lose drape met overshirt bruin

Wat is een losse drape?

Een trend die al eventjes bezig is en ook zeker nog langer gaat duren, is de losse drape. We zien deze comfortabele drape zowel in het jasje als in de pantalon terugkomen. In deze blog leg ik je precies in hoe jij deze trends aan je garderobe toevoegt.

Wat is het eigenlijk?

De term verraadt het natuurlijk al een beetje, het is een item dat losjes langs het lichaam valt (drapeert). Je kan het een beetje vergelijken met een gordijn, maar dan fashionable natuurlijk. Het jasje loopt vanuit je oksel recht naar beneden, je accentueert hiermee dus niet je taille. Daarbij is deze bij de schouder vaak iets breder en sluiten de mouwen niet nauw om de armen. Bij een pantalon loopt de stof losjes vanuit de heupen naar beneden. Kleding met een losse drape zorgt voor een comfortabele en beweegvriendelijke fit. Vaak zit er in de pantalon een bandplooi verwerkt, dit zijn plooien aan de voorkant van de pantalon waardoor er meer ruimte ontstaat.

Bandplooi pantalon

Uitleg op maat

Hoe kan je het beste de losse drape in maatwerk verwerken, zodat het dus niet als een gordijn langs het lichaam valt? De tailors weten precies hoe je dit juist kan toepassen om toch de juiste punten van je lichaam te accentueren. Zo kan je meedoen met de trend, zonder dat het eruit ziet alsof je een maat te groot aan hebt.
Je wilt er natuurlijk wel goed bijlopen en daarom is het belangrijk de juiste keuze te maken wat betreft de fit. Over het algemeen staat een losse drape mooier bij mannen die ectomorf zijn. Dit wil zeggen dat je gespierd, smal, lang en een duidelijke ‘V’ hebt in je bovenlichaam. Als je mesomorf bent, dus wat voller, grover of kleiner, heb je de kans dat een losse drape niet helemaal iets voor jou is. Ook is het belangrijk dat de juiste stof kiest. Een stretchstof heeft het niet nodig om losser te vallen, terwijl het bij stoffen zonder stretch zoals linnen of tweed wel prettig is voor een iets lossere drape. Kies in de winter bijvoorbeeld voor een wat dikkere tweed stof en in de zomer voor een lichte linnen stof.

"Over het algemeen staat een losse drape mooier bij mannen die ectomorf zijn."

How to wear

Bandplooi pantalon

Een pak met een losse drape is op verschillende manieren te dragen. Je kunt er voor kiezen een formele look te creëren door een pantalon met een losse drape en bandplooi te combineren met een klassiek overhemd en een jasje. Maar een losse drape pantalon gaat ook heel goed samen met knitwear of alleen een overhemd. Dit maakt het meer casual en lekker comfortabel. Perfect voor een thuiswerkdag of informele setting.

Het overshirt

Het overshirt is een perfect item om een losse drape toe te voegen aan je outfit. Dit item zit precies tussen een overhemd in een jasje in, waardoor je hier het gehele jaar door plezier van hebt. Je kunt het overshirt mooi combineren op een jeans of klassieke pantalon. Wil jij helemaal meegaan met de trends, dan combineer je het overshirt met een hoog uitgesneden bandplooi pantalon. In de zomer kies je uiteraard voor een zomerse stof zoals linnen, in de wintermaanden kun je het overshirt goed in een ribstof laten uitvoeren.
Het overshirt detail
corduroy overshirt

Classic

Ben jij meer van de klassieke items? Ook dan kun je een losse drape toevoegen. Kies voor een klassieke pantalon in combinatie met een iets losser vallend double breasted jasje. Laat deze in de taille wat ruimer aanmeten, zodat hier iets meer ruimte ontstaat. In combinatie met een normaal gesneden pantalon, behoud je de formele look zonder af te doen aan deze trend.

Rolf-Giso staat het liefst hele dagen in de boutique om klanten te helpen. Zijn doel is om iedere klant de perfecte experience te geven en 100% tevreden de deur uit te zien lopen met hun outfit.