maatwerk items mee op reis

Op reis met je maatwerk items

De zomer is in volle gang en de vakanties worden geboekt. Of het nu in Nederland of het buitenland is, wanneer je op reis bent wil je er natuurlijk comfortabel en stijlvol bijlopen. Maar hoe zorg je er voor dat jouw maatwerk items netjes en wel op bestemming aankomen? Er zijn een aantal handige tips die je zeker ter harte moet nemen wanneer jij met je maatwerk items naar je bestemming reist.

1. Laat je pak nooit achter in het ruimbagage

De allerbelangrijkste tip is toch wel dat jij je pak nooit als ruimbagage in het vliegtuig moet vervoeren, als je tenminste wilt dat het netjes aankomt. Neem je pak mee in een daarvoor bestemde pakzak en vraag het vliegtuigpersoneel of er een plek is waar je deze op kan hangen. Vaak is hier in het vliegtuig een aparte plek voor gereserveerd.

op reis

2. Rollen in plaats van vouwen

Het is vaak al een vak apart om alles mee te krijgen in een koffer. Om je overhemden zo netjes mogelijk te vervoeren kun je ze het beste oprollen, in plaats van opvouwen. Wanneer je overhemden opvouwt ontstaan er gegarandeerd kreuken op plekken waar je ze niet wilt hebben. Door ze op te rollen voorkom je dit.

3. De pantalon mee in de koffer

Een pantalon kun je gemakkelijker opvouwen voor in een koffer. Zorg er wel altijd voor dat je hem op de vouw, vouwt. Hiermee bedoel ik dat je de geperste vouw aan de voor- en achterkant aanhoudt en niet de stiknaden aan de zijkant. Door deze vouw aan te houden blijft hij gedurende de reis behouden.

"De allerbelangrijkste tip is toch wel dat jij je pak nooit als ruimbagage in het vliegtuig moet vervoeren."

4. Zorg voor een back-up plan

Wanneer het essentieel is dat jij jouw outfit kunt dragen zonder enkel spoor van de reis, is het verstandig om van te voren te kijken of er een goede stomerij in de buurt is. Je weet nooit precies hoe het pak op bestemming aankomt. Om stress te voorkomen is het fijn om te weten dat er altijd een back-up beschikbaar is om jou uit de brand te helpen.

5. DIY

Is het volledig laten stomen van de outfit niet nodig, maar wil je het wel een beetje opfrissen? Hang het dan in de stoom van de badkamer. Hiermee kun je de lichte kreukjes verminderen en zijn de items weer helemaal fris om te dragen. Wat ook handig is, is om een kledingroller mee te nemen. Je zult net hebben dat jouw pantalon tegen die ene prachtige, maar pluizige trui heeft gelegen. Met een kledingroller maak je hem gemakkelijk weer netjes.