Klassiek trouwpak waistcoat | Michael & Giso

Groom Suit Trends for 2023

Jullie bruiloft is één van de belangrijkste dagen in je leven. Het is daarom essentieel dat jij er als bruidegom op je best uitziet deze dag. Ieder jaar zien we een aantal trends, ook als het gaat om een trouwpak. Hieronder zet ik de belangrijkste trends voor je op een rij!

Klassiek met een moderne twist

Klassieke stijlen, zoals het donkerblauwe pak en de smoking, blijven erg geliefd onder bruidegoms. Toch zie je dat deze klassieke outfits gecombineerd worden met moderne elementen. Zo wordt er bij een smoking gekozen voor een gedurfde kleur en bij een blauw pak juist voor opvallende knopen of een bijzondere das.

Bruiloft thema: Blauw Trouwpak

Pasteltinten

Deze zomer zullen we steeds meer bruidegoms in pastelkleuren zien, denk hierbij aan mintgroen, lichtblauw, lichtroze en zelfs lichtgeel. Vooral zandkleur is ontzettend populair in de warmere maanden. Dit geeft jou als bruidegom een frisse en moderne uitstraling. Bovendien is het fijn wanneer de temperaturen oplopen omdat de lichte kleur het zonlicht weerkaatst.

linnen trouwpak zandkleur | Michael & Giso
Zandkleurig trouwpak

Grove texturen 

Naast dat bruidegommen waarde hechten aan de kwaliteit van de stof, is ook textuur belangrijk. Grove texturen zijn populair, denk hierbij aan een ribstructuur of stoffen met een grof reliëf. Dit zorgt voor extra diepte in het pak een creëert een verrassend geheel. Tweed is daarom een stijlvolle keuze!

Een opvallende das

Stropdassen zijn een belangrijk onderdeel van het trouwpak in 2023. Zo belangrijk zelfs dat het dé eye-catcher van de gehele look wordt. Denk aan stropdassen met een opvallende print of kleur. De stropdassen van Paolo Albizzati zijn hier een mooi voorbeeld van!

Off-season outfit met waistcoat
Driedelig burgundy trouwpak | Michael & Giso

Slim fit or loose fit

Het trouwpak zal in 2023 erg strak of juist heel los aangemeten worden. Het is maar net wat jouw voorkeur heeft en wat bij jullie bruiloft past. Een slim fit geeft jou als bruidegom een moderne en verfijnde uitstraling en past goed bij een klassieke bruiloft. Een loose fit is wat eigentijdser en vooruitstrevender en past bijvoorbeeld goed bij een informele buitenland wedding.

losse fit trouwpak trouwen beige | Michael & Giso

Patronen

Er zullen steeds vaker trouwpakken met een opvallend patroon worden gedragen. Denk aan streepjes, ruiten of andere grafische patronen. Zo onderscheid jij je gegarandeerd van de gasten en kun je eventueel de items nog doordragen na de grote dag!

groom story hizkia renzo trouwpak man man huwelijk | Michael & Giso

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden voor de bruidegom om er stijlvol uit te zien tijdens de bruiloft. Wil jij persoonlijk advies van een ervaren tailor die jouw wensen en de trends samenbrengen in één ontwerp? Maak dan nu een afspraak in één van onze boutiques en ontdek vrijblijvend de mogelijkheden van een trouwoutfit op maat.