kleuren stoffen trends ss22 michael giso 06 | Michael & Giso

De kleuren- en stoffentrends voor SS22

Bij Michael & Giso houden we de klanten graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van trends. Zo voeren terra cotta, cameo green en pasteltinten de boventoon in de herengarderobe tijdens de warmere dagen in 2022. Wat betreft stoffen, zit je met linnen en denim helemaal goed. Om jouw garderobe alvast een beetje voor te bereiden, bespreek ik hieronder uitgebreid de kleuren- en stoffentrends voor komend voorjaar. 

Kleuren

Back to green

Misschien heb je de uitspraak ‘groen is het nieuwe blauw’ al eens gehoord. Dat is deze zomer zeker weer van toepassing. We hebben het niet over opvallend groen, maar vooral vervaagde groentinten zoals cameo green gaan we terugzien in het straatbeeld. Dit is een rustige kleur en valt daarom minder op, maar is zeker niet saai!

Milan Dontje groen pak race michael giso | Michael & Giso

Pastels

Vorig jaar zagen we pastelkleuren al in het straatbeeld voorbij komen en deze trend zien we in 2022 zeker terug. En dat is niet gek! Voor de warmere dagen hebben lichte kleuren namelijk de voorkeur want deze absorberen geen warmte van de zon, in tegenstelling tot donkere kleuren. Een pastelkleur is een zachte kleur die wordt verkregen door een zuiver pigment met een lichte kleur te mengen. Vooral pastelgeel en pastelroze zijn vaak gespot tijdens fashion week dit jaar. Met deze kleuren kom jij gegarandeerd stijlvol de zomer door!

kleuren stoffen trends ss22 michael giso 01 | Michael & Giso
kleuren stoffen trends ss22 michael giso 02 | Michael & Giso

Terra Cotta

Voor de heren die wat meer op willen vallen dit jaar, is terra cotta een echte aanrader. Deze gaan we namelijk veel terugzien in het straatbeeld. Het is geen bescheiden kleur, dus je hoeft deze ook niet bescheiden te dragen. Zeker omdat de ton-sur-ton look weer terug is van weggeweest, kun je ervoor kiezen een volledig pak in deze tint te dragen. Hiermee creëer je een outfit die opvalt en perfect past bij de trends van deze zomer.

kleuren-stoffen-trends-ss22-michael-giso-03

Stoffen

Denim

Haal je denims maar weer uit de kast dit jaar, we gaan namelijk veel verschillende items in deze stof zien. Natuurlijk de jeans op maat, die nu ook verkrijgbaar zijn in onze boutique in Breda, maar ook een overhemd van denim is een goede keuze. Voor de wat frissere dagen dit voorjaar, kun je een denim safari jacket of overshirt ook goed gebruiken. Trek deze aan over je zomerse outfit en je kunt zo de deur uit.

kleuren stoffen trends ss22 michael giso 04 | Michael & Giso

Linnen

Linnen kan niet ontbreken in het rijtje zomerstoffen. Wat mij betreft logisch, linnen kenmerkt zich namelijk door het ademende karakter, wat ontzettend prettig is op warme dagen. Je kunt linnen enkel verwerken in je hemd of pantalon, maar een volledig linnen pak zorgt ook voor een stijlvolle slim-casual look. Door te kiezen voor een blend met wol, krijg je de linnen uitstraling die je wilt, zonder dat het pak te erg gaat kreuken.

kleuren stoffen trends ss22 michael giso 07 | Michael & Giso
kleuren stoffen trends ss22 michael giso 08 | Michael & Giso

Enthousiast geworden om je voorjaarsgarderobe een update te geven? Plan een afspraak in met een van onze tailors om samen een summer-proof outfit op maat samen te stellen.