summer essentials herengarderobe pak ruitjes double breasted pantalon | Michael & Giso

De Summer Essentials van 2023

De zon schijnt weer wat vaker en de temperaturen lopen langzaam op. Dat betekent dat de zomer er weer aankomt! Tijd om je zomerse polo en linnen items weer uit de kast te halen. Die kun je namelijk echt niet missen deze zomer. Om je voor te bereiden op de warme dagen, delen we graag de summer essentials van 2023 met je.

Het linnen shirt

Met vlag en wimpel staat deze zomer ons linnen shirt op nummer 1! Naast dat linnen een favoriete stof is voor de zomer vanwege het luchtige karakter, kun je deze shirts in iedere kleur laten maken. Je draagt ons linnen zomershirt gemakkelijk met een jasje naar je werk of stand-alone op een touwtjesbroek in je vrije tijd. Linnen is wat kreukgevoeliger waardoor jouw look direct een casual uitstraling krijgt. Bovendien slijt deze stof niet snel en wordt de stof zachter naarmate je deze vaker draagt. Mocht je al een aantal linnen shirts in huis hebben, kun je ook een linnen overshirt overwegen als zijnde overjas voor de koude ochtenden en avonden.

casual shirt stoffen
casual shirt stoffen

The summer suit

Ook in de zomer moeten we netjes op kantoor of belangrijke afspraken verschijnen. Wil je er op een warme zomerdag netjes uitzien? Dan is een linnen pak een goede keuze. Het fijne aan linnen is dat het een erg sterke vezel is, waardoor het zeer geschikt is voor een pantalon. Omdat linnen van nature snel kreukt, oogt het geheel gelijk iets minder formeel. Wil je dat liever niet? Dan kun je beter voor een blend kiezen, denk aan een combinatie van linnen en wol. Je creëert hiermee het comfort en de uitstraling van linnen, en dus zomers, en je vermindert tegelijkertijd de kreukgevoeligheid.

beige linnen pak summer suit stropdas pochet | Michael & Giso
linnen pak beige tailoring stropdag | Michael & Giso

De pantalon met bandplooi

Deze zomer moet je een pantalon met een bandplooi in je garderobe hebben hangen. Naast een vooruitstrevende look zorgt de bandplooi ervoor dat de pantalon losser en luchtiger draagt. Houd er wel rekening mee dat je deze pantalon wat hoger in de taille draagt. Combineer je pantalon met een polo of een mooi overhemd, maar ook voor je pak is een pantalon met bandplooi zeker het overwegen waard. Wil je de pantalon nog zomerser maken? Kies dan voor een linnen stof of linnen blend.

bandplooi pantalon smart casual zomergarderobe essential | Michael & Giso

Polo’s en Tees

Wil je in een luchtige en smart casual look op het terras verschijnen? Dan is een nette pantalon met onze knitted polo de perfecte outfit. Door de korte mouwen is dit écht een must-have voor de zomerse dagen. Stijl dit zeker af met een paar loafers. Zo ben je netjes gekleed, maar niet te chique. Overweeg voor de ochtenden of juist avonden een mooi overshirt of safari jacket over je polo te dragen.

Vind je de uitstraling van de kraag van een polo iets te sportief? Kies dan voor het fijngebreide T-shirt. Door de luxe stof van 50% wol en 50% linnen heeft dit T-shirt een exclusieve en elegante uitstraling. Kijk wel goed naar de gelegenheid hoe je dit item combineert. Mocht je bijvoorbeeld naar vrienden toegaan, stijl deze dan af met een jeans of touwtjesbroek. Voor kantoor raad ik aan om een pantalon te kiezen en altijd een colbert of overshirt over het T-shirt te dragen.

grijze polo herenkleding 1 | Michael & Giso
polo grijs herengarderobe zomer 1 | Michael & Giso

Wil jij je garderobe alvast goed voorbereiden op de zomer? Plan dan een afspraak om samen met de tailor de juiste keuzes te maken voor jouw summer essentials!

Michaël is een echte verbinder en is daarom altijd benieuwd naar jouw verhaal. Op basis van dat verhaal stelt hij een outfit voor je samen die aan al jouw wensen voldoet.