Transparant linnen hemd, Oud roze strik, Beige stijlvol pak

Trés romantique – een licht trouwpak

Bij een lichtkleurig trouwpak hoef je gelukkig niet  te denken aan een all white glimmend pak. Licht gekleurde trouwpakken zijn juist super stylish, modisch en hebben een romantische look. Wij geven je enkele tips om een licht kleuren trouwpak ‘très romantique’ te dragen.

Ga bij jezelf na of je überhaupt lichte kleuren kunt hebben

Wanneer je voor lichte kleuren wilt gaan in jouw outfit is het allereerst belangrijk te bepalen of je deze kleuren überhaupt kunt hebben en jou dus niet super bleek maken. Hierbij moet  je rekening houden met je uiterlijke kenmerken. Als jij een donkere huid of haarkleur hebt kan je eigenlijk alle lichte kleuren goed hebben. Denk hierbij aan pasteltinten, maar ook aan beige en ivory. Indien deze donkere gelaatstrekken niet het geval zijn bij jou wil je wegblijven van je gezicht met grote vlakken van deze lichte tinten, dus met het jasje, anders oog je pips. Wat je dan kunt doen is een pantalon in een lichte kleur en de rest is vervaagde kleurtinten die jou wel goed staan.

Draag lichte kleuren op het juiste moment

Is het juiste moment alleen de zomer? Nee, zeker niet! Uiteraard is het wel heel mooi om lichte kleuren te dragen wanneer jullie trouwen op het strand midden in de zomer. Dan kun je gaan voor lichte natuurtinten in zomerse stoffen. Denk aan een pastelkleurig linnen trouwpak of wit katoenen pantalon bij je trouwpak. Deze stoffen zijn mat, waardoor ze stijlvol ogen. Om nog even terug te komen op het woord ‘pastel’, deze trend zien we al jarenlang  en gaan we aanstaande zomer ook zeker weer zien. Ga gerust voor een geheel pastelkleurig trouwpak, maar wanneer je dat te heftig vindt kan je deze kleur ook enkel in accessoires verwerken.

Ook in de winter is het mogelijk voor een lichte kleur te kiezen, zoals beige of lichtblauw, passend bij de omgeving. Het is dan wel verstandig te kiezen voor winterse stoffen, zodat het geen zomers trouwpak lijkt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lichtblauw flanel pak met beige/blauw geruit vest eronder? Super modisch en romantisch!

"Wij noemen de keuzes die je maakt bij een modern trouwpak speels, anderen misschien gewaagd."

Lichte kleuren trends voor trouwpakken

De romantische lichte kleuren zijn in 2021/2022 ook de trend op het gebied van trouwpakken. Alles mag liever ogen, van de kleuren tot de stoffen die een zichtbare blend vormen  Naast de natuurlijke tinten, zoals beige en ivoor kan je voor modekleuren gaan. Pastel is hier een goede optie, maar wanneer je net wat meer durft ga je in 2021 voor lila of burnt orange!

Rolf-Giso staat het liefst hele dagen in de boutique om klanten te helpen. Zijn doel is om iedere klant de perfecte experience te geven en 100% tevreden de deur uit te zien lopen met hun outfit.