overhemd op maat lichtblauw gestreept

Onze 5 must have casual shirt stoffen

Je bent op zoek naar een goed overhemd maar je weet niet naar welke stof je precies op zoek bent. Met een van deze 5 musthave causal shirt stoffen zit jij sowieso goed en ik leg je graat uit waarom!

Jersey

Jersey is een verzamelnaam voor diverse soorten stoffen die dezelfde brei binding hebben; een katoenen rechts-links binding. De stof heeft een casual uitstraling en is erg stretchy, wat zorgt voor een fijn draagcomfort. Ideaal voor jouw maatshirt. Deze weving wordt veelvuldig gebruikt voor polos, dus wellicht herken je de stof daarvan!

Giro Inglese

Deze katoenen stof is relatief sterk en ook nog eens duurzaam. Giro Inglese is vooral populair in de zomer, omdat de stof licht van gewicht is en erg comfortabel draagt tijdens de warme en vooral droge dagen. Als je op zoek bent naar een stof die extra ventilatie biedt, is deze stof een goede keuze.

casual shirt stoffen

"Het grootste voordeel van linnen is dat het geheel pluisvrij is en dat het 2 tot 3 keer zo sterk als katoen."

Linnen

Om in het luchtige seizoen te blijven, gaan we door met de prachtige zomerstof: linnen. Linnen is een elegante stof, die ideaal te combineren is met andere items uit je garderobe. Het grootste voordeel van deze stof is dat hij geheel pluisvrij is en dat deze 2 tot 3 keer zo sterk als katoen. Linnen is net zoals de Giro Inglese ademend en ventilerend. Een ander pluspunt is dat het vocht opneemt en afvoert. Zo blijf je gedurende dag lekker koel.

casual shirt stoffen
casual shirt stoffen

Denim

Iedereen is wel bekend met de populaire stof genaamd denim. Denim is een stof gemaakt van extra dik katoen die op een speciale manier wordt geweven. De stof is horizontaal met twee verschillende kleuren garen geweven. Er wordt vaak een witte draad mee geweven om een tweetoon-kleur te creëren. Dit zorgt voor meer diepte in een item, waardoor de stof minder formeel oogt.

Flannel

Flannel is een ideale stof voor de wat koudere dagen. Dankzij het opgeruwde wol blijf je gegarandeerd warm. Deze stof bevat geen stretch en wordt daarom ook wat losser aangemeten. Flannel heeft diverse varianten, kijk bijvoorbeeld naar de wollen variant met een katoenen blend.

Wil jij graag je eigen casual shirt samenstellen met een van onze tailors? Maak geheel vrijblijvend een afspraak en laat je adviseren in één van onze boutiques.

Rolf-Giso staat het liefst hele dagen in de boutique om klanten te helpen. Zijn doel is om iedere klant de perfecte experience te geven en 100% tevreden de deur uit te zien lopen met hun outfit.