pastel roze trouwpak trouwen in 2022 zomer bruiloft scaled e1660832318187 | Michael & Giso

How to wear pastels

Zachte en romantische kleuren; ook komend trouwseizoen gaan we deze weer veel zien voor een zomers trouwpak. Pasteltinten zijn hier een perfect voorbeeld van. Naast dat deze kleuren fantastisch bij het seizoen passen, is het voordeel van een lichtere kleur dat het de warmte van de zon niet opneemt. Maar wanneer draag je pastelkleuren? En niet geheel onbelangrijk: passen ze wel bij mij? Dat leg ik je graag uit in deze blog!

Wat is pastel? 

Een pasteltint is een zachte kleur die wordt verkregen door een zuiver pigment met een lichte kleur te mengen. Je kunt dus bijna iedere kleur in een pasteltint uitvoeren! Voor een trouwpak wordt er vaak gekozen voor roze, blauw, geel of groen. Pastelkleuren hebben vaak een romantisch, modern karakter en zijn door de zachtheid ideaal voor de zomer. Dat is precies wat jij als bruidegom nodig hebt tijdens de grote dag. Een voordeel van lichte kleuren is namelijk dat deze het zonlicht weerkaatsen. Op deze manier verschijn jij gegarandeerd netjes en zonder zweetdruppels voor het altaar.

geel trouwpak pastel kleur zomerbruiloft scaled e1660832339141 | Michael & Giso
trouwpak pastel geel maatpak pastelkleur garden wedding scaled e1660832329474 | Michael & Giso

Past een pastelkleurig trouwpak bij mij?

De grote vraag is natuurlijk of een pastelkleurige pak bij je past. Er wordt vaak gedacht dat alleen de mannen met een lekker kleurtje pastelkleuren kunnen dragen, maar dat is absoluut niet waar! Met jouw blonde haren kun je zeker overwegen om in pastel blauw of pastel roze te trouwen. 

Mocht je dus toch overwegen om in een volledig pastel pak te trouwen, dan past dit perfect bij een Garden Wedding. Je gaat met deze kleuren namelijk volledig op in de natuurlijk omgeving. Ik kan me echter voorstellen dat je het net iets te gewaagd vindt om het jawoord te geven in een volledig pastelkleurig trouwpak. Het fijne van pastel is dat je het eindeloos kunt combineren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een pastelkleurig gilet en eventueel jasje die je draagt op een pantalon in een neutrale kleur. Ook kun je ervoor kiezen je accessoires juist in een pasteltint uit te voeren. Pastelkleuren bieden in ieder geval genoeg mogelijkheden!

blauw pastel trouwpak jurk bruiloft trouwen zomer bruid scaled e1660832308386 | Michael & Giso
pastel blauw trouwpak uniek gemeleerd driedelig scaled e1660832372165 | Michael & Giso

Trouwthema: Garden Wedding

Trouw je in een natuurlijke omgeving zoals een tuin, bos of orangerie? Dan zou ik zeker aanraden om een pastelkleurig trouwpak te overwegen. Bij een garden wedding is de natuurlijke setting al ontzettend romantisch. Zet dit thema daarom aan de hand van pastelkleuren zeker door in jouw trouwoutfit. Zo blend je prachtig met de natuurlijke omgeving en vorm je een prachtig totaalplaatje.

Je kunt er ook voor kiezen om zelf niet in een pastelkleurig pak te trouwen, maar deze kleur wel terug te laten komen in de dresscode voor je gasten. Dit zie ik steeds vaker als er voor een garden wedding wordt gekozen. Je gasten kunnen bijvoorbeeld kijken naar een pastelkleurige pantalon met een licht overhemd, of ze kunnen ervoor kiezen de pasteltinten in het pochet, de das, of strik terug te laten komen.

Overweeg jij pasteltinten voor je trouwpak, maar ben je er nog niet helemaal over uit? Onze tailors adviseren je graag als het gaat om je trouwpak. Op basis van het thema, jouw wensen en jouw uiterlijke kenmerken laten ze je stoffen zien die het beste bij jou en de bruiloft passen. Maak dus snel een afspraak met één van onze ervaren tailors. Wie weet zien we jou snel in één van onze boutiques!

Kom vrijblijvend kennismaken

Ben je nog op zoek naar een unieke en stijlvolle outfit die op maat gemaakt is? Maak dan gemakkelijk online een afspraak en kom langs in onze boutique. Hier staat een persoonlijke tailor voor je klaar om onder het genot van een borrel een outfit samen te stellen die naadloos aansluit op jouw maten én wensen.