Mouwlengte 7 | Michael & Giso

Mouwlengte 7

Ben jij een lange man en draag je vaak overhemden? Steek dan eens je polsen naar voren. Wanneer je drie tot vijf centimeter van je blote pols ziet, is de mouw van het overhemd eigenlijk te kort. Daar is gelukkig een oplossing voor, en dat zijn overhemden met mouwlengte 7. Een mouwlengte 7 overhemd is uitermate geschikt voor de lange man. In deze blog vertellen we je alles wat je moeten weten over overhemden met mouwlengte 7.

Overzicht
  1. Mouwlengte 7
  2. Overhemd met extra lange mouwen
  3. Wat is een overhemd met mouwlengte 7
  4. Mouwlengte 6
  5. Het perfecte overhemd voor lange mannen
  6. Overhemd met mouwlengte 7 op maat gemaakt

Overhemd met extra lange mouwen

Het is niet zo gek dat Nederlandse mannen vaak overhemden met extra lange mouwen nodig hebben, ze behoren namelijk tot de langste mannen ter wereld. De Nederlandse man wordt gemiddeld 182,5 centimeter. Voor mannen die een stuk langer zijn dan gemiddeld, is het vaak lastig om goed passende kleding te vinden. Bij deze lengtes heb je daarom ook overhemden nodig met een langere mouwlengte. De mouwen vallen anders halverwege de onderarm. Overhemden met mouwlengte 7 bieden daarom de uitkomst.

overhemd mouwlengte 7

Wat is een overhemd met mouwlengte 7

Mouwlengte 7 overhemden zijn overhemden met een mouwlengte van meer dan 70 centimeter. Deze mouwen zijn ongeveer 5 centimeter langer dan die van een ‘normaal’ shirt. Bovendien is bij deze shirts het rugpand vaak net iets langer dan normaal waardoor het hemd niet snel uit de broek komt. Deze overhemden worden officieel “Mouwlengte 7” genoemd. Mouwlengte 7 wordt ook wel met ML7 aangeduid of internationaal ook SL7, “Sleeve 7” of Sleeve7 genoemd.

De naam is afkomstig van de 70 centimeter die gedeeld wordt door 10. De naam duidt dus 7 decimeter aan. Deze mouwlengte wordt in dit geval op de Europese manier gemeten: van de bovenkant van de arm (einde schouderbot) tot aan de pols. Internationaal tellen ze hier de halve breedte van de rug bij op. De internationale mouwlengte lijkt daarom vaak 20-30 centimeter langer, maar is eigenlijk hetzelfde.

Overhemd extra lange mouwen
Overhemd voor lange mannen

Mouwlengte 6

Overhemden met mouwlengte 6 hebben een mouwlengte van 60 tot 69 centimeter. De gemiddelde wereldwijde mouwlengte of armlengte is 63,5 centimeter. Zoals al benoemd ligt dit gemiddelde lengte van mannen hoger in West-Europese landen. Daarom zijn er eigenlijk twee soorten mouwlengte 6: internationaal gezien is dit een een mouwlengte van 64 centimeter terwijl in West-Europa is een mouwlengte van 68 centimeter wordt gehanteerd. Europees georiënteerde merken of merken uit het Westen en Noorden van Europa houden zich vaak aan een mouwlengte van ongeveer 68 centimeter.

Het perfecte overhemd voor lange mannen

Over het algemeen kiezen mannen met een lengte van ongeveer 1.80 meter voor overhemden met mouwlengte 6. Wanneer je langer bent dan 1.90 meter, kies dan zeker voor mouwlengte 7. Deze overhemden zijn niet alleen extra lang maar ook volledig afgestemd op de bouw van de moderne langere man.

Soms weten mannen niet dat ze eigenlijk een mouwlengte 7 overhemd nodig hebben. Daarom lichten we nog even kort toe hoe je kunt bepalen of dit voor jou geldt. Wanneer je een overhemd draagt en de mouwen komen niet over de pols, dan zijn de mouwen te kort. Heb je daarbij ook last van een overhemd dat steeds uit je broek kruipt? Dan heb je zeker een overhemd nodig met mouwlengte 7.

Mouwlengte 7 maatshirt

Overhemd met mouwlengte 7 op maat gemaakt

Omdat er tegenwoordig veel vraag is naar overhemden met mouwlengte 7, is er ruime keuze uit eigentijdse en luxe overhemden zowel in de winkels als online. Echter, niet elk merk hanteert dezelfde lengte van de mouwen. Bovendien worden jouw persoonlijke maten niet meegenomen in de pasvorm van het overhemd. Dat is best onhandig want het kan natuurlijk dat je in verhouding iets langere armen hebt dan je torso. Of juist een langere torso, maar wel korte armen. Een overhemd op maat kan de oplossing bieden voor mannen die op zoek zijn naar een overhemd met specifieke maten.

Bij een overhemd op maat wordt de mouwlengte volledig aangepast aan jouw maten, en dus ook jouw armlengte. In dit geval wordt er dus niet gekeken naar een bepaalde mouwlengte die wordt gehanteerd, maar wordt er op basis van jouw maten een een ideale mouwlengte vastgesteld. Naast de mouwen wordt ook de pasvorm volledig afgestemd op de maten van je torso. Daarnaast kan je bij een shirt op maat de details zelf bepalen, zoals de knopen, type kraag en manchetten. De tailor adviseert je bij het maken van de juiste keuzes, zodat deze feilloos aansluiten op jouw wensen.

Heb jij specifieke maten en ben je opzoek naar een paar mooie nieuwe shirts? Laat je dan vooral adviseren door een van onze tailors. Op basis van jouw wensen, maten en houding stellen ze het ideale overhemd op maat voor je samen.

Rolf-Giso staat het liefst hele dagen in de boutique om klanten te helpen. Zijn doel is om iedere klant de perfecte experience te geven en 100% tevreden de deur uit te zien lopen met hun outfit.