corduroy trouwpak voor winterbruiloft

Stijltips voor een winters trouwpak

Trouwen in het najaar brengt een heel andere voorbereiding met zich mee dan wanneer je in het voorjaar trouwt. Wij zetten de belangrijkste elementen voor het uitzoeken van een winters trouwpak voor je op een rij. Zoals je van ons gewend bent inclusief outfit inspiratie en trends om dit najaar stylish bij het altaar te verschijnen.

Stoffen inspiratie voor jouw winterse trouwpak

De stoffen voor jouw winterse trouwpak mogen vol en warm ogen. Dit is sowieso een trend voor najaar 2020/2021, maar ook praktisch in de koude maanden. Denk hierbij een dikke wol soorten, eventueel met cashmere, tweed en vermijd open geweven stoffen zoals hopsack.

Om een statement te maken met jouw winter trouwpak adviseren wij een driedelige tweed outfit. De structuur en verschillende kleuren zorgen voor een speels effect, die ook vanaf een afstand goed zichtbaar is. Tevens oogt de stof lekker dik en winters, met een old school peaky blinders tintje. Wanneer je voor een sportiever geheel wilt gaan kies je voor een corduroy 3-piece met een cashmere blend, bijvoorbeeld uit de nieuwe Woodland Dormeuil bunch.

koppel in haarlemstation

Kleuren trends dit najaar

In principe geldt in ieder seizoen de vuistregel: donkere dagen donkere kleuren, en zo andersom. Persoonlijk zijn wij fan van donkere kleuren voor een winters trouwpak. Een donker pak oogt klassiek en kan enigszins blenden in de omgeving, zoals een donker bos of in een kasteel bij de haart. Kleuren zoals blauw en zwart vervelen nooit, maar als jij deze winter voor trendy wilt gaan kan je beter kijken naar: bruin- en groentinten.

Mocht je nou graag tegen de stroming in zwemmen overweeg dan zeker koele kleuren. Dit kunnen natuurlijk nog steeds donkere kleuren zijn, maar dan met een grijze ondertint. Denk aan ijsblauw, dat prachtig combineert met de trend kleur beige of tijdloos grijs.

Tips bij slecht weer

Bij een winter wedding heb je kans op koud, maar ook slecht weer. Net zoals je ouders vroeger zeiden, zeggen wij ook: kleed je warm aan! Wel zo leuk als je niet staat te tanden klapperen op de foto’s. Hiervoor kun je gerust gebruik maken van meerdere lagen, door een driedelig trouwpak te dragen. Je kunt voor buiten gerust een sjaal over het geheel gooien, lekker stylish. Een andere optie is een overjas bij jouw trouwpak dragen wanneer jullie buiten foto’s gaan maken. Dit is stijlvol, het houdt je warm en draag je gegarandeerd door. Tot slot, kies je natuurlijk niet voor een te korte pantalon, draag zelfs gerust een laarsje en doe een old school tweed petje op of hoed.

Rolf-Giso staat het liefst hele dagen in de boutique om klanten te helpen. Zijn doel is om iedere klant de perfecte experience te geven en 100% tevreden de deur uit te zien lopen met hun outfit.