter

Kiezen jullie voor een winters thema dan is het wel zo gepast om in een van de winter maanden te trouwen. Hierdoor creëer je op natuurlijke wijze de winterse uitstraling die jij wilt hebben. Uiteraard hoort hier een trouwpak bij met een winterse uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan stoffen met een extra vol karakter zoals flannel of tweed. Dit zijn stoffen waar veel wol in verwerkt is waardoor jij niet koud zult hebben. Daarnaast hebben deze stoffen een extra dik karakter waardoor het pak een extra winterse uitstraling heeft.

Thema bruiloft: Winter

Ontdek welk trouwpak bij jouw bruiloft thema past

Benieuwd naar welk trouwpak bij jouw bruiloft thema past? Kom vrijblijvend kennismaken in onze boutiques in Amsterdam, Breda en Antwerpen. Onze tailors vertellen je alles over onze werkwijze en geven je een impressie van de verschillende linnen stoffen en linnen blends. Plan online een kennismaking in.