barefoot wedding

Tips om je trouwpak te matchen met de outfit van je aanstaande

Jullie zijn verloofd en geven elkaar binnenkort het jawoord. Dan komt het al snel aan op het kiezen van een trouwpak. Als bruidegom wil je een verbluffende indruk maken, maar het is ook belangrijk dat de outfit matcht bij de outfit van jouw partner. In deze blog leg ik je uit hoe je dit aanpakt.

De keuze voor het overhemd

Allereerst, de kleur van het overhemd. Je denkt al snel aan wit, maar bij je trouwpak kun je vaak beter een kleur kiezen die net van het witte af is. Vaak is de jurk champagne kleurig of offwhite. Wanneer jij in een wit overhemd aan het altaar verschijnt lijkt de jurk veel geler dan dat deze daadwerkelijk is. Trouwen jullie beide in een pak? Dan kun je natuurlijk wel voor een wit shirt kiezen. Stem dit wel altijd goed op elkaar af. Uiteraard kan de tailor jullie hierover adviseren als jullie de outfits voor elkaar geheim willen houden.

Trouwpak kopen ervaringen

Neem iemand mee

Wanneer je daadwerkelijk een winkel gaat bezoeken om een trouwpak te kopen kun je altijd iemand meenemen die de outfit van je partner heeft gezien. Diegene heeft een beeld van de outfit en kan advies geven of het trouwpak wel bij de outfit van je aanstaande past. Natuurlijk is het ook fijn om iemand mee te nemen, om deze belangrijke keuze niet alleen te hoeven maken. Let er wel op dat je de keuze voor wie je mee neemt bewust maakt. Hoe meer mensen, hoe lastiger het vaak is om een goede keuze te maken. Wanneer je te veel mensen meeneemt kun jij je van de wijs laten brengen en afgaan van je eigen ideeën voor je trouwpak. Neem dus één maximaal twee personen mee, die jou en het liefst ook je aanstaande goed kennen.

"Zo val jij zeker op als bruidegom op jullie grote dag. "

Is er een thema?

Hebben jullie voor een bepaald thema gekozen? Neem dit dan ook mee in de keuze voor jouw trouwpak. Als het thema klassiek is, kom dan niet aan in een bruin geruit pak, maar kies bijvoorbeeld voor een donkerblauw driedelig pak of natuurlijk een smoking of jacquet. Bij een romantisch thema staan lichtere kleuren altijd goed, zoals lichtblauw of roze tinten. Gaan jullie juist voor een informele setting, dan kun je goed voor een tweedelig pak kiezen. Kijk ook eens of je het traditionele tweedelige pak kunt vervangen door een pantalon met een vest. Zo val jij zeker op als bruidegom op jullie grote dag. 

trouwoutfit met hoed op strand
linnen maatpak met stropdas

Man-man huwelijk

Als jullie beide een pak gaan dragen, kom je allereerst voor de keuze te staan: ga je allebei hetzelfde dragen of juist niet? Wanneer jullie allebei voor dezelfde outfit kiezen kun je deze samen samenstellen. Dat is natuurlijk een leuk moment. Het is wel belangrijk dat voorkomen wordt dat jullie eruit komen te zien als het welbekende ANWB-stelletje. Dit klinkt wat gek, maar je wilt dat beide pakken aansluiten op jullie unieke persoonskenmerken en dat jullie het pak beide even goed staat. Het is dan ook verstandig om voor maatwerk te kiezen. Hierdoor kunnen jullie dezelfde outfit laten maken, die is afgestemd op jullie persoonlijke wensen. 

Willen jullie dat de outfit voor elkaar geheim blijft tot het grote moment daar is? Dan is het essentieel dat jullie wel een mooi geheel vormen. Ga daarom beide naar dezelfde tailor. De tailor kent jullie wensen en weet zo op de juiste manier jullie outfits te combineren. Er wordt bijvoorbeeld gekozen voor kleuren uit hetzelfde kleurenpalet, daarnaast laten we de stijlen overeenkomen en de tailor zorgt ervoor dat de trouwpakken elkaar aanvullen. Zo ontstaat er een mooi totaalplaatje, zonder dat jullie hier iets voor hoeven te doen. 

matchende trouwpakken

Betrek je aanstaande in het proces

Een andere optie is dat jouw aanstaande meegaat naar de eerste oriëntatie afspraak. Je partner kan dan meekijken naar de verschillende kleuren en een laten weten wat wel en niet in de smaak valt. Door enkel bij het uitkiezen van de stoffen te zijn, weet je zeker dat je een keuze maakt die jou partner ook aanspreekt, maar blijft het eindresultaat een verrassing. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je partner van begint tot eind in proces te betrekken. De outfit is dan alleen geen verrassing meer op de dag zelf. 

Laat het aan de tailor over

Als tailor vragen wij altijd om een stofstaaltje of een foto van de outfit van je partner. Hierdoor kunnen wij, zonder dat jij ook maar iets hiervan hoeft mee te krijgen, je helpen de juiste keuzes te maken. Daarnaast vragen we natuurlijk naar jouw persoonlijke voorkeuren, jullie huwelijksdag en het eventuele thema. Door het totaalplaatje goed voor ogen te hebben en de ervaring van de tailors kan het juiste advies worden gegeven. Uiteraard spelen ook jouw lichaamsmaten en persoonlijke kenmerken een rol bij de juiste keuze. Zo weet je zeker dat het pak enkel jouw sterke punten accentueert.

Wil jij meer informatie over een trouwpak? Maak dan een afspraak bij een van onze tailors. Zij helpen jou graag een mooi trouwpak te vinden.