Trouwpak klassiek Pullitzer Hotel

Hoe werd er vroeger getrouwd?

Trouwen doen mensen al sinds… Ja, hoe lang eigenlijk al? Het huwelijk gaat zo ver terug in de tijd, dat het moeilijk te achterhalen is wanneer het precies begon. Dat mensen het al tijden doen -trouwen dus- mag wel duidelijk zijn. Het waarom, waar en hoe dat dan ging, dat is wel heel verschillend. Daarom vandaag een klein geschiedenislesje.

Waarom werd er vroeger getrouwd?

Back in the days trouwden mensen voornamelijk omdat het een economisch voordeel opleverde. Twee grote families werden samen nog groter (inclusief hun landgoed) of een kleine familie met weinig geld ging samen met een grote familie met veel geld. Vaak gebeurde dit niet vrijwillig en moest het van papa en mama, de heer en dame in kwestie werden dus uitgehuwelijkt. Uiteraard werd er gelet op godsdienst; het was uit den boze om te trouwen met een Christen als je zelf Protestants was. Gelukkig is dit in Nederland tegenwoordig anders en mag je zelf kiezen met wie je trouwt, of dit nu een man, vrouw, Christen of Katholiek is. Mensen trouwen nu omdat ze van elkaar houden en het gebeurt nog zelden dat een huwelijk wordt voltrokken vanwege het een economisch voordeel.

Bruiloft Pullitzer Hotel klassiek
Pullitzer Hotel tafel opmaak

Waar werd er vroeger getrouwd?

In de late middeleeuwen werden huwelijken meestal voltrokken in de kerk. Seks voor het huwelijk was uit den boze, en vreemdgaan al helemaal. Monogamie was erg belangrijk. Om die reden was het ook niet zomaar mogelijk om te scheiden van je partner. Nu kun je overal trouwen. Op het strand, in je favoriete hutje op de hei of gewoon bij je ouders in het weiland. In de kerk trouwen kan uiteraard ook nog steeds.

Hoe werd er vroeger getrouwd?

Vroeger trouwde de bruid niet in het wit, maar had ze vaak een zwarte jurk aan. Deze kon dan ook gedragen worden als ze op zondag naar de kerk ging. Lekker praktisch dus. De bruidegom had ook altijd zijn zondagse pak aan. Tegenwoordig zijn er duizend en één manieren om te trouwen. Low-budget, over the top, een groene bruiloft, een sci-fi versie, een bruiloft die een week duurt, een bruiloft met 1000 gasten of eentje met 20 dierbaren. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het kan! En of je nu in het zwart, paars of wit trouwt: mooi ben je toch wel. Een laatste tip: Wil je het heel romantisch houden, ga dan naar de vader van je partner-to-be en vraag om zijn hand. Dan weet je in ieder geval zeker dat je al één familielid positief gestemd hebt!

Rolf-Giso staat het liefst hele dagen in de boutique om klanten te helpen. Zijn doel is om iedere klant de perfecte experience te geven en 100% tevreden de deur uit te zien lopen met hun outfit.