Relax houding in linnen outfit

The Summer Suit met Kyang Yung

Wat direct opvalt als de 38-jarige Kyang Yung de studio binnen komt lopen, is zijn mooie volle krullenbos en grote glimlach. Hij heeft er zin in! Kyang is geboren en gedeeltelijk getogen op Curaçao. Toen hij acht jaar was is hij naar Nederland verhuisd. Hij groeide op in Amersfoort, waarna hij aan de VU in Amsterdam aan zijn studie financiële economie begon. Zijn carrière kreeg al snel een internationale wending en bracht hem naar metropolen als Londen en Hong Kong. Inmiddels is hij met meer dan tien jaar ervaring in technologie-investeringen neergestreken als Investment Director bij INKEF Capital op de Zuidas.

Hoe ziet jouw gemiddelde werkweek eruit?

“Een gemiddelde werkweek begint sowieso iedere dag die ik in Nederland ben met de jongens naar de crèche brengen. Maandagen zijn stabiele dagen, omdat dat dagen zijn waarop we alleen interne besprekingen hebben. Daarna begint eigenlijk pas het hectische deel van de week: dinsdag tot en met vrijdag, dan ga ik vaak op reis. Ik vertrek dan op dinsdag en kom op donderdag weer terug. Dit gebeurt niet iedere week, maar in de drukke periodes van februari tot en met mei en van september tot het kerstreces vaak wel.”

Loafers onder een linnen maatpak
Fris Portret in wit linnen duurzaam pak

Hoe lang doe je dit werk al?

“Ik doe dit werk al een jaar of elf nu, maar niet continu bij dezelfde werkgever hoor. Ik heb eerst bij een bedrijf gewerkt dat investeert in bedrijven die, met honderd tot honderdvijftig medewerkers, wat volwassener zijn. Daarna ben ik naar NASPERS gegaan, dat is een grote organisatie die met name in opkomende economieën investeert. Daar deed ik vroege investeringen in kleine bedrijven, maar ook in hele grote bedrijven en overnames. Sinds drie jaar doe ik dit werk bij INKEF waarbij we ons echt richten op jonge bedrijven met tussen de twintig en zestig werknemers.”

“Wat de Italiaanse streken bindt, is dat de mensen overal even hartelijk zijn”

En wat vind je het leukst?

“Wat ik nu doe, want hier maak je echt impact. Het is misschien niet zo intellectueel uitdagend als werken met grotere bedrijven en grotere deals, die zijn veel complexer, maar je bent hier wel meer hands-on. We investeren niet alleen, maar vervolgens zitten we ook in de raad van commissarissen – het toezichthoudend orgaan van het bedrijf – en we staan ze bij met advies. Wat we eigenlijk proberen te doen is de start-ups behoeden voor het maken van vergissingen die normale first time entrepreneurs maken. In dat opzicht is het heel bevredigend werk.”

Details knopen maatshirts en maatjasje

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

“Zoveel mogelijk tijd met mijn gezin doorbrengen en daarnaast vind ik het leuk om te tennissen. Elke zaterdagochtend heb ik privéles en word ik compleet afgebeuld door mijn leraar. In de zomer ga ik iedere vrijdagochtend rond half 8 terwijl de vogeltjes fluiten met twee vrienden op de baan staan bij Festina in het Vondelpark. Dat vind ik echt een heerlijke start van de dag!”

Je gaat vaak op vakantie naar Italië. Waarom daar?

“Ik vind Italianen heerlijke mensen. Lekker extravert, daar hou ik van. Italianen houden van kinderen en van service. De eerste keer dat wij met onze oudste zoon op vakantie gingen, heeft de eigenaresse van het Agriturismo waar we verbleven iedere dag tijdens het ontbijt met onze zoon rondgelopen, zodat wij rustig konden eten. Ongevraagd hè! Dit is dan één anekdote, maar dat servicegerichte vind ik heel kenmerkend voor Italianen. Los daarvan is Italië gewoon een heel mooi land met veel verschillende gezichten. Iedere streek voelt anders en heeft andere gebruiken en een andere keuken. Wat de Italiaanse streken bindt, is dat de mensen overal even hartelijk zijn.”

Welke rol speelt kleding in jouw leven?

“Ik heb niet het gevoel dat ik er veel mee bezig ben, maar ik hoor van mijn vrienden dat zij vinden dat dat wel zo is. Zonder arrogant te klinken, is het wel zo dat ik vaak complimenten krijg over mijn kledingstijl. Ik shop in één keer heel veel. Dit is overigens minder geworden sinds ik kinderen heb. Nu zitten, voor je het weet, overal vlekken op. Ik ben een ijdeltuit en vind het belangrijk om er goed uit te zien.”

Op welke manier kies jij ’s ochtends je kleding uit?

“Ik kijk heel erg naar wat voor indruk ik wil maken die dag. Als ik weet dat ik belangrijke meetings heb met mensen die ik nog nooit eerder heb gezien, dan ben ik geneigd om mezelf wat meer middle of the fairway te kleden. Niet zozeer conservatief, maar gewoon acceptabel. Ik vind mezelf er leuker uitzien met een hele grote afro, maar als ik bij wijze van spreken een afspraak heb bij een bank dan ga ik daar niet heen met een afro en casual kleding.”

Puur natuur Linnen Maatpak

Summer Suit

Of je nu een klassieke stijl hebt of je meer smart casual wilt kleden, een linnen pak mag niet ontbreken in je garderobe. Er is gekozen voor een 190’s stof die het pak een zomerse touch geeft.

Materiaal

Cacciopoli • 100% Irish linen

Prijs

Volledig op maat • Vanaf €799.00

Hoe zou je jouw kledingstijl omschrijven?

“Excentriek sowieso. Frivool is trouwens denk ik nog een beter woord. Ik hou ervan om uniek te zijn en op te vallen. Ik denk dat als je het aan mijn collega’s en vrouw vraagt, dat ze wel zeggen dat ik graag in de schijnwerpers sta.”

Welke kleuren draag je het liefst?

“Ik draag graag bordeauxrood, blauw en paars, maar mijn favoriete kleur is geel. Ik heb ook een knalgele jas. Ik zou bijna willen zeggen dat dit per definitie goed staat op een donkere huid.”

“Hoe moeilijk het ook is, laat je eens verrassen door de echte vakidioten. Ik heb een duidelijke sfeer en beeld besproken met Michael, daarop hebben we samen een stof en ontwerp uitgekozen. Uiteindelijk heb ik met volledig vertrouwen in Michael losgelaten op de detailleringen en afwerkingen.

“Ik hou ervan om uniek te zijn en op te vallen”

Undiyed linnen pak
Hoorn knoop 2 delig linnen maatpak

Ben je altijd al veel met kleding bezig geweest?

“Ik denk het wel. Dat heb ik van mijn moeder, zij is ook altijd met mode bezig. Het is niet zozeer dat ik specifieke merken volg of draag, ik kijk gewoon naar wat ik mooi vind. Op vakantie heb ik tijd om te winkelen, dus ik shop mijn kleding vaak in kleine boetiekwinkels in het buitenland.”

Waarom heb je dit paar schoenen meegenomen?

“Deze instappers zijn van het merk Rivieras. Ik zei net dat ik niet merkentrouw ben, maar als het om deze schoenen gaat dus wel. Ik ben ooit in München voor het eerst in een zaak geweest waar ze dit merk verkochten. Daar heb ik mijn eerste paar gekocht. Ze lopen heel lekker en het zijn ontzettend opvallende ontwerpen. Je hebt ze in een stuk of tachtig verschillende uitvoeringen en er komen ieder jaar weer nieuwe ontwerpen bij. Ieder voorjaar koop ik weer twee of drie paar, omdat ik ze zo mooi vind. Ik heb vijfentwintig paar in letterlijk alle kleuren thuis. Ze zijn inmiddels typerend voor mij. Mijn vrienden zeggen ook altijd: ‘Het is weer zomer, want Yung heeft zijn Rivieras weer aan!”

Details van maatpak met Napolitaanse schouder

Heb je een favoriete accessoire?

“Ik ben bang dat horloges wel echt mijn passie kunnen gaan worden. Ik heb er nu twee en die zijn allebei niet heel goedkoop, dus dat was nogal een discussie met het thuisfront. Ik houd van het esthetische en – als technologie investeerder – ook van de techniek die erachter zit. Het is een hele dure hobby, dus ik moet eerst nog even iets succesvoller zijn voordat ik die hobby verder kan uitbouwen. Gelukkig is het wel net zo’n goede, of misschien nog wel een betere, investering als een oldtimer. Aan een oldtimer kan nog van alles stuk gaan en horloges hebben, als ze goed gemaakt zijn, relatief weinig onderhoud nodig.”

Tekst: Odette van der Veeken
Fotografie: Mike Vlietstra