De kleuren- en stoffentrends voor Spring/Summer ‘23

Bij Michael & Giso volgen we graag de laatste trends om jou optimaal te adviseren voor je garderobe. Zo doen onze tailors ieder half jaar inspiratie op tijdens Pitti Uomo in Florence, de grootste herenmode beurs van Europa. Hier worden de nieuwste kleuren, stoffen en items van het seizoen gepresenteerd. Deze zomer gaan we bijvoorbeeld veel vergrijsde tinten zien. Bovendien laat men stoffenblends steeds meer achterwege en gaat de voorkeur uit naar natuurlijke en 100% stoffen. Hieronder lees je meer over de kleur- en stoffentrends van dit voorjaar!

Kleuren

Grijs

Waar voorgaande zomers aardetinten de hoofdrol speelden in de herengarderobe, zullen grijstinten langzaam de overhand nemen. Bij grijstinten hoef je niet alleen te denken aan de grijze kleur zoals we die kennen, maar je kunt ook denken aan grijsgroen, grijsblauw of zelfs grijsroze. Outfits gaan daardoor over het algemeen wat koeler ogen. Dus ook in de mode kunnen we van vergrijzing spreken 😉

Blauw

We gaan weer meer terug naar de basis. Naast grijstinten zal ook het klassieke blauw weer terugkomen in het kleurenpallet. Dat hoeft niet alleen een donkerblauw tweedelig pak te zijn maar dit kan bijvoorbeeld ook een navy polo, linnen hemd of een lichtblauw jasje zijn. Het toch niet zo klassieke blauw wordt deze zomer op een speelse manier ingezet.

Groen

Misschien heb je de uitspraak ‘groen is het nieuwe blauw’ al eens gehoord. Die zal deze zomer zeker weer van toepassing zijn. We hebben het niet over opvallend groen, maar vooral vervaagde groentinten zoals cameo green, olijfgroen of pastelgroen gaan we terugzien in het straatbeeld. Dit zijn rustige kleuren en vallen misschien minder op, maar zijn zeker niet saai!

Stoffen

Katoen

100% katoen is weer trending! Katoen is een matte en stevige stof die jouw zomerse outfit een vooruitstrevende uitstraling geeft. Katoen wordt vaak gebruikt voor overhemden. Met name de Giro Inglese weving is erg populair in de zomer. Deze stof is licht van gewicht, draagt comfortabel en biedt extra ventilatie.

Summer Wool

Wat je misschien niet verwacht, is dat wol een ademende oplossing biedt voor een zomerse outfit. Kies voor een wolsoort met een fijne vezel en een open weving zoals een fresco of hopsack weving, om het luchtig te houden. Wol is bovendien isolerend, vuilafstotend en vochtabsorberend. Niet verrassend dat 100% wollen stoffen geliefd zijn deze zomer!

Linnen

Met een voorkeur voor natuurlijke stoffen, kan linnen niet ontbreken in dit rijtje. Linnen kenmerkt zich door het ademende karakter, wat ontzettend prettig is op warme dagen. Bovendien is linnen wat meer kreukgevoelig, waardoor je look direct meer casual oogt. Het 100% linnen pak zullen we veel terugzien maar vooral het linnen shirt wordt dé musthave deze zomer.

Enthousiast geworden om je voorjaarsgarderobe een update te geven? Plan een afspraak in met een van onze tailors om samen een summer-proof outfit op maat samen te stellen.