peaky blinders pak

Peaky Blinders pak

Kun jij niet genoeg krijgen van de klassieke Engelse pakken zoals die van Peaky Blinders? Dan is een pak in deze stijl misschien wel de juiste keuze voor jou. De serie Peaky Blinders is één van de weinige series met een dergelijk grote impact op de hedendaagse herenmode trends. De waistcoat en de bandplooi zijn weer terug van weggeweest en we zien steeds meer bruintinten terug mede dankzij deze serie met karakteristieke outfits. In deze blog vertel ik je alles over het Peaky Blinders pak. 

Overzicht
  1. De kleur van een Peaky Blinders pak
  2. Stoffen voor een Peaky Blinders pak
  3. Tweedelig of driedelig?
  4. Accessoires
  5. Peaky Blinders trouwpak
  6. Peaky Blinders pak op maat

De kleur van een Peaky Blinders pak

Het fijne van een Peaky Blinders pak is dat je veel keuzevrijheid hebt wat betreft kleur. Bij deze stijl kun je namelijk uit de voeten met groen, bruin, grijs en zelfs donkerblauw. Deze kleuren hebben over het algemeen een wat meer winterse uitstraling. De kleur zal samen met de stijldetails en accessoires de uiteindelijke look and feel van het pak bepalen.

peaky blinders pak
bruidegom peaky blinders stijl groom 1 | Michael & Giso

Je kunt qua kleur dus enorm variëren. De ene kiest voor een grijsbruin pak dat bijna naar groen neigt, de ander gaat juist voor een klassieke donkerblauwe uitvoering. Groom Joost koos voor een bruin driedelig pak van een gemêleerde stof.  

Stoffen voor een Peaky Blinders pak

Naast het bepalen van de tint van je trouwpak, is de stofkeuze van een Peaky Blinders pak net zo belangrijk. Bij een pak in deze stijl wordt er vaak gekozen voor een dikkere stof met structuur. Denk aan gemêleerde stoffen waarbij meerdere kleuren tot één stof worden verwerkt. Dat geeft de outfit karakter. Overweeg om een opvallende ruit in de stof te verwerken. Ga je voor de ultieme Peaky Blinders look? Voer dan alle drie de items in dezelfde stof uit.

modern dandy peaky blinders 1 | Michael & Giso
peaky blinders pak

Tweedelig of driedelig?

Bij een Peaky Blinders outfit kan een waistcoat niet ontbreken! Kies dus zeker voor een driedelig pak als je voor deze stijl gaat. Een driedelig pak houd je bovendien lekker warm in de winter. Mocht de temperatuur echt laag zijn, kies dan zeker voor een bijpassende overjas zoals ze deze in de serie ook dragen. Zo loop je er buiten ook stijlvol bij. Wanneer je naar binnen gaat en het warmer wordt, kun je de overjas en je colbert eventueel uit doen en heb je nog steeds een karakteristieke look.

off season trouwmagazine | Michael & Giso

Ontvang het gratis wedding magazine

100+ pagina's met inspiratie
De laatste trends & handige tips

Accessoires

De accessoires maken jouw Peaky Blinders pak helemaal af. Kies in ieder geval voor een strik of een das, deze worden beide in de serie veel gedragen. Afhankelijk van de uitstraling die je wilt creëren kun je gaan voor een klassieke strik of das met een vintage karakter. Bovendien kan een zakhorloge niet ontbreken, daar is het gilet van oorsprong immers voor bedoeld. Overweeg om een echt Peaky Blinders petje te dragen als dit bij je past, net zoals in de serie. Je maakt deze outfit helemaal af met een paar stoere leren boots.

maatpak accessoires peaky blinders trouwen | Michael & Giso

Peaky Blinders trouwpak

Veel bruidegommen laten zich inspireren door de Peaky Blinders trend. Er wordt daarom steeds vaker in een Peaky Blinders pak het jawoord gegeven. Een trouwpak in deze stijl sluit bijvoorbeeld perfect aan bij een vintage trouwthema. Denk wat betreft locatie aan een bosrijke omgeving of een authentiek chateau. Een Peaky Blinders trouwoutfit komt bovendien goed tot tot zijn recht in een winterse setting, maar kan ook zeker vertaald worden naar een zomerse look. Een ervaren tailor kan jou hierover het beste adviseren om het perfecte pak voor jouw bruiloft samen te stellen.

trouwen trouwpak bruidegom groom peaky blinders | Michael & Giso

Peaky Blinders pak op maat 

Zoals je wellicht hebt gelezen, zijn er heel veel verschillende Peaky Blinders pakken. Wanneer je echt op zoek bent naar een goed pak in Peaky Blinders stijl, kun je het beste kiezen voor een pak op maat. Door een pak op maat te laten maken, ben je verzekerd van de juiste pasvorm, waardoor deze comfortabel draagt en de juiste uitstraling geeft. Een pak dat niet goed zit, doet afbreuk aan de charme van de outfit. Hier kom je niet mee weg, en zeker niet op een grote dag als je bruiloft! Daarnaast kun je bij een pak op maat zelf bepalen welke uitstraling het pak precies moet hebben en bij welke setting het pak moet passen.

Plan een oriëntatieafspraak in

Ben jij op zoek naar een Peaky Blinders pak? Dan ben je bij Michael & Giso aan het juiste adres! Met één van onze tailors stel je een pak op maat samen dat volledig voldoet aan jouw wensen.

Rolf-Giso staat het liefst hele dagen in de boutique om klanten te helpen. Zijn doel is om iedere klant de perfecte experience te geven en 100% tevreden de deur uit te zien lopen met hun outfit.