op reis met je maatwerk items tips scaled e1660892368571 | Michael & Giso

Op reis met je maatwerk items

De zomer is in volle gang en de vakanties worden geboekt. Of je nu in Nederland blijft of naar het buitenland gaat, wanneer je op reis bent, wil je er comfortabel en stijlvol bijlopen. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw maatwerk items netjes en wel op de bestemming aankomen? Er zijn een aantal handige tips die je zeker ter harte moet nemen wanneer jij met je maatwerk items naar je bestemming reist.

1. Laat je pak nooit achter in het ruimbagage

De allerbelangrijkste tip is toch wel om je pak niet als ruimbagage in het vliegtuig mee te nemen, als je tenminste wilt dat het netjes aankomt. Neem je pak daarom mee in een daarvoor bestemde pakhoes en vraag aan het vliegtuigpersoneel of er een plek is waar je deze op kan hangen. Vaak is hier in het vliegtuig een aparte plek voor gereserveerd.

op reis met je maatwerk items scaled e1660892384405 | Michael & Giso
vakantie maatwerk maatpak reizen tips scaled e1660892395891 | Michael & Giso

2. Rollen in plaats van vouwen

Het is vaak al een best een klus om alles mee te krijgen in je koffer. Om je overhemden zo netjes mogelijk te vervoeren kun je ze het beste oprollen in plaats van opvouwen. Wanneer je overhemden opvouwt ontstaan er gegarandeerd kreuken op plekken waar je ze niet wilt hebben. Door ze op te rollen voorkom je dit.

3. De pantalon mee in de koffer

Een pantalon kun je gemakkelijk opvouwen voor in een koffer. Zorg er wel altijd voor dat je deze op de geperste vouw opvouwt. Hiermee bedoel ik dat je de geperste vouw aan de voor- en achterkant aanhoudt en niet de stiknaden aan de zijkant. Door deze vouw aan te houden blijft deze gedurende de reis behouden.

"De allerbelangrijkste tip is toch wel dat jij je pak nooit als ruimbagage in het vliegtuig moet vervoeren."

4. Zorg voor een back-up plan

Wanneer het essentieel is dat jij jouw outfit kunt dragen zonder enkel spoor van de reis, is het verstandig om van te voren te kijken of er een goede stomerij in de buurt is. Je weet nooit precies hoe het pak op bestemming aankomt. Om stress te voorkomen, is het fijn om te weten dat er altijd een back-up beschikbaar is om jou uit de brand te helpen.

ruimbagage maatwerk maatpak vliegtuig scaled e1660892376141 | Michael & Giso

5. DIY

Is het volledig laten stomen van de outfit niet nodig, maar wil je het wel een beetje opfrissen? Hang de items dan in de badkamer en zet de douche op de warmste stand aan. Alle deuren dicht en je hebt een DIY stomerij. Hiermee kun je de lichte kreukjes verminderen en zijn de items gegarandeerd fris om te dragen. Het is ook handig om een kledingroller mee te nemen. Je zult net zien dat jouw pantalon tegen die ene prachtige, maar pluizige trui heeft gelegen. Met een kledingroller maak de pantalon gemakkelijk weer netjes!

Rolf-Giso staat het liefst hele dagen in de boutique om klanten te helpen. Zijn doel is om iedere klant de perfecte experience te geven en 100% tevreden de deur uit te zien lopen met hun outfit.