Dresscode tips voor bruiloftsgasten

Dresscode tips voor bruiloftsgasten: 5 bruiloft dresscodes


Dresscode tips voor bruiloftsgasten helpen bij het kiezen van de juiste outfit voor een passende en stijlvolle verschijning op de speciale dag. Met het trouwseizoen voor de deur, is er een grote kans dat jij een bruiloft uitnodiging krijgt voor deze zomer. De dresscode op de uitnodiging zegt soms niet veel over wat je aan moet trekken. Daarom lichten wij in deze blog dresscode tips voor bruiloftsgasten uit.

Dresscode tips: Black Tie voor bruiloftsgasten

Je hebt de dresscode Black Tie vast wel vaker voorbij zien komen. Vroeger was het best wel streng wat betreft etiquette, gelukkig mag dat tegenwoordig wat losser. Onze dresscode tips voor bruiloftsgasten met het thema black tie is uiteraard wel een smoking. Kies daarbij bijvoorbeeld een zwart overhemd in plaats van een witte. Dat maakt jouw outfit net wat unieker. Wat dacht je van een andere kleur smoking? Kijk wel naar de personen die trouwen; jij kent ze natuurlijk het beste. Als ze wat klassieker ingesteld zijn, houd je dan aan de etiquette regels en kies voor een zwarte smoking. Vergeet vooral de strik niet, ook niet als je een beetje van de etiquette afwijkt!

Dresscode tips voor bruiloftsgasten

Dresscode tips: Casual Chique voor bruiloftsgasten

Casual chique is een dresscode die geregeld voorbij ziet komen. Hierbij wordt verwacht dat je er een beetje netter uitziet dan normaal, zonder meteen over de top te gaan. Daarom is casual chique een hele toegankelijk dresscode. Je hoeft niet direct uit te pakken met een chique pak, maar een spijkerbroek is wel te casual voor deze dresscode. Eigenlijk probeer je tussen deze twee stijlen de juiste balans in te vinden. Een pantalon met een overhemd is dus perfect. Stijl het af met een paar nette sneakers of mooie veterschoenen en je bent ready to go.

Dresscode tips voor bruiloftsgasten

Dresscode tips : Summer Chique voor bruiloftsgasten

De dresscode summer chique komt elke zomer terug. Daarom hebben we voor dit thema ook een aantal dresscode tips voor bruiloftsgasten. De dresscode summer chique is te herkennen aan pastel- en vervaagde tinten zoals groen, blauw of misschien wel roze. Ook is beige een populaire kleur. Wil je iets meer body geven aan je pak? Kies dan voor een gemêleerd pak. Bij summer chique hoef je niet enorm formeel op de grote dag te verschijnen. Een jasje, overhemd en een pantalon zijn voldoende. Doe er een paar loafers onder en jouw outfit is af. Wil je ook nog accessoires toevoegen? Denk dan aan bretels, das of een strik.

Dresscode tips voor bruiloftsgasten

Dresscode tips: Tenue de Ville voor bruiloftsgasten

Disclaimer; de naam van deze dresscode klinkt spannender dan dat het is! Tenue de Ville is van oudsher een dresscode die niet meer betekent dan kleding die je aandoet naar de stad. Tegenwoordig gaat dat niet meer op, want niet iedereen gaat dressed up de stad in. Vroeger betekende dit een grijze pantalon en een blauw colbert.

Tegenwoordig als het op de trouwkaart staat, wordt er van je verwacht dat je in een pak aankomt. Kies wel voor een tweedelig pak, want de bruidegom moet wel opvallen! Overweeg bovendien rustige kleuren voor je pak zoals grijs, pastel of aardetinten. Dan kleed je je ook meteen in lijn met de laatste trends. Vergeet niet een leuke stropdas of strik toe te voegen aan je outfit, maar dit is zeker niet. Bij deze dresscode zien we liever geen sneakers. Kijk bijvoorbeeld juist naar de Magnum collectie van Greve.

Dresscode tips voor bruiloftsgasten

No dresscode 

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat degene die jou heeft uitgenodigd juist geen dresscode heeft genoteerd op de uitnodiging! Onze dresscode tips voor bruiloftsgasten is dan om te kijken naar de locatie.

Vaak verklapt de locatie al een beetje hoe jij je kunt kleden. Is de bruiloft in de natuur? Ga dan voor zachte pastelkleuren. Misschien heb je wel een mooi gemêleerd pak hangen; dat past hier perfect bij. Trouwt diegene juist in een landhuis, kerk of kasteel? Dan is een grijs of blauw tweedelig pak een gegarandeerd een goede keuze! Tegenwoordig hoef je niet verplicht in het donkerblauw op een bruiloft te verschijnen, je mag best wel een beetje out-of-the-box denken. Overweeg dus ook aardetinten voor je outfit zoals een zomerse zandkleur en of wat meer richting bruin!

Dresscode tips voor bruiloftsgasten

Afspraak voor een pak

Gaat er binnenkort iemand trouwen in jouw omgeving en wil jij wat persoonlijke dresscode tips voor bruiloftsgasten? Onze tailors helpen je graag met het kiezen van de juist outfit! Plan snel een afspraak in via de afspraakplanner en laat je vrijblijvend adviseren. De tailors vertellen je alles over onze werkwijze en geven je een impressie van de verschillende outfits. Plan online een kennismaking in.