JN18046 | Michael & Giso

Effortless Office Wear

In 2022 worden de kantooroutfits iets losser; minder statig en meer casual. Dankzij het vele thuiswerken de afgelopen twee jaar, mag het allemaal wat comfortabeler, maar het moet uiteraard wel stijlvol blijven. Wil jij weten hoe jouw garderobe er dit jaar uit moet zien om on-trend op kantoor te verschijnen? Dat leg ik graag voor je uit in deze blog.

De thuiswerkoutfit en kantooroutfit

Nu we langzaamaan weer naar kantoor mogen, blijft de thuiswerkoutfit ook weer wat vaker in de kast hangen. Toch is onze klederdracht door al dat thuiswerken een beetje veranderd. Thuiswerken doe je nou eenmaal niet zo snel in een pak. Je kunt bovendien je joggingpak ook beter in de kast laten hangen als je naar kantoor gaat. In 2022 gaan we daarom op zoek naar een goede middenweg! Tijd voor vernieuwing van het welbekende pak.

JN24275 scaled e1660831862641 | Michael & Giso

Simpel, elegant en comfortabel

Comfortabel maar stijlvol, dat zijn de sleutelwoorden als het gaat om jouw kantooroutfit dit jaar. Jouw pak hoeft niet meer zo strak en chique, zoals we gewend zijn. Het welbekende pak mag juist wat losser en meer casual gedragen worden, het is voornamelijk de lossere fit die ervoor zorgt dat jij meer beweegruimte hebt. 

Ben jij sowieso geen pakkendrager? Dan is dit hét moment om de hippe variant van een tweedelig pak te proberen; het overshirt op een bijpassende pantalon. Zo loop jij er gegarandeerd representatief bij. Naast het dragen van een pak is het tegenwoordig zeker geoorloofd om met een nette coltrui, stevig overshirt of een touwtjesbroek op kantoor te verschijnen. Jouw kantooroutfit is vanaf nu geen hogere wiskunde meer!

JN25177 2 scaled e1660831847656 | Michael & Giso
JN25168 | Michael & Giso

De pantalon

Door het comfort van de joggingbroeken, willen we natuurlijk eigenlijk niet meer terug naar die strakke pantalons. Daar is gelukkig een oplossing voor; de touwtjesbroek! Eigenlijk is de touwtjesbroek een nette pantalon met een casual uitstraling door het touwtje bij de sluiting. En niet geheel onbelangrijk; hij zit ook nog eens ontzettend comfortabel. Wanneer je een touwtjesbroek op maat laat maken, kun je zelf kiezen in welke stof je dit item wilt uitvoeren. Kies daarom voor een comfortabele stof voor het ultieme jogging gevoel.

Is de touwtjesbroek iets te casual voor jou? Ook de welbekende pantalon kan worden aangepast zodat deze wat comfortabeler draagt. Zo wordt de pantalon vaak wat hoger richting de taille aangemeten en wordt er met bandplooien gewerkt voor extra ruimte.

JN26465 | Michael & Giso

Het jasje

Jasje dasje, en gaan? Dat hoeft zeker niet meer anno 2022. Samen met onze ervaren tailors wordt er gekeken wat er bij jou past. Als je meer op zoek bent naar een casual uitvoering van het pak, overweeg dan een overshirt of een safari jacket. Deze kun je dragen over het welbekende overhemd, maar kies ook eens voor eens voor een nette trui. 

Ben je toch meer een pakkendrager? Dan wordt ook het colbertje steeds losser aangemeten, vaak zonder voering en schoudervulling. Het jasje mag over het algemeen wat langer vallen. Daarnaast zie je steeds vaker een double breasted uitvoering van het colbert. Deze aspecten geven jouw pak een elegante toch casual touch. Met de stof-, kleur- en patroonkeuze stem je de uitstraling van het jasje volledig af op jouw wensen.

JN17814 | Michael & Giso
JN17807 | Michael & Giso

Wil jij helemaal on-trend naar kantoor dit jaar? Plan dan een afspraak om samen met één van onze tailors een kantooroutfit samen te stellen die zowel trendy als netjes is en helemaal bij jou past.

Rolf-Giso staat het liefst hele dagen in de boutique om klanten te helpen. Zijn doel is om iedere klant de perfecte experience te geven en 100% tevreden de deur uit te zien lopen met hun outfit.